Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia barszcz ukrainśki-problem

Grupy

Szukaj w grupach

 

barszcz ukrainśki-problem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-28 08:53:13

Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
Od: zGosiula <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

anet wrote:
>
> Mam pytanie jestem na etapie gotowania barszczu ukraińskiego. Co zrobic żeby
> był czerwony a nie brązowy. Jeszcze mi się to nigdy nie udało.

Ja zakwaszam winnym octem. Można też zakwaszać cytryną. No i buraków
musi być w nim nie za mało ;-). W środowisku kwaśnym wywar z buraków
jest buraczkowy ;-). Można ew. dodać nieco koncentratu barszczu z butelki.

--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-28 09:36:34

Temat: barszcz ukrainśki-problem
Od: "anet" <a...@t...net> szukaj wiadomości tego autora

Od jakiegoś tygodnia przygladam się grupie. Lubię dobrze zjesc. Stąd miałam
problem Wy czy Diety. Ale tu jest znacznie przyjemniej.I smaczniej.
Mam pytanie jestem na etapie gotowania barszczu ukraińskiego. Co zrobic żeby
był czerwony a nie brązowy. Jeszcze mi się to nigdy nie udało.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-28 09:54:52

Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Co zrobic żeby był czerwony a nie brązowy.
===============
1. Barszcz zkwaszony jest czerwienszy i
jasniejszy, ja uzywam octu winnego (oprocz zakwasu
z burakow).
2. Barszcz zabielony smietana jest jasniejszy.
3. Barszcz na wolowinie jest ciemniejszy od
zrobionego na drobiu.
4. Barszcz z fasola ciemna jest ciemniejszy od
tego z fasola biala (ja robe ze szparagowa)
5. Barszcz z 3 burakow jest jasniejszy od tego z 8
burakow. (Na duzy garnek wystarczaja 3 buraki)

waldek
===============


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-28 09:57:08

Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
Od: "anet" <a...@t...net> szukaj wiadomości tego autora

Dzięki ale jestem totalną niezdarą jesli chodzi o kuchnie. Kiedy dodać ten
ocet . Na początku czy na koncu.
Z góry dzięki
Użytkownik "zGosiula" <z...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:3DBCFAF9.9090606@poczta.onet.pl...
> anet wrote:
> >
> > Mam pytanie jestem na etapie gotowania barszczu ukraińskiego. Co zrobic
żeby
> > był czerwony a nie brązowy. Jeszcze mi się to nigdy nie udało.
>
> Ja zakwaszam winnym octem. Można też zakwaszać cytryną. No i buraków
> musi być w nim nie za mało ;-). W środowisku kwaśnym wywar z buraków
> jest buraczkowy ;-). Można ew. dodać nieco koncentratu barszczu z butelki.
>
> --
> Gosia
> wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
> -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
> Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-28 09:57:58

Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Od jakiegoś tygodnia przygladam się grupie. Lubię dobrze zjesc. Stąd
miałam
> problem Wy czy Diety. Ale tu jest znacznie przyjemniej.I smaczniej.
> Mam pytanie jestem na etapie gotowania barszczu ukraińskiego. Co zrobic
żeby
> był czerwony a nie brązowy. Jeszcze mi się to nigdy nie udało.


Pod koniec wrzucam do garnka 1 duzego, lub dwamniejsze przekrojone buraczki,
ktore nie musza byc ugotowane, tylko puszczaja sok, i barszcz jest
buraczkowy, a nie brazowy dzieki temu.

Marta.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-28 10:04:00

Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
Od: "anet" <a...@t...net> szukaj wiadomości tego autora

On nie jest ani ciemniejszy ani jaśniejszy. Wygląda jak zupa grzybowa

Anet
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:apj1hf$ibd$1@news2.tpi.pl...
> > Co zrobic żeby był czerwony a nie brązowy.
> ===============
> 1. Barszcz zkwaszony jest czerwienszy i
> jasniejszy, ja uzywam octu winnego (oprocz zakwasu
> z burakow).
> 2. Barszcz zabielony smietana jest jasniejszy.
> 3. Barszcz na wolowinie jest ciemniejszy od
> zrobionego na drobiu.
> 4. Barszcz z fasola ciemna jest ciemniejszy od
> tego z fasola biala (ja robe ze szparagowa)
> 5. Barszcz z 3 burakow jest jasniejszy od tego z 8
> burakow. (Na duzy garnek wystarczaja 3 buraki)
>
> waldek
> ===============
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-28 10:10:32

Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Wygląda jak zupa grzybowa
============
To moze napisz co jeszcze do niego dajesz.
Albo masz buraki zepsute, albo jakis niewlasciwy
skladnik.

waldek
============


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-28 10:24:38

Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
Od: "walkie" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

A buraki obierasz ze skorki? ;-)

--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-28 10:35:50

Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


============
Przypomnialo mi sie, ze kiedy uzywalem czasem
kupnych koncentratow barszczu, to tez wychodzilo
mi brazowe.
Wiekszosc takich koncentratow jest robiona z
proszku buraczanego i wtedy robi sie taki brzydki
kolor.
Jedynie koncentrat "Krakus" jest zawsze
soczysto-czerwony (ale dwa razy drozszy niz inne i
dwa razy smaczniejszy).
Najlepszy jest jednak domowy zakwas, choc bardziej
pracochlonny.

waldek
============


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-28 10:38:03

Temat: Re: barszcz ukrainśki-problem
Od: "anet" <a...@t...net> szukaj wiadomości tego autora

Nie . A co trzeba?
Anet


Użytkownik "walkie" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:apj36d$qt1$1@absinth.dialog.net.pl...
> A buraki obierasz ze skorki? ;-)
>
> --
> ----------------------------------------------------
-----------------
> walkie -> Justyna Oracz
> GG:411958
> e-mail: w...@w...net.pl
> j...@w...net.pl
> IRC: #wroclaw
> ----------------------------------------------------
-----------------
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przygotowanie lisci na golabki
zupa czosnkowa
małe co nieco z cebulką [P]
Potrawy greckie
babka ziemniaczana i kiszka ziemniaczana- Maklowicz

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »