Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!uw.edu
.pl!news.pw.edu.pl!not-for-mail
From: "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: Z czego zrobić kuchenny blat??
Date: Mon, 5 Feb 2007 13:42:28 +0100
Organization: Warsaw University of Technology
Lines: 42
Message-ID: <eq78nc$cs$1@julia.coi.pw.edu.pl>
References: <1...@v...googlegroups.com>
<eq2mmo$kb4$1@news.onet.pl> <eq72rc$u7$1@news.wp.pl>
NNTP-Posting-Host: wujek1.ia.pw.edu.pl
X-Trace: julia.coi.pw.edu.pl 1170679340 412 194.29.166.173 (5 Feb 2007 12:42:20 GMT)
X-Complaints-To: u...@p...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 5 Feb 2007 12:42:20 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:85679
Ukryj nagłówki
> Granitowy blat to:
> a) marny wygląd (bo popularny granit wyglądem bliższy jest do taniego
> lastrico niż do przysłowiowego marmuru)
????? -- idziesz do kamieniarza, ogladasz i prosisz o wyciecie z kawalka,
ktory Ci sie podoba
polecam uwadze zaklady kamieniarskie pod miastem (najczesciej w poblizu
cmentrza)
> b) zimno i i dla rąk, i dla naczyń, i dla potraw
to fakt -- polecam podkladki z korka, u mnie walaja sie po kuchni w duzej
ilosci, wiec sa zawsze pod reka
> c) twardo, no czyba, że masz najtańszą porcelanę
to fakt, ale upadek talerza z wys. 40 cm na drewno te sie konczy fatalnie
> d) głośno - jakoś nie lubię budzenia stukotem z kuchni
patrz poodkladki korkowe
> e) ciężko - nie każdy rodzaj nóżek do szafek da się zastosować
to prawda
> f) drogo - bo to i materiał kosztuje, i jego transport, i wniesienie, i
> obróbka, i montaż
przy takim zamowieniu, transport i montaz zapewne bedzie gratis (wliczony w
cene),
5 lat temu placilem w Milanowku 900 PLN za m^2 (w tym obrobka i transport),
wychodzi o niebo
lepiej (fajniej) i kapke taniej niz np. korian albo podobne, fakt ze sporo
drozej niz MDF
pozdrawiam WM
|