Data: 2011-01-14 22:07:21
Temat: Re: Z czego piecze si?hleb?
Od: Marek <b...@e...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 14 Jan 2011 14:39:32 +0100, jagr napisał(a):
> Użytkownik "Marek" <b...@e...com> napisał w wiadomości
> news:ignn14$fl8$1@news.net.icm.edu.pl...
> A nie lepiej dać sobie spokój z wypiekami?
> Chleb zawiera gluten i z samej definicji nie może być zdrowy. :-(
> jagr
Hmmm... generalnie życie to śmiertelna choroba roznoszona drogą płciową :-D
Jestem tym szczęśliwcem, który nie ma alergii na nic (póki co).
Czegokolwiek byś nie jadł to zawsze będzie to złe. Osobiście wolę
samodzielnie wypiekać chleb żytni - zawierający sporo mniej glutenu w
stosunku do typowego chleba hipermarketowego i sporo więcej przyswajalnych
minerałów. Nie wspominając o chemii, w którą obfitują sklepowe chleby.
Dodatkowo jako gratis dostaję aromat pieczywa o jakim pamięta niewiele
osób. Niestety jeść trzeba aby żyć...
Ponoć gluten występuje w wielu innych produktach i to nie-zbożowych. Tak
więc trudno go unikać.
|