Data: 2003-06-09 22:35:48
Temat: Re: [ciekawostka] miskant cukrowy ...
Od: "Bpjea" <b...@...pl (usun 'x' - z powodu spamu)>
Pokaż wszystkie nagłówki
Katarzyna Tkaczyk napisał(a) w wiadomości: ...
>Trzeba będzie przyjrzeć się jesieni? :-) Ale czy ja srebrzystobiałe od
>srebrzystoszarych odróżnię ?
Wystarczy, ze beda nieznacznie rozne. Ja mam albo chinskiego albo cukrowego
dlatego nie moge porownac.
>Wnętrza pedów też próbowałam . Pozostały kł?cza do degustacji.
Widze, ze nie proznujesz :) Chyba nie beda u Ciebie kwitly w tym roku...
Mozliwe, ze w ogole nie sa slodkie - wtedy cale smakowanie na darmo - a
nazwa gatunkowa odnosi sie do czegos innego (np. podobienstwa ksztaltu do
innego, slodkiego gatunku - zgaduje). Tak czy inaczej klacza zawieraja
przypuszczalnie skrobie. Jesli dojdzie do jej przynajmniej czesciowego
rozpadu na cukry proste wtedy slodycz sie pojawi.
Pozdrawiam,
Bpjea
|