Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zupa Szczawiowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zupa Szczawiowa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 22


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2013-07-10 10:44:42

Temat: Zupa Szczawiowa
Od: s...@g...com szukaj wiadomości tego autora

Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!! Robiłem
toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło próbowałem, i
za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie uzyskać. Macie
jakieś pomysły ??

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2013-07-10 10:56:12

Temat: Re: Zupa Szczawiowa
Od: wolim <n...@p...tu> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2013-07-10 10:44, s...@g...com pisze:
> Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!! Robiłem
toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło próbowałem, i
za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie uzyskać. Macie
jakieś pomysły ??

Smażyłeś szczaw?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2013-07-10 11:47:48

Temat: Re: Zupa Szczawiowa
Od: Feniks z popiołów <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2013-07-10 10:44, s...@g...com pisze:
> Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!! Robiłem
toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło próbowałem, i
za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie uzyskać. Macie
jakieś pomysły ??

A czego w smaku Ci zabrakło?Jeśli mdła, to może za mało szczawiu?
Szczaw trzeba króciutko przesmażyć na patelni, na maśle lub oliwie.
Potem wrzucić do rosołu (wywaru), chwilę pogotować, zmiksować i zabielić
śmietaną. Przynajmniej ja tak robię. Czasem miksuję też marchewkę
gotowaną z wywaru, a nawet seler i pietruszkę (zwłaszcza jeśli młode, to
szkoda wyrzucać).

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2013-07-10 11:48:04

Temat: Re: Zupa Szczawiowa
Od: s...@g...com szukaj wiadomości tego autora

W dniu środa, 10 lipca 2013 10:56:12 UTC+2 użytkownik wolim napisał:
> W dniu 2013-07-10 10:44, s...@g...com pisze:
>
> > Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!!
Robiłem toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło
próbowałem, i za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie
uzyskać. Macie jakieś pomysły ??
>
>
>
> Smażyłeś szczaw?

Ty chyba tak!!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2013-07-10 12:23:51

Temat: Re: Zupa Szczawiowa
Od: s...@g...com szukaj wiadomości tego autora

W dniu środa, 10 lipca 2013 11:47:48 UTC+2 użytkownik Feniks z popiołów napisał:
> W dniu 2013-07-10 10:44, s...@g...com pisze:
>
> > Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!!
Robiłem toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło
próbowałem, i za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie
uzyskać. Macie jakieś pomysły ??
>
>
>
> A czego w smaku Ci zabrakło?Jeśli mdła, to może za mało szczawiu?
>
> Szczaw trzeba króciutko przesmażyć na patelni, na maśle lub oliwie.
>
> Potem wrzucić do rosołu (wywaru), chwilę pogotować, zmiksować i zabielić
>
> śmietaną. Przynajmniej ja tak robię. Czasem miksuję też marchewkę
>
> gotowaną z wywaru, a nawet seler i pietruszkę (zwłaszcza jeśli młode, to
>
> szkoda wyrzucać).
>
>
>
Chyba jesteś blisko,ale... do jasnej cholery, czy już wszystkim odrąbało z tym
miksowaniem? A może jajca na twardo zmiksować z wędzonym boczkiem i arbuzem?! Totalny
pierdolec na punkcie syfilycznych kremów zamiast zupy przywędrował do nas, Wuj wie
skąd.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2013-07-10 12:28:34

Temat: Re: Zupa Szczawiowa
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 10 Jul 2013 01:44:42 -0700 (PDT), s...@g...com napisał(a):

> Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!! Robiłem
toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło próbowałem, i
za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie uzyskać. Macie
jakieś pomysły ??

Ja robię bez lubczyku, za to z czosnkiem - BAJKA.
No i podstawa sprawy - dobry rosół, nie zupka na wodzie.
--
XL "Czarnecki Marek, Onyszkiewicz, Piskorski, Staniszewska,
Wielowieyski, Buzek, Chmielewski, Gacek, Jałowiecki, Lewandowski, Olbrycht,
Protasiewicz, Saryusz-Wolski, Siekierski, Zaleski, Zwiefka, Geringer de
Oedenberg, Grabowska, Liberadzki, Masiel, Sonik, Gierek"
http://www.bibula.com/?p=8428

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2013-07-10 12:34:22

Temat: Re: Zupa Szczawiowa
Od: Feniks z popiołów <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2013-07-10 12:23, s...@g...com pisze:
> W dniu środa, 10 lipca 2013 11:47:48 UTC+2 użytkownik Feniks z popiołów napisał:
>> W dniu 2013-07-10 10:44, s...@g...com pisze:
>>
>>> Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!!
Robiłem toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło
próbowałem, i za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie
uzyskać. Macie jakieś pomysły ??
>>
>>
>> A czego w smaku Ci zabrakło?Jeśli mdła, to może za mało szczawiu?
>>
>> Szczaw trzeba króciutko przesmażyć na patelni, na maśle lub oliwie.
>>
>> Potem wrzucić do rosołu (wywaru), chwilę pogotować, zmiksować i zabielić
>>
>> śmietaną. Przynajmniej ja tak robię. Czasem miksuję też marchewkę
>>
>> gotowaną z wywaru, a nawet seler i pietruszkę (zwłaszcza jeśli młode, to
>>
>> szkoda wyrzucać).
>>
>>
>>
> Chyba jesteś blisko,ale... do jasnej cholery, czy już wszystkim odrąbało z tym
miksowaniem? A może jajca na twardo zmiksować z wędzonym boczkiem i arbuzem?! Totalny
pierdolec na punkcie syfilycznych kremów zamiast zupy przywędrował do nas, Wuj wie
skąd.

Jajec nie miksować!
Jak lubisz włókniste zielone glony między zębami, to nie miksuj w ogóle. ;)
Dzięki zmiksowaniu zupa zyskuje fajną jednolitą konsystencję. Ja lubię.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2013-07-10 12:38:10

Temat: Re: Zupa Szczawiowa
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 10 Jul 2013 03:23:51 -0700 (PDT), s...@g...com napisał(a):

> Chyba jesteś blisko,ale... do jasnej cholery, czy już wszystkim odrąbało z tym
miksowaniem? A może jajca na twardo zmiksować z wędzonym boczkiem i arbuzem?! Totalny
pierdolec na punkcie syfilycznych kremów zamiast zupy przywędrował do nas, Wuj wie
skąd.

Zębów ludzie nie mają :-)
--
XL "Czarnecki Marek, Onyszkiewicz, Piskorski, Staniszewska,
Wielowieyski, Buzek, Chmielewski, Gacek, Jałowiecki, Lewandowski, Olbrycht,
Protasiewicz, Saryusz-Wolski, Siekierski, Zaleski, Zwiefka, Geringer de
Oedenberg, Grabowska, Liberadzki, Masiel, Sonik, Gierek"
http://www.bibula.com/?p=8428

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2013-07-10 12:40:02

Temat: Re: Zupa Szczawiowa
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 10 Jul 2013 12:34:22 +0200, Feniks z popiołów napisał(a):

> W dniu 2013-07-10 12:23, s...@g...com pisze:
>> W dniu środa, 10 lipca 2013 11:47:48 UTC+2 użytkownik Feniks z popiołów napisał:
>>> W dniu 2013-07-10 10:44, s...@g...com pisze:
>>>
>>>> Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!!
Robiłem toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło
próbowałem, i za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie
uzyskać. Macie jakieś pomysły ??
>>>
>>>
>>> A czego w smaku Ci zabrakło?Jeśli mdła, to może za mało szczawiu?
>>>
>>> Szczaw trzeba króciutko przesmażyć na patelni, na maśle lub oliwie.
>>>
>>> Potem wrzucić do rosołu (wywaru), chwilę pogotować, zmiksować i zabielić
>>>
>>> śmietaną. Przynajmniej ja tak robię. Czasem miksuję też marchewkę
>>>
>>> gotowaną z wywaru, a nawet seler i pietruszkę (zwłaszcza jeśli młode, to
>>>
>>> szkoda wyrzucać).
>>>
>>>
>>>
>> Chyba jesteś blisko,ale... do jasnej cholery, czy już wszystkim odrąbało z tym
miksowaniem? A może jajca na twardo zmiksować z wędzonym boczkiem i arbuzem?! Totalny
pierdolec na punkcie syfilycznych kremów zamiast zupy przywędrował do nas, Wuj wie
skąd.
>
> Jajec nie miksować!
> Jak lubisz włókniste zielone glony między zębami, to nie miksuj w ogóle. ;)
> Dzięki zmiksowaniu zupa zyskuje fajną jednolitą konsystencję. Ja lubię.
>


Ja ne lubię niemowlęcych papatuch. Warzywa i szczaw w zupie jak najbardziej
lubię widoczne i je w takiej postaci chętnie zjadam, szaroburozielona maź
mnie nie zachęca do konsumpcji.
--
XL "Czarnecki Marek, Onyszkiewicz, Piskorski, Staniszewska,
Wielowieyski, Buzek, Chmielewski, Gacek, Jałowiecki, Lewandowski, Olbrycht,
Protasiewicz, Saryusz-Wolski, Siekierski, Zaleski, Zwiefka, Geringer de
Oedenberg, Grabowska, Liberadzki, Masiel, Sonik, Gierek"
http://www.bibula.com/?p=8428

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2013-07-10 12:58:18

Temat: Re: Zupa Szczawiowa
Od: Feniks z popiołów <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2013-07-10 12:40, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 10 Jul 2013 12:34:22 +0200, Feniks z popiołów napisał(a):
>
>> W dniu 2013-07-10 12:23, s...@g...com pisze:
>>> W dniu środa, 10 lipca 2013 11:47:48 UTC+2 użytkownik Feniks z popiołów napisał:
>>>> W dniu 2013-07-10 10:44, s...@g...com pisze:
>>>>
>>>>> Hmmm.., sama nazwa nieciekawa, ale... Moja Babcia robiła ją wyśmienicie!!
Robiłem toto z pamięci: do tego jajco na twardo, lubczyk, na chłodno, na ciepło
próbowałem, i za cholerę smaku jaki uzyskiwała moja Babcie nie jestem w stanie
uzyskać. Macie jakieś pomysły ??
>>>>
>>>> A czego w smaku Ci zabrakło?Jeśli mdła, to może za mało szczawiu?
>>>>
>>>> Szczaw trzeba króciutko przesmażyć na patelni, na maśle lub oliwie.
>>>>
>>>> Potem wrzucić do rosołu (wywaru), chwilę pogotować, zmiksować i zabielić
>>>>
>>>> śmietaną. Przynajmniej ja tak robię. Czasem miksuję też marchewkę
>>>>
>>>> gotowaną z wywaru, a nawet seler i pietruszkę (zwłaszcza jeśli młode, to
>>>>
>>>> szkoda wyrzucać).
>>>>
>>>>
>>>>
>>> Chyba jesteś blisko,ale... do jasnej cholery, czy już wszystkim odrąbało z tym
miksowaniem? A może jajca na twardo zmiksować z wędzonym boczkiem i arbuzem?! Totalny
pierdolec na punkcie syfilycznych kremów zamiast zupy przywędrował do nas, Wuj wie
skąd.
>> Jajec nie miksować!
>> Jak lubisz włókniste zielone glony między zębami, to nie miksuj w ogóle. ;)
>> Dzięki zmiksowaniu zupa zyskuje fajną jednolitą konsystencję. Ja lubię.
>>
>
> Ja ne lubię niemowlęcych papatuch. Warzywa i szczaw w zupie jak najbardziej
> lubię widoczne i je w takiej postaci chętnie zjadam, szaroburozielona maź
> mnie nie zachęca do konsumpcji.

Zębów nie masz, to glony nie mają Ci między co włazić. 333-)

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

GARY!! KUPUJCIE GARY !!!
Babka cytrynowa jak od Sowy
Re: Cummul - przyprawa ktorej nie znam
Mój chłodnik - przypomnienie :-)
Farro

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

https://www.pacificgloba lchem.com/ +1(678) 682-2341.+1(678) 682-2341 info@pacificglobalchem.c om price for 1kg ephedrine, ndh hexen,2 fa buy usa, 4 cec crystal, where to buy mdpv online, 1p lsd buy online, 4 mec crystals, 2 fdck usa, purchase alpha p
https://www.pacificgloba lchem.com/ +1(678) 682-2341.+1(678) 682-2341 info@pacificglobalchem.c om price for 1kg ephedrine, ndh hexen,2 fa buy usa, 4 cec crystal, where to buy mdpv online, 1p lsd buy online, 4 mec crystals, 2 fdck usa, purchase alpha p
https://www.pacificgloba lchem.com/ +1(678) 682-2341.+1(678) 682-2341 info@pacificglobalchem.c om price for 1kg ephedrine, ndh hexen,2 fa buy usa, 4 cec crystal, where to buy mdpv online, 1p lsd buy online, 4 mec crystals, 2 fdck usa, purchase alpha p
https://www.pacificgloba lchem.com/ +1(678) 682-2341.+1(678) 682-2341 info@pacificglobalchem.c om best quality Pentylone online, Bk-MBDP, Bk-MBDP base for sale online, Bk-MBDP by mail, Bk-MBDP for sale, Bk-MBDP powder, Bk-MBDP powder for sale online,
https://www.pacificgloba lchem.com/ +1(678) 682-2341.+1(678) 682-2341 info@pacificglobalchem.c om best quality Pentylone online, Bk-MBDP, Bk-MBDP base for sale online, Bk-MBDP by mail, Bk-MBDP for sale, Bk-MBDP powder, Bk-MBDP powder for sale online,

zobacz wszyskie »