Data: 2005-03-09 16:39:36
Temat: Re: Zalecenia dietetyczne przy celiakii
Od: "klamliwa eulalia" <a...@r...megapolis.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Ależ oczywiście! Przecież bez mąki nie ma życia! ;)
> Mąka - to niezbędna PODSTAWA (piramidy) i chorych na celiakię ;[
co ty w ogole za brednie tu opowiadasz?kto niby zaleca spozywanie produktow
alergennych i chorobotworczych, zwiazanych z nietolerancja glutenu?
jak narazie to opty wala klina klinem, Leszek np, pozbyl sie skazy bialkowej
od spozywania wiekszej ilosci jajek i bialek zwierzecych,
magia!
> Soja, tapioka (czysta skrobia)... fajnie... jak nie kijem, to pałką...
> a co to ja w Afryce żyję, w Indiach czy w Chinach, żebym ich zbożem się
> żywiła? Nam Polakom powinno zależeć, żeby to ONI codziennie jedli nasze
> zboża, a my jak te barany dajemy im na nas zarabiać... :(
nie wiem jak ty ale ja zyje w kraju gdzie moge sobie wybrac tapioke, soje
lub polska pszenice
do wyboru, do koloru, i bardzo mnie to cieszy, bo ci w Afryce, Chinach czy
Indiach takiego wyboru nie maja,
rozumiem, ze nad toba stoi spasly, niesprawny, glupi, schorowany Chinczyk i
nie wciska ci soi wielka chochla?
>
> Sprowadzanie produktów z innych krajów i wciskanie ich ludziom jako
> codziennego _PODSTAWOWEGO_ pokarmu, to już nie tylko bezmyślność, to
> brak ekonomicznej wyobraźni naszych "ekspertów" od zdrowej żywności,
> zarzynanie rodzimej produkcji tego, co na naszych ziemiach rośnie i
> uzależnianie się od zagranicznych producentów, nie mówiąc o kosztach.
>
bla, bla, bla ulotka propagandowa.....
Polacy, jedzmy nasze zdrowe produkty, unikajmy tylko maki, naszych rodzimych
weglowodanow i nie wciskajmy biednym bezglutenowym dzieciom buleczki!!!
boki zrywac
eulalka
|