| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-28 08:53:13
Temat: Re: barszcz ukrainśki-problemanet wrote:
>
> Mam pytanie jestem na etapie gotowania barszczu ukraińskiego. Co zrobic żeby
> był czerwony a nie brązowy. Jeszcze mi się to nigdy nie udało.
Ja zakwaszam winnym octem. Można też zakwaszać cytryną. No i buraków
musi być w nim nie za mało ;-). W środowisku kwaśnym wywar z buraków
jest buraczkowy ;-). Można ew. dodać nieco koncentratu barszczu z butelki.
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-28 09:36:34
Temat: barszcz ukrainśki-problemOd jakiegoś tygodnia przygladam się grupie. Lubię dobrze zjesc. Stąd miałam
problem Wy czy Diety. Ale tu jest znacznie przyjemniej.I smaczniej.
Mam pytanie jestem na etapie gotowania barszczu ukraińskiego. Co zrobic żeby
był czerwony a nie brązowy. Jeszcze mi się to nigdy nie udało.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 09:54:52
Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem> Co zrobic żeby był czerwony a nie brązowy.
===============
1. Barszcz zkwaszony jest czerwienszy i
jasniejszy, ja uzywam octu winnego (oprocz zakwasu
z burakow).
2. Barszcz zabielony smietana jest jasniejszy.
3. Barszcz na wolowinie jest ciemniejszy od
zrobionego na drobiu.
4. Barszcz z fasola ciemna jest ciemniejszy od
tego z fasola biala (ja robe ze szparagowa)
5. Barszcz z 3 burakow jest jasniejszy od tego z 8
burakow. (Na duzy garnek wystarczaja 3 buraki)
waldek
===============
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 09:57:08
Temat: Re: barszcz ukrainśki-problemDzięki ale jestem totalną niezdarą jesli chodzi o kuchnie. Kiedy dodać ten
ocet . Na początku czy na koncu.
Z góry dzięki
Użytkownik "zGosiula" <z...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:3DBCFAF9.9090606@poczta.onet.pl...
> anet wrote:
> >
> > Mam pytanie jestem na etapie gotowania barszczu ukraińskiego. Co zrobic
żeby
> > był czerwony a nie brązowy. Jeszcze mi się to nigdy nie udało.
>
> Ja zakwaszam winnym octem. Można też zakwaszać cytryną. No i buraków
> musi być w nim nie za mało ;-). W środowisku kwaśnym wywar z buraków
> jest buraczkowy ;-). Można ew. dodać nieco koncentratu barszczu z butelki.
>
> --
> Gosia
> wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
> -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
> Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 09:57:58
Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
> Od jakiegoś tygodnia przygladam się grupie. Lubię dobrze zjesc. Stąd
miałam
> problem Wy czy Diety. Ale tu jest znacznie przyjemniej.I smaczniej.
> Mam pytanie jestem na etapie gotowania barszczu ukraińskiego. Co zrobic
żeby
> był czerwony a nie brązowy. Jeszcze mi się to nigdy nie udało.
Pod koniec wrzucam do garnka 1 duzego, lub dwamniejsze przekrojone buraczki,
ktore nie musza byc ugotowane, tylko puszczaja sok, i barszcz jest
buraczkowy, a nie brazowy dzieki temu.
Marta.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 10:04:00
Temat: Re: barszcz ukrainśki-problemOn nie jest ani ciemniejszy ani jaśniejszy. Wygląda jak zupa grzybowa
Anet
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:apj1hf$ibd$1@news2.tpi.pl...
> > Co zrobic żeby był czerwony a nie brązowy.
> ===============
> 1. Barszcz zkwaszony jest czerwienszy i
> jasniejszy, ja uzywam octu winnego (oprocz zakwasu
> z burakow).
> 2. Barszcz zabielony smietana jest jasniejszy.
> 3. Barszcz na wolowinie jest ciemniejszy od
> zrobionego na drobiu.
> 4. Barszcz z fasola ciemna jest ciemniejszy od
> tego z fasola biala (ja robe ze szparagowa)
> 5. Barszcz z 3 burakow jest jasniejszy od tego z 8
> burakow. (Na duzy garnek wystarczaja 3 buraki)
>
> waldek
> ===============
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 10:10:32
Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
> Wygląda jak zupa grzybowa
============
To moze napisz co jeszcze do niego dajesz.
Albo masz buraki zepsute, albo jakis niewlasciwy
skladnik.
waldek
============
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 10:24:38
Temat: Re: barszcz ukrainśki-problemA buraki obierasz ze skorki? ;-)
--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 10:35:50
Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
============
Przypomnialo mi sie, ze kiedy uzywalem czasem
kupnych koncentratow barszczu, to tez wychodzilo
mi brazowe.
Wiekszosc takich koncentratow jest robiona z
proszku buraczanego i wtedy robi sie taki brzydki
kolor.
Jedynie koncentrat "Krakus" jest zawsze
soczysto-czerwony (ale dwa razy drozszy niz inne i
dwa razy smaczniejszy).
Najlepszy jest jednak domowy zakwas, choc bardziej
pracochlonny.
waldek
============
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 10:38:03
Temat: Re: barszcz ukrainśki-problemNie . A co trzeba?
Anet
Użytkownik "walkie" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:apj36d$qt1$1@absinth.dialog.net.pl...
> A buraki obierasz ze skorki? ;-)
>
> --
> ----------------------------------------------------
-----------------
> walkie -> Justyna Oracz
> GG:411958
> e-mail: w...@w...net.pl
> j...@w...net.pl
> IRC: #wroclaw
> ----------------------------------------------------
-----------------
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |