Data: 2007-08-17 20:52:37
Temat: Re: Żaby w oczku wodnym
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Michal Misiurewicz napisał(a):
> mirzan wrote:
>
>> Żabę należy włożyć do kwaśnego mleka, aby utrzymywała niską temperaturę
>> tego mleka.Po wypiciu mleka,żabę wypuścić.
>> Ten specyfik nazywał się: Kisłoje małako s laguszkoj.
>
> Wydaje się, że żabe wkładało się do świeżego mleka, żeby się nie zsiadło:
> http://magazines.russ.ru/neva/2007/5/ra13.html
> http://www.sobesednik.ru/sovet.php?id=11&art_id=271
>
> Podobno skóra żaby wydziela substancję bakteriobójczą:
> http://www.do.ru/news/index.php?itemid=9475&catid=3
Nic podobno to wsio swieto prawda.
;-)
pozdr. Jerzy
|