Data: 2007-08-17 20:42:15
Temat: Re: Żaby w oczku wodnym
Od: Michal Misiurewicz <m...@i...rr.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
mirzan wrote:
> Żabę należy włożyć do kwaśnego mleka, aby utrzymywała niską temperaturę
> tego mleka.Po wypiciu mleka,żabę wypuścić.
> Ten specyfik nazywał się: Kisłoje małako s laguszkoj.
Wydaje się, że żabe wkładało się do świeżego mleka, żeby się nie zsiadło:
http://magazines.russ.ru/neva/2007/5/ra13.html
http://www.sobesednik.ru/sovet.php?id=11&art_id=271
Podobno skóra żaby wydziela substancję bakteriobójczą:
http://www.do.ru/news/index.php?itemid=9475&catid=3
Pozdrowienia,
Michał
--
Michał Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
|