Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia cebula prażona w płatkach - jak zrobić??

Grupy

Szukaj w grupach

 

cebula prażona w płatkach - jak zrobić??

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-12-16 19:19:00

Temat: cebula prażona w płatkach - jak zrobić??
Od: "Fiora" <b...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

właśnie kupilam dzis jak w temacie.
I jak to samemu zrobic, bo tam nic nie pisze o żadnym E ileś tam
ale nie bardzo wierze.
Pisze, ze z tluszczem, ale w sumie jest dosyc suche.
Ktos robil może?
Chcialabym to glownie do chlebka przy pieczeniu.
Pozdrawiam
Fiora


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-12-17 12:51:14

Temat: Re: cebula prażona w płatkach - jak zrobić??
Od: "Nocny" <p...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Gdzies z sieci

Cebula prazona

pokroj ze dwie-trzy duze cebule na bardzo cieniutkie plasterki
rozgrzej na patelni tluszcz, polecam klarowane maslo, a jesli takim nie
dysponujesz, moze byc zwykly olej roslinny o delikatnym zapachu, zadnej
oliwy
wrzucasz cebule i smazysz na srednim ogniu (wazne - ogien nie moze byc za
duzy, bo jak Ci sie zacznie cebula palic, to po ptokach, caly efekt z
glowy - zgorzknieje i bedzie paskudna)
smazysz i mieszasz, mieszasz, mieszasz.... ;)))
bo to ma prawo trwac dosyc dlugo
po 10 - 15 minutach, kiedy cebula jest juz troche zezlocona, posypujesz ja
tak ze dwiema lyzeczkami cukru, chodzi o to, zeby ta cebula ladnie sie
skarmelizowala
od tej pory mieszasz bez przerwy i uwazasz jak diabli, bo lubi sie zaczac
przypalac, kiedy tylko spuscisz ja z oka
gotowa jest wtedy, kiedy ladnie zbrazowieje, ale nie jest jeszcze czarna (po
jakichs dalszych 10 minutach), musisz dojsc do wprawy
wyjmujesz lyzka cedzakowa i osaczasz na recznikach kuchennych - po
wystygnieciu robi sie przyjemnie chrupka i jest wyraznie slodkawa w smaku


Nocny


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-12-17 16:25:05

Temat: Re: cebula prażona w płatkach - jak zrobić??
Od: "Fiora" <b...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

O dzieki, troche roboty, ale spróbuje
Fiora
Użytkownik "Nocny" <p...@m...pl> napisał w wiadomości
news:do11m6$jur$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Gdzies z sieci
>
> Cebula prazona
>
> pokroj ze dwie-trzy duze cebule na bardzo cieniutkie plasterki
> rozgrzej na patelni tluszcz, polecam klarowane maslo, a jesli takim nie
> dysponujesz, moze byc zwykly olej roslinny o delikatnym zapachu, zadnej
> oliwy
> wrzucasz cebule i smazysz na srednim ogniu (wazne - ogien nie moze byc za
> duzy, bo jak Ci sie zacznie cebula palic, to po ptokach, caly efekt z
> glowy - zgorzknieje i bedzie paskudna)
> smazysz i mieszasz, mieszasz, mieszasz.... ;)))
> bo to ma prawo trwac dosyc dlugo
> po 10 - 15 minutach, kiedy cebula jest juz troche zezlocona, posypujesz ja
> tak ze dwiema lyzeczkami cukru, chodzi o to, zeby ta cebula ladnie sie
> skarmelizowala
> od tej pory mieszasz bez przerwy i uwazasz jak diabli, bo lubi sie zaczac
> przypalac, kiedy tylko spuscisz ja z oka
> gotowa jest wtedy, kiedy ladnie zbrazowieje, ale nie jest jeszcze czarna
(po
> jakichs dalszych 10 minutach), musisz dojsc do wprawy
> wyjmujesz lyzka cedzakowa i osaczasz na recznikach kuchennych - po
> wystygnieciu robi sie przyjemnie chrupka i jest wyraznie slodkawa w smaku
>
>
> Nocny
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-12-17 17:02:25

Temat: Re: cebula prażona w płatkach - jak zrobić??
Od: Jacek Kos <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Fiora napisał(a):
> O dzieki, troche roboty, ale spróbuje
> Fiora
> Użytkownik "Nocny" <p...@m...pl> napisał w wiadomości
> news:do11m6$jur$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>>Gdzies z sieci
>>
>>Cebula prazona
>>
>>pokroj ze dwie-trzy duze cebule na bardzo cieniutkie plasterki
>>rozgrzej na patelni tluszcz, polecam klarowane maslo, a jesli takim nie
>>dysponujesz, moze byc zwykly olej roslinny o delikatnym zapachu, zadnej
>>oliwy
>>wrzucasz cebule i smazysz na srednim ogniu (wazne - ogien nie moze byc za
>>duzy, bo jak Ci sie zacznie cebula palic, to po ptokach, caly efekt z
>>glowy - zgorzknieje i bedzie paskudna)
>>smazysz i mieszasz, mieszasz, mieszasz.... ;)))
>>bo to ma prawo trwac dosyc dlugo
>>po 10 - 15 minutach, kiedy cebula jest juz troche zezlocona, posypujesz ja
>>tak ze dwiema lyzeczkami cukru, chodzi o to, zeby ta cebula ladnie sie
>>skarmelizowala
>>od tej pory mieszasz bez przerwy i uwazasz jak diabli, bo lubi sie zaczac
>>przypalac, kiedy tylko spuscisz ja z oka
>>gotowa jest wtedy, kiedy ladnie zbrazowieje, ale nie jest jeszcze czarna
>
> (po
>
>>jakichs dalszych 10 minutach), musisz dojsc do wprawy
>>wyjmujesz lyzka cedzakowa i osaczasz na recznikach kuchennych - po
>>wystygnieciu robi sie przyjemnie chrupka i jest wyraznie slodkawa w smaku
>>
>>
>>Nocny
>>
>>
>
>
>

Kup w markecie. jest.

--
JackOss

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-12-18 13:07:29

Temat: Re: cebula prażona w płatkach - jak zrobić??
Od: "Nocny" <p...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Kup w markecie. jest.
>
> --
> JackOss

Patrz na topic, szukala przepisu ;)

Nocny


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

KitchenAid od Mikołaja ;-)
Peklowanie szynki - jaka metode wybrac?
pieczarki mrozenie...
farsz kapuściano-grzybowy
[spam] Kamień do wypieków ...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »