« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2013-07-10 13:08:11
Temat: Re: Zupa SzczawiowaW dniu środa, 10 lipca 2013 10:44:42 UTC+2 użytkownik s...@g...com napisał:
> Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!! Robiłem
toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło próbowałem, i
za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie uzyskać. Macie
jakieś pomysły ??
dobra na kamienie nerkowe, jak ich nie masz to jedz takie zupki. bedziesz mial co
leczyc! do tego jeszcze rabarbar... samo zdrowie?!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2013-07-10 13:10:46
Temat: Re: Zupa SzczawiowaDnia Wed, 10 Jul 2013 12:58:18 +0200, Feniks z popiołów napisał(a):
>> Ja ne lubię niemowlęcych papatuch. Warzywa i szczaw w zupie jak najbardziej
>> lubię widoczne i je w takiej postaci chętnie zjadam, szaroburozielona maź
>> mnie nie zachęca do konsumpcji.
>
> Zębów nie masz, to glony nie mają Ci między co włazić. 333-)
Gryzę je - ZĘBAMI :->
--
XL "Czarnecki Marek, Onyszkiewicz, Piskorski, Staniszewska,
Wielowieyski, Buzek, Chmielewski, Gacek, Jałowiecki, Lewandowski, Olbrycht,
Protasiewicz, Saryusz-Wolski, Siekierski, Zaleski, Zwiefka, Geringer de
Oedenberg, Grabowska, Liberadzki, Masiel, Sonik, Gierek"
http://www.bibula.com/?p=8428
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2013-07-10 13:14:17
Temat: Re: Zupa SzczawiowaDnia Wed, 10 Jul 2013 04:08:11 -0700 (PDT), k...@g...pl napisał(a):
> W dniu środa, 10 lipca 2013 10:44:42 UTC+2 użytkownik s...@g...com napisał:
>> Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!! Robiłem
toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło próbowałem, i
za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie uzyskać. Macie
jakieś pomysły ??
>
> dobra na kamienie nerkowe, jak ich nie masz to jedz takie zupki. bedziesz mial co
leczyc! do tego jeszcze rabarbar... samo zdrowie?!
Ci Ty pleciesz, ileż razy w roku je się zupę szczawiową. To już prędzej
szpinakiem można się załatwić, ale to też jeśli ktoś jadłby codziennie.
--
XL "Czarnecki Marek, Onyszkiewicz, Piskorski, Staniszewska,
Wielowieyski, Buzek, Chmielewski, Gacek, Jałowiecki, Lewandowski, Olbrycht,
Protasiewicz, Saryusz-Wolski, Siekierski, Zaleski, Zwiefka, Geringer de
Oedenberg, Grabowska, Liberadzki, Masiel, Sonik, Gierek"
http://www.bibula.com/?p=8428
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2013-07-10 13:23:01
Temat: Re: Zupa SzczawiowaW dniu 2013-07-10 11:48, s...@g...com pisze:
> W dniu środa, 10 lipca 2013 10:56:12 UTC+2 użytkownik wolim napisał:
>> W dniu 2013-07-10 10:44, s...@g...com pisze:
>>
>>> Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!!
Robiłem toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło
próbowałem, i za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie
uzyskać. Macie jakieś pomysły ??
>>
>>
>>
>> Smażyłeś szczaw?
>
> Ty chyba tak!!
>
Ale o co Ci chodzi?
Spytałem grzecznie, czy smażyłeś szczaw...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2013-07-10 13:30:08
Temat: Re: Zupa SzczawiowaW dniu 2013-07-10 13:10, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 10 Jul 2013 12:58:18 +0200, Feniks z popiołów napisał(a):
>
>>> Ja ne lubię niemowlęcych papatuch. Warzywa i szczaw w zupie jak najbardziej
>>> lubię widoczne i je w takiej postaci chętnie zjadam, szaroburozielona maź
>>> mnie nie zachęca do konsumpcji.
>> Zębów nie masz, to glony nie mają Ci między co włazić. 333-)
> Gryzę je - ZĘBAMI :->
Współczuję.
Ja moje spotrzebowuję na robaki w soczystych czereśniach. ;)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2013-07-10 13:34:48
Temat: Re: Zupa SzczawiowaW dniu 2013-07-10 10:56, wolim pisze:
> Smażyłeś szczaw?
Masz rację, trzeba szczaw podsmażyć na maśle, wtedy rozwija się cały
smak - dopiero taki wrzucać do zupy.
Zresztą nie tylko szczaw, kurki do kurkowej itd.
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2013-07-10 13:35:18
Temat: Re: Zupa SzczawiowaDnia 2013-07-10 13:23, obywatel wolim uprzejmie donosi:
> W dniu 2013-07-10 11:48, s...@g...com pisze:
>> W dniu środa, 10 lipca 2013 10:56:12 UTC+2 użytkownik wolim napisał:
>>> W dniu 2013-07-10 10:44, s...@g...com pisze:
>>>
>>>> Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją
>>>> wyśmienicie!! Robiłem toto z pamięci: do tego jajco na twardo,
>>>> lubczyk, na chłodno, na ciepło próbowałem, i za cholerę smaku jaki
>>>> uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie uzyskać. Macie jakieś
>>>> pomysły ??
>>>
>>> Smażyłeś szczaw?
>>
>> Ty chyba tak!!
>
> Ale o co Ci chodzi?
> Spytałem grzecznie, czy smażyłeś szczaw...
Bez wulgarów? Mógł nie zrozumieć. Intencji.
Q
--
Ja tam nie jestem socjopatą. Umiem doskonale udawać, że lubię ludzi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2013-07-10 13:42:37
Temat: Re: Zupa SzczawiowaDnia 2013-07-10 13:34, obywatel Sara uprzejmie donosi:
> W dniu 2013-07-10 10:56, wolim pisze:
>
>> Smażyłeś szczaw?
>
> Masz rację, trzeba szczaw podsmażyć na maśle, wtedy rozwija się cały
> smak - dopiero taki wrzucać do zupy.
> Zresztą nie tylko szczaw, kurki do kurkowej itd.
Ale mi narobiliście smaka. Na obie.
Q
--
Ja tam nie jestem socjopatą. Umiem doskonale udawać, że lubię ludzi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2013-07-10 13:48:09
Temat: Re: Zupa SzczawiowaW dniu 2013-07-10 13:42, Qrczak pisze:
> Dnia 2013-07-10 13:34, obywatel Sara uprzejmie donosi:
>> W dniu 2013-07-10 10:56, wolim pisze:
>>
>>> Smażyłeś szczaw?
>>
>> Masz rację, trzeba szczaw podsmażyć na maśle, wtedy rozwija się cały
>> smak - dopiero taki wrzucać do zupy.
>> Zresztą nie tylko szczaw, kurki do kurkowej itd.
>
> Ale mi narobiliście smaka. Na obie.
No właśnie. A tu dojeść trzeba wczorajszy chłodnik.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2013-07-10 14:08:05
Temat: Re: Zupa SzczawiowaW dniu 2013-07-10 13:34, Sara pisze:
> W dniu 2013-07-10 10:56, wolim pisze:
>
>> Smażyłeś szczaw?
>
> Masz rację, trzeba szczaw podsmażyć na maśle, wtedy rozwija się cały
> smak - dopiero taki wrzucać do zupy.
> Zresztą nie tylko szczaw, kurki do kurkowej itd.
Ogórki do ogórkowej, pomidory do pomidorowej, cebulę do cebulowej... :)
Podczas smażenia wydobywa się smak z większości produktów.
Pozdrawiam,
MW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |