« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-22 13:28:22
Temat: buef strogonowszuka dobrego przepisu na Srtogonowa
jeżeli ktoś z wast posiada takowy sprawdzony na sobie
poroszę o niego
--
G. Gałczyński
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-22 15:37:58
Temat: Re: buef strogonowUżytkownik "Galka" <g...@p...com.pl>
> szuka dobrego przepisu na Srtogonowa
> jeżeli ktoś z wast posiada takowy sprawdzony na sobie
> poroszę o niego
Jeśli do sprawdzania na sobie to lepiej zacząć od szampana, miodu, czekolady
i takich tam różności.
No chyba, że ktoś jest "nienasycony" to jeszcze to zrozumiem.
;-)))
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-23 14:48:03
Temat: Re: buef strogonow
Użytkownik "Galka" <g...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:buoipq$5sa$1@news.onet.pl...
> szuka dobrego przepisu na Srtogonowa
> jeżeli ktoś z wast posiada takowy sprawdzony na sobie
> poroszę o niego
>
> --
> G. Gałczyński
>
Kupić polędwice(prawdziwą!!!!!) , pokroić w paski (nie za długie, nie za
krótkie), obtoczyć w mące, usmażyć na mocnym ogniu.Na patelni lekko zeszklić
cebulę (ja lubię jak jest pokrojona w dość szerokie paski (łódki)).Wszystko
wrzucamy do jednego rondla i dodajemy koncentrat pomidorowy (własnej roboty
, ze sklepu itp.) , teraz wszystko zależy od gustu , dużo rzadkiego
koncentratu=konsystencja zupy lub mało gęstego koncentratu=konsystencja
gęstego sosu.Dusimy to wszystko, doprawiamy solą,pieprzem , można dodać
bazylii.Na samym końcu dodajemy śmietanę. Najlepiej je się z kluskami
kładzionymi i zieloną sałatą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-23 18:22:48
Temat: Re: buef strogonowOn Fri, 2004-01-23 at 15:48, Dinki2099 wrote:
> KupiÄ polÄdwice(prawdziwÄ
!!!!!) , pokroiÄ w paski (nie za dĹugie, nie za
> krĂłtkie), obtoczyÄ w mÄ
ce, usmaĹźyÄ na mocnym ogniu.Na patelni lekko zeszkliÄ
> cebulÄ (ja lubiÄ jak jest pokrojona w doĹÄ szerokie paski (ĹĂłdki)).Wszystko
> wrzucamy do jednego rondla i dodajemy koncentrat pomidorowy (wĹasnej roboty
> , ze sklepu itp.) , teraz wszystko zaleĹźy od gustu , duĹźo rzadkiego
> koncentratu=konsystencja zupy lub maĹo gÄstego koncentratu=konsystencja
> gÄstego sosu.Dusimy to wszystko, doprawiamy solÄ
,pieprzem , moĹźna dodaÄ
> bazylii.Na samym koĹcu dodajemy ĹmietanÄ. Najlepiej je siÄ z kluskami
> kĹadzionymi i zielonÄ
saĹatÄ
.
A gdzie pieczarki ? I co do koncentratu mam watpliwosci...
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-23 18:37:41
Temat: Re: buef strogonow
Pieczarki można dodać jak kto lubi.Koncentrat pomidorowy też się zgadza.
Najważniejsz nie używamy żadnego innego mięsa niż polędwica bo inaczej nie
będzie to buef.
W/w przepis jest jak najbardziej poprawny.
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-23 18:58:58
Temat: Re: buef strogonowOn Fri, 2004-01-23 at 19:37, Wojti wrote:
> Pieczarki moĹźna dodaÄ jak kto lubi.Koncentrat pomidorowy teĹź siÄ zgadza.
> NajwaĹźniejsz nie uĹźywamy Ĺźadnego innego miÄsa niĹź polÄdwica bo inaczej nie
> bÄdzie to buef.
> W/w przepis jest jak najbardziej poprawny.
Larousse Gastronomique podaje, ze w boeuf strogonoff SA pieczarki, NIE
MA koncentratu. I ja w to wierze.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-23 19:54:46
Temat: Re: buef strogonow
Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1074884056.29698.28.camel@cosmos...
> On Fri, 2004-01-23 at 19:37, Wojti wrote:
> > Pieczarki moĹźna dodaÄ jak kto lubi.Koncentrat pomidorowy teĹź siÄ
zgadza.
> > NajwaĹźniejsz nie uĹźywamy Ĺźadnego innego miÄsa niĹź polÄdwica bo
inaczej nie
> > bÄdzie to buef.
> > W/w przepis jest jak najbardziej poprawny.
>
> Larousse Gastronomique podaje, ze w boeuf strogonoff SA pieczarki, NIE
> MA koncentratu. I ja w to wierze.
Koncentrat można zastąpić dowolnym sosem pomidorowym, każdy może wypracowac
swój własny przepis.
A co do pieczarek to rzecz gusta , ja ich nie lubie w strogonowie.
> --
> Kot <m...@p...onet.pl>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-23 20:31:25
Temat: Re: buef strogonowOn Fri, 2004-01-23 at 20:54, Dinki2099 wrote:
> Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomoci
> news:1074884056.29698.28.camel@cosmos...
> > On Fri, 2004-01-23 at 19:37, Wojti wrote:
> > > Pieczarki moĹĽna dodaÄ jak kto lubi.Koncentrat pomidorowy teĹĽ siÄ
> zgadza.
> > > NajwaĹĽniejsz nie uĹĽywamy ĹĽadnego innego miÄsa niĹĽ polÄdwica bo
> inaczej nie
> > > bÄdzie to buef.
> > > W/w przepis jest jak najbardziej poprawny.
> >
> > Larousse Gastronomique podaje, ze w boeuf strogonoff SA pieczarki, NIE
> > MA koncentratu. I ja w to wierze.
> Koncentrat można zastpić dowolnym sosem pomidorowym, każdy może wypracowac
> swój własny przepis.
> A co do pieczarek to rzecz gusta , ja ich nie lubie w strogonowie.
Ale pytanie bylo o boeuf strogonoff, a nie o to, co Ci smakuje... Nie
wspominajac o tym. ze to, co podales w przepisie, to nie byl strogonoff,
tylko wolowina w sosie pomidorowym...
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-23 20:37:12
Temat: Re: buef strogonowLe vendredi 23 janvier 2004 ŕ 19:37:41, Wojti a écrit :
> Pieczarki można dodać jak kto lubi.Koncentrat pomidorowy też się zgadza.
> Najważniejsz nie używamy żadnego innego mięsa niż polędwica
Zgadzam sie...
> bo inaczej nie
> będzie to buef.
buef chyba tysz nie, raczej boeuf ;-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-23 20:41:59
Temat: Re: buef strogonowLe vendredi 23 janvier 2004 ŕ 21:31:25, All a écrit :
> On Fri, 2004-01-23 at 20:54, Dinki2099 wrote:
>> Użytkownik "Kot" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomoci
>> news:1074884056.29698.28.camel@cosmos...
>> > On Fri, 2004-01-23 at 19:37, Wojti wrote:
>> > > Pieczarki moĹĽna dodaÄ jak kto lubi.Koncentrat pomidorowy teĹĽ siÄ
>> zgadza.
>> > > NajwaĹĽniejsz nie uĹĽywamy ĹĽadnego innego miÄsa niĹĽ polÄdwica bo
>> inaczej nie
>> > > bÄdzie to buef.
>> > > W/w przepis jest jak najbardziej poprawny.
>> >
>> > Larousse Gastronomique podaje, ze w boeuf strogonoff SA pieczarki, NIE
>> > MA koncentratu. I ja w to wierze.
>> Koncentrat można zastpić dowolnym sosem pomidorowym, każdy może wypracowac
>> swój własny przepis.
>> A co do pieczarek to rzecz gusta , ja ich nie lubie w strogonowie.
> Ale pytanie bylo o boeuf strogonoff, a nie o to, co Ci smakuje... Nie
> wspominajac o tym. ze to, co podales w przepisie, to nie byl strogonoff,
> tylko wolowina w sosie pomidorowym...
Z ust mi to wyjelas, strogonoffa sie nie dusi...
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |