Data: 2003-08-24 11:12:25
Temat: Re: bakłażan
Od: "czarnyjanek" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "BarBarella" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:GhL%a.89044$kc5.928081@news.chello.at...
>
> Użytkownik "czarnyjanek" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bh5cht$npo$1@news.onet.pl...
> > masz racje to był skrót myślowym do bakłażanów :) które maja niskie IG i
w
> > tym przypadku spowolnione czy nie wchłanianie nie ma znaczenia, również
> > białko i błonnik spowalnia /utrudnia przyswajanie wegli przez co obniża
> IG
> >
> Czy czegoś nie zrozumiałam? Czy nie jest tak, że im dłużej
> gotujemy/smażymy/pieczemy np. bakłażana tym wyższe IG?
> pozdrawiam
> barbarella
jest dokładnie tak jak piszesz ale bardzo niskie IG bakłażana nawet po
obróbce nie stanowi problemu jeśli chodzi o wyrzut insuliny.
nie słuchaj o mocnym łączeniu węglowodanów z tłuszczem poprzez dokładne
gryzienie :)
|