« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-14 12:16:40
Temat: boczniakiMoi drodzy!
Jak przyrządzić pyszne, lekko chrupiące smażone boczniaki?
Pomóżcie proszę!
PS. Tylko proszę Was o szczegółowy opis - w sprawach gotowania jestem
(niestety) laikiem!Na dodatek z kuchenką elektryczną do której wciąż się nie
mogę przyzwyczaić.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-14 12:40:46
Temat: Re: boczniakiA gdzie w ogóle w Krakowie w pobliżu miasteczka studenckiego AGH można kupić
boczniaki?
Pozdrowienia KurCzaCzeK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-14 13:00:36
Temat: Re: boczniakiarnaert wrote:
>
> Moi drodzy!
>
> Jak przyrządzić pyszne, lekko chrupiące smażone boczniaki?
> Pomóżcie proszę!
Bo ja wie, czy chrupiące... ;-). Z boczniakami robię tak: myję,
obsuszam, solę i pieprzę. Potem panieruję w jajku i tartej bułce i
rzucam na gorący tłuszcz. Wychodzą na tyle dobre, że szybko znikają bez
sladu ;-).
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-14 13:02:25
Temat: Re: boczniaki
Użytkownik "arnaert" <a...@h...pl> napisał w wiadomości
news:a6q4bl$4tr$1@news.onet.pl...
> Moi drodzy!
>
> Jak przyrządzić pyszne, lekko chrupiące smażone boczniaki?
> Pomóżcie proszę!
>
> PS. Tylko proszę Was o szczegółowy opis - w sprawach gotowania jestem
> (niestety) laikiem!Na dodatek z kuchenką elektryczną do której wciąż się
nie
> mogę przyzwyczaić.
>
1, umyj je
2, rozbij jajko na głębokim talerzu wymieszaj je dokładnie widelcem dodając
sól na płaski talerz wysyp tartą bułkę zamocz grzybka z obu stron potem w
bułce i na gorącą patelnię i smaż na brązowo z obu stron (kolor schabowego)
i już
3 rozbij jajko dodaj trochę mąki ciupkę mleka sól zioła ( estragon, bazylie
oregano wg. twojego gustu) ciasto powinno mieć konsystencję kislu maczaj w
tym grzybka i na patelnie i smaż na brązowo (kolor schabowego)
są to sprawdzone przeze mnie przepisy ale lepiej grzybki jeść na świeżo z
patelni wtedy najlepsze
smacznego
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-14 13:02:31
Temat: Re: boczniakiPrzepis jest prosty:
boczniaki lekko osolić, obtoczyć je najpierw w rozbełtanym, osolonym i
opieprzonym jajeczku. Następnie obtoczyć w tartej bułce. Później jeszcze raz
w jajku i znowu w bułce.
Boczniaki wkładamy na rozgrzany olej. Oleju nie może byc zbyt dużo, bo
grzybki "piją" tłuszcz.
Smażymy z obu stron i ...jemy :-)
Życzę smaczności
An
Użytkownik "arnaert" <a...@h...pl> napisał w wiadomości
news:a6q4bl$4tr$1@news.onet.pl...
> Moi drodzy!
>
> Jak przyrządzić pyszne, lekko chrupiące smażone boczniaki?
> Pomóżcie proszę!
>
> PS. Tylko proszę Was o szczegółowy opis - w sprawach gotowania jestem
> (niestety) laikiem!Na dodatek z kuchenką elektryczną do której wciąż się
nie
> mogę przyzwyczaić.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-14 13:14:39
Temat: Re: boczniaki
Użytkownik arnaert <a...@h...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a6q4bl$4tr$...@n...onet.pl...
> Moi drodzy!
>
> Jak przyrządzić pyszne, lekko chrupiące smażone boczniaki?
> Pomóżcie proszę!
>
> PS. Tylko proszę Was o szczegółowy opis - w sprawach gotowania jestem
> (niestety) laikiem!Na dodatek z kuchenką elektryczną do której wciąż się
nie
> mogę przyzwyczaić.
>
>
w ciescie nalesnikowym na slono smazone sa dobre
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-14 14:06:49
Temat: Re: boczniaki
Użytkownik "Gosia Zaleska-Gajc" <z...@h...pl> napisał w wiadomości
news:3C909EF4.11912A8D@hot.pl...
> arnaert wrote:
> >
> > Moi drodzy!
> >
> > Jak przyrządzić pyszne, lekko chrupiące smażone boczniaki?
> > Pomóżcie proszę!
>
> Bo ja wie, czy chrupiące... ;-). Z boczniakami robię tak: myję,
> obsuszam, solę i pieprzę. Potem panieruję w jajku i tartej bułce i
> rzucam na gorący tłuszcz. Wychodzą na tyle dobre, że szybko znikają bez
> sladu ;-).
A najlepiej jeszcze wymienić boczniaki na kanienie i jest dopiero
super:)))))
pozdrawiam
Quef
--
Q...@i...pl
Gad: srisriłan fortunajn
Szwedzi są o tyle niebezpieczni, że nie są groźni
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-14 14:11:01
Temat: Re: boczniakiQuefear wrote:
>
> A najlepiej jeszcze wymienić boczniaki na kanienie i jest dopiero
> super:)))))
>
> pozdrawiam
>
> Quef
Taaaaa.......... Tylko gdzie je dostać o tej porze roku? :-)
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-14 15:32:01
Temat: Re: boczniaki> Moi drodzy!
>
> Jak przyrządzić pyszne, lekko chrupiące smażone boczniaki?
> Pomóżcie proszę!
Heja!
Zrób tak, jak wszyscy napisali - ale na wszystkie połamane widelce tego świata
i te wszystkie krasnoludki, które chciały być widziane, a nie zostały, NIE myj
boczniaków! Strasznie choną wodę i się potem odrobinku rozmiękają.
Jak chcesz mieć chrupiące nie myj ich - są czyste.
pozdr,
E.V.
www.mniammniam.pl - kliknij i spróbuj czegoś nowego i... smakowitego
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-14 16:34:44
Temat: Re: boczniaki
Użytkownik <g...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:7...@n...onet.pl...
> Zrób tak, jak wszyscy napisali - ale na wszystkie połamane widelce tego
świata
> i te wszystkie krasnoludki, które chciały być widziane, a nie zostały, NIE
myj
> boczniaków! Strasznie choną wodę i się potem odrobinku rozmiękają.
> Jak chcesz mieć chrupiące nie myj ich - są czyste.
>
może przecież je opłukać rano, a usmażyć po południu, jak obeschną
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |