« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-04 08:33:57
Temat: Sernik z brzoskwinamiSERNIK Z BRZOSKWINIAMI
SPOD
3 szkl maki
1 kostka masla
1 łyzka cukru
1 cukier waniliowy
5 żółtek
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Wyrobic kruche ciasto i podzielic na dwie czesci.
Wiekszą czesc rozłożyć na blasze a druga do zamrazalki.
SER
1/2 kg sera
3 jajka
1 szkl cukru
1 cukier waniliowy
1/2 kostki masła
1 budyn smietankowy
1 puszka brzoswin (odcedzonych na sitku i pokrojonych w kostke)
Utrzce jaja z cukrem, dodac pozostale skladniki. Wymieszac.
PIANKA
5 białek ubić
1 szkl cukru
1 łyzka maki ziemn.
Piane ubic prawie na sztywno, dosypac powoli (ciagle ubijajac) cukier i
make.
Ukladac na blasze: ciasto kruche, ser z brzoswiniami, piane. Posypac
startym ciastem z zamrazalnika. Pic w 180 st.C ok 60 min.
Życzę smacznego :-)
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-04 08:49:11
Temat: budyn a sernikPrawie w kazdym przepisie na sernik [pieczony] widze koniecznosc dodawania
budyniu. Wytlumaczcie - po co?
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 08:54:59
Temat: Re: budyn a sernik
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:018d01c1dbb5$9f5d2610$948d573e@barbaraij3ogr4..
.
> Prawie w kazdym przepisie na sernik [pieczony] widze koniecznosc dodawania
> budyniu. Wytlumaczcie - po co?
Dla smakoszy budyniu...
Nienawidzę serników z budyniem.
Mój jest bez.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 09:10:28
Temat: Re: budyn a sernikBarbara Czaplicka wrote:
>
> Prawie w kazdym przepisie na sernik [pieczony] widze koniecznosc dodawania
> budyniu. Wytlumaczcie - po co?
> barbara
>
Przecież nie musisz dawac budyniu. Zrob tak jak lubisz. Przeciez kazdy
przepis mozna zmodyfikowac wg wlasnego uznania. Mnie budyn nie
przeszkadza, choc czesciej dodaje make ziemniaczana. A moja tesciowa
gotowane ziemnaki.
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 09:12:13
Temat: Re: budyn a sernikFrom: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:018d01c1dbb5$9f5d2610$948d573e@barbaraij3ogr4..
.
> Prawie w kazdym przepisie na sernik [pieczony] widze koniecznosc dodawania
> budyniu. Wytlumaczcie - po co?
Dla smakoszy budyniu...
Nienawidzę serników z budyniem.
Mój jest bez.
Joanna
To bylo oczywiscie pytanie prowokacyjne, nadal czekam na odpowiedzi osob
stosujacych budyn i umieszczajacyh go w przepisach.
Oczywiscie ja tez nie stosuje. Maczki ziemniacznej tez nie stosuje, proszku
do pieczenia takoz.
To wszystko zastepuja mi ugotowane ziemniaki.
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 09:18:15
Temat: Re: budyn a sernik
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:01bd01c1dbb8$f0992bc0$948d573e@barbaraij3ogr4..
.
>
> To bylo oczywiscie pytanie prowokacyjne, nadal czekam na odpowiedzi osob
> stosujacych budyn i umieszczajacyh go w przepisach.
> Oczywiscie ja tez nie stosuje. Maczki ziemniacznej tez nie stosuje,
proszku
> do pieczenia takoz.
> To wszystko zastepuja mi ugotowane ziemniaki.
> barbara
Ziemniaki ???
Ziemniaki to to samo co budyń lub mąka ziemniaczana tylko rozcieńczone
wodą...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 09:20:12
Temat: Re: budyn a sernik
Użytkownik Gosia Zaleska-Gajc <z...@h...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@h...pl...
> >
> Przecież nie musisz dawac budyniu. Zrob tak jak lubisz. Przeciez kazdy
> przepis mozna zmodyfikowac wg wlasnego uznania. Mnie budyn nie
> przeszkadza, choc czesciej dodaje make ziemniaczana. A moja tesciowa
> gotowane ziemnaki.
> --
ja robię takie i takie serniki, tzn z budyniem albo z mąką albo bez mąki i
budyniu
znam jeszcze przepisy z kaszą manną, ale mi nie smakują
wszytsko kwestia gustu, serniki z różnymi dodatkami zupełnie inaczej smakują
:)
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 09:25:43
Temat: Re: budyn a sernikWkn wrote:
>
> wszytsko kwestia gustu, serniki z różnymi dodatkami zupełnie inaczej smakują
> :)
>
> Wkn
Otóż to :-)
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 09:37:40
Temat: Re: budyn a sernikUżytkownik Barbara Czaplicka <b...@i...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> To bylo oczywiscie pytanie prowokacyjne, nadal czekam na odpowiedzi osob
> stosujacych budyn i umieszczajacyh go w przepisach.
Budyn jest dodawany do sernika jako odpowiednik maki ziemniacznej,
gotowanych ziemniakow i ma na celu podobnie jak te inne dodatki
polepszyc smak sernika.
Jest wygodny w uzyciu, bo z torebki (nie trzeba przecierac ugotowanych
ziemniakow) i dodatkowo daje posmak wanilinowy lub smietankowy.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 09:38:14
Temat: Re: budyn a sernik> To bylo oczywiscie pytanie prowokacyjne, nadal czekam na odpowiedzi osob
> stosujacych budyn i umieszczajacyh go w przepisach.
> Oczywiscie ja tez nie stosuje. Maczki ziemniacznej tez nie stosuje,
proszku
> do pieczenia takoz.
> To wszystko zastepuja mi ugotowane ziemniaki.
To już tylko jeden krok do ruskich pierogów.
;-)))
--
Pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |