Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gulasz z zoladków

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gulasz z zoladków

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-08 07:37:43

Temat: Re: Gulasz z zoladków
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

===========
Asiu, tak z ciekawosci: z jakiego kraju piszesz?
Pytam, bo u ciebie
jest juz 09-11-2002 05:05. Czy to Kamczatka,
Filipiny, Wyspy Wielkanocne?
Jest to o tyle istotne, ze w tym dalekim kraju
mozesz nie miec wszysykixh surowcow, potrzebnych
do zrobienia dobrego gulaszu.

waldek
===========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-08 07:53:53

Temat: Re: Gulasz z zoladków
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Asia" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:aqfnsb$hsv$1@news.tpi.pl...
>
> Chcialabym ugotowac zoladki i zrobic z nich cos w rodzaju gulaszu, czy
ktos
> z Was moze robil cos takiego?

http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/podroby.htm
Smacznego!
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-08 08:37:32

Temat: Re: Gulasz z zoladków
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Chcialabym ugotowac zoladki i zrobic z nich cos w rodzaju gulaszu, czy
ktos
> z Was moze robil cos takiego?

I to nie raz :)
Szkoły sa generalnie dwie - sos własny lekko zagęszczany ( ewentualnie
mąką ) - główna przyprawa majeranek
Druga szkoła sos currry - zagęszczany dodatkowo śmietaną.

Pozdrowiam

--
ostry


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-08 09:21:42

Temat: Re: Gulasz z zoladków
Od: Maria Urbanczyk <M...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

ostry wrote:

> I to nie raz :)

Hurrrrra! Ostry wrocil!

Serdecznie pozdrawiam
Maria


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-08 09:24:09

Temat: Re: Gulasz z zoladków
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Maria Urbanczyk" <M...@g...com>
napisała:
> Hurrrrra! Ostry wrocil!

Ja tez tak zareagowalam, gdy zobaczylam, ze to ostry cos napisal :)
Ostry ostatnio pojawia sie i znika.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-08 09:29:28

Temat: Re: Gulasz z zoladków
Od: "Anna G." <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik "ostry" <o...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:aqft5o$npb$1@flis.man.torun.pl...
> Szkoły sa generalnie dwie - sos własny lekko zagęszczany ( ewentualnie
> mąką ) - główna przyprawa majeranek
> Druga szkoła sos currry - zagęszczany dodatkowo śmietaną.

Polecam szkołę pierwszą, nic dodac nic ująć :-)
mniam, mniam
pozdrawiam
Anka



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-08 09:37:15

Temat: Re: Gulasz z zoladków
Od: A...@e...pl (Adam) szukaj wiadomości tego autora

----- Original Message -----
From: ostry <o...@e...com.pl>
Subject: Re: Gulasz z zoladków

[...]
> I to nie raz :)
> Szkoły sa generalnie dwie - sos własny lekko zagęszczany ( ewentualnie
> mąką ) - główna przyprawa majeranek
[...]

Ja jeśli zagęszczam, to mąką ziemniaczaną. Jest wtedy gęste, ale
klarowne/przezroczyste. Niby nic, ale przez sos widać ziemniaki :)))

Trzeba jednak uważać, bo może wyjśc kisiel mięsny ;))

p.
Adam




--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-08 15:54:59

Temat: Re: Gulasz z zoladków
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Chcialabym ugotowac zoladki i zrobic z nich cos w rodzaju gulaszu, czy
> ktos
> > z Was moze robil cos takiego?
>
> I to nie raz :)
> Szkoły sa generalnie dwie - sos własny lekko zagęszczany ( ewentualnie
> mąką ) - główna przyprawa majeranek
> Druga szkoła sos currry - zagęszczany dodatkowo śmietaną.

A gdzie sól i pieprz?
Ja ponadto wrzucam surowe na wrzątek i obgotowuję do zawrzenia, pierwszą
wodę odlewam i płuczę z szumowin przelewając wrzątkiem, potem kroje i
gotuję w zimnej od początku.
I dopiero na tym robię sos.
--
Pozdr. Jerzy Nowak

"Learn the rules. Then break some."



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-08 18:17:42

Temat: Re: Gulasz z zoladków
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> A gdzie sól i pieprz?

It's so obvious

> Ja ponadto wrzucam surowe na wrzątek i obgotowuję do zawrzenia, pierwszą
> wodę odlewam i płuczę z szumowin przelewając wrzątkiem, potem kroje i
> gotuję w zimnej od początku.
> I dopiero na tym robię sos.

Jak pragne - istna męczarnia :)
Ja staram siękupić w miarę czyste - najlepiej z indyka. Czyszczę to co
zostało do czyszczenia (ale Indykpol jest raczej solidny), płuczę, kroję na
kawałki, wrzucam na goracy tłuszcz przesmażam krótko na ostrym ( he, he -
stare wraca :) ogniu, posypuje maką, dalej przesmażam, dodaję wody ( albo
bulionu ) i dusze w tym sosie z dodatkiem majeranku do miękkości. Potem juz
tylko sól i pieprz do smaku.

Howgh


--
ostry


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-08 18:18:28

Temat: Re: Gulasz z zoladków
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:aqfvqs$d4p$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "Maria Urbanczyk" <M...@g...com>
> napisała:
> > Hurrrrra! Ostry wrocil!
>
> Ja tez tak zareagowalam, gdy zobaczylam, ze to ostry cos napisal :)
> Ostry ostatnio pojawia sie i znika.

Hmmm, to może nie byłem ja ? :)


--
ostry



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

czym polac nalesniki takimi tam?
pasztet wieprzowo-drobiowy
zalewa do krewetek i małży?
Re: dobre ciacho na pizze....
Zyto

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »