« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-08 08:36:19
Temat: Re: Zupa czosnkowaZrobiłam wczoraj palce lizać. Polecam gorąco.
Gosia z Bielska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-08 09:05:38
Temat: Re: Zupa czosnkowaUżytkownik "Gocha" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:aqft08$m87$1@news.tpi.pl...
> Zrobiłam wczoraj palce lizać. Polecam gorąco.
Przepis!
Tarantoga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-08 12:02:33
Temat: Re: Zupa czosnkowa
Użytkownik "Wojciech Czaplinski" <m...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:aqfu8h$1fc$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "Gocha" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:aqft08$m87$1@news.tpi.pl...
> > Zrobiłam wczoraj palce lizać. Polecam gorąco.
>
> Przepis!
>
> Tarantoga
Zupa czosnkowa
2.5 litra wody
2 kostki rosolowe
10 zabkow czosnku
mala cebulka
chleb
liscie laurowe
ziele angielskie
jajko
Kostki rosolowe rozpuscic we wrzacej wodzie. Dodac piec zabkow czosnku
pokrojonych w plasterki, cztery wycisniete przez praske i jeden caly; pol
drobno pokrojonej cebulki, lisc laurowy i dwie kuleczki ziela angielskiego.
Gotowac na malym ogniu 15 minut.
Na patelni sciac lekko jajko i ulozyc na dnie talerza. Zalac goraca zupa
(jajko się cudownie zetnie). Wierzch posypac suchym/opieczonym chlebem
polamanym na male kawaleczki.
Prosze bardzo
Gosia z Bielska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-08 13:35:27
Temat: Re: Zupa czosnkowazupa cz.hiszpanska zreszta juz kiedys tu podawalem przepis:
5-6 zabkow czosnku obranych przysmazamy na oliwie z oliwek do stanu zwanego
zarumienieniem, po czym zrzucamy je na deske i miazdzymy,
na ta sama patelnie z reszta oliwy wrzucamy ok lyzeczki (plaskiej) papryki
(miesznina lagodnej i ostrej do smaku) po kilkunastu sekundach zdejmyjemy
( drobiny papryki nie powinny sie spalic tzn przybrac czarnrej barw)
i wdzucamy do garnka z bulionem lub rozrtworem kostki rosolowej np knor
tymiankowy albo majerankowy, i dorzucamy zmiazdzony czosnek
no i prawie gotowe
bo jeszcze grzanki
najlepsze zwloskiego chlebka ew z ciabatki
pokroic w plastry posmarowac obustronnie oliwa i napatelnie po przybraniu
brazowo-zlocistej barwy zdjac i nasmarowac swierzym czosnkiem
przygotowac salaterke, do ktorej wrzucic gotowa granke, zalac zupa ,poprosic
o dokladke
acha te 5-6 zabkow to mniej wiecej na 1, 5 l wody
Pozdrawiam i smacznego
Peter
--
Wytnij : no_spam z adresu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |