| « poprzedni wątek | następny wątek » |
51. Data: 2007-11-01 15:12:43
Temat: Re: co jecie 1 listopada?Jaksa pisze:
> Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
> wiadomości news:hkhji3d7bgjm17pfq4a1jdsq9kl0kqdopq@4ax.com...
>
>> Moze Wszystkich Swietych u mnie sie rozwodnilo, bo ja sporo razy
>> do roku a to laze po cmentarzach, a to stawiam swieczki, jemiole,
>> rozne takie, troche chyba rzeczywiscie przedchrzescijanskie.
>
> W ogóle ta cześć zmarłym to mi się wydaje przedchrzescijańska.
>
> Ale jest taki Dzień w tej naszy Polszce i te Ludzie gdzies gnaja po tych
> cmentarzach dalszych, bliższych i choć klimat się ociepla to czasem są
> zziębnięte, zmokłe i do domu daleko i może ta chwila zatrzymania przy stole
> ma jakiś sens.
>
> Tylko prawie nikt nie napisał co na tym stole.
> O! Był kulebiak, barszcz i Ciotka co już nie ma sił.
>
> Jaksa
>
>
>
A ja dziś niczego nie gotowałam: śledzie i podpłomyk. I wódeczka,
kiszone opieńki od Slaviego.
Nadmienię, że mój mąż (koneser!) powiedział, że w kategorii "pikantne
dodatki" plasują się one obecnie na pierwszym miejscu. Tak jak wędzona
paprykowana słonina od kieleckiego Bartosa w kategorii "zakąski
wódczane" :-)
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
52. Data: 2007-11-01 15:13:39
Temat: Re: co jecie 1 listopada?Ikselka pisze:
> A ja dziś niczego nie gotowałam: śledzie i podpłomyk. I wódeczka,
> kiszone opieńki od Slaviego.
> Nadmienię, że mój mąż (koneser!) powiedział, że w kategorii "pikantne
> dodatki" plasują się one
Oczywiście te opieńki!
> obecnie na pierwszym miejscu. Tak jak wędzona
> paprykowana słonina od kieleckiego Bartosa w kategorii "zakąski
> wódczane" :-)
>
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
53. Data: 2007-11-01 19:11:26
Temat: Re: co jecie 1 listopada?
"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fgcqkn$2n0$2@atlantis.news.tpi.pl...
> Ikselka pisze:
>
>> A ja dziś niczego nie gotowałam: śledzie i podpłomyk. I wódeczka, kiszone
>> opieńki od Slaviego.
>> Nadmienię, że mój mąż (koneser!) powiedział, że w kategorii "pikantne
>> dodatki" plasują się one
>
> Oczywiście te opieńki!
>
>> obecnie na pierwszym miejscu. Tak jak wędzona paprykowana słonina od
>> kieleckiego Bartosa w kategorii "zakąski wódczane" :-)
Byś lepiej zapodała, które lepsze: z cebulą, czy z koprem i czosnkiem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
54. Data: 2007-11-01 19:11:59
Temat: Re: co jecie 1 listopada?Panslavista pisze:
> "Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
> news:fgcqkn$2n0$2@atlantis.news.tpi.pl...
>> Ikselka pisze:
>>
>>> A ja dziś niczego nie gotowałam: śledzie i podpłomyk. I wódeczka, kiszone
>>> opieńki od Slaviego.
>>> Nadmienię, że mój mąż (koneser!) powiedział, że w kategorii "pikantne
>>> dodatki" plasują się one
>> Oczywiście te opieńki!
>>
>>> obecnie na pierwszym miejscu. Tak jak wędzona paprykowana słonina od
>>> kieleckiego Bartosa w kategorii "zakąski wódczane" :-)
>
> Byś lepiej zapodała, które lepsze: z cebulą, czy z koprem i czosnkiem.
>
>
>
Ha! Próbowałam tych z cebulą - szkoda mi było otwierać drugi słoik, ale
wobec tego spróbuję :-)
Zapodam ;-)
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
55. Data: 2007-11-01 19:15:18
Temat: Re: co jecie 1 listopada?Ikselka pisze:
> Panslavista pisze:
>> "Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:fgcqkn$2n0$2@atlantis.news.tpi.pl...
>>> Ikselka pisze:
>>>
>>>> A ja dziś niczego nie gotowałam: śledzie i podpłomyk. I wódeczka,
>>>> kiszone opieńki od Slaviego.
>>>> Nadmienię, że mój mąż (koneser!) powiedział, że w kategorii
>>>> "pikantne dodatki" plasują się one
>>> Oczywiście te opieńki!
>>>
>>>> obecnie na pierwszym miejscu. Tak jak wędzona paprykowana słonina
>>>> od kieleckiego Bartosa w kategorii "zakąski wódczane" :-)
>>
>> Byś lepiej zapodała, które lepsze: z cebulą, czy z koprem i czosnkiem.
>>
>>
> Ha! Próbowałam tych z cebulą - szkoda mi było otwierać drugi słoik, ale
> wobec tego spróbuję :-)
> Zapodam ;-)
>
Suszone pomidory wyślę po niedzieli - tylko muszę zalać parafiną
wieczko, bo oliwa może wyciekać, więc się nie przestrasz, jak słoik
będzie "zaklajstrowany" :-)
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
56. Data: 2007-11-01 19:16:54
Temat: Re: co jecie 1 listopada?Użytkownik "Jaksa" <j...@p...pl> napisał
>
> Tylko prawie nikt nie napisał co na tym stole.
> O! Był kulebiak, barszcz i Ciotka co już nie ma sił.
Mogę prosić przepis na to trzecie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
57. Data: 2007-11-01 19:40:56
Temat: Re: co jecie 1 listopada?
"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fgd92l$e77$2@nemesis.news.tpi.pl...
> Ikselka pisze:
>> Panslavista pisze:
>>> "Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:fgcqkn$2n0$2@atlantis.news.tpi.pl...
>>>> Ikselka pisze:
>>>>
>>>>> A ja dziś niczego nie gotowałam: śledzie i podpłomyk. I wódeczka,
>>>>> kiszone opieńki od Slaviego.
>>>>> Nadmienię, że mój mąż (koneser!) powiedział, że w kategorii "pikantne
>>>>> dodatki" plasują się one
>>>> Oczywiście te opieńki!
>>>>
>>>>> obecnie na pierwszym miejscu. Tak jak wędzona paprykowana słonina od
>>>>> kieleckiego Bartosa w kategorii "zakąski wódczane" :-)
>>>
>>> Byś lepiej zapodała, które lepsze: z cebulą, czy z koprem i czosnkiem.
>>>
>>>
>> Ha! Próbowałam tych z cebulą - szkoda mi było otwierać drugi słoik, ale
>> wobec tego spróbuję :-)
>> Zapodam ;-)
>>
>
> Suszone pomidory wyślę po niedzieli - tylko muszę zalać parafiną wieczko,
> bo oliwa może wyciekać, więc się nie przestrasz, jak słoik będzie
> "zaklajstrowany" :-)
Nie wysyłaj. Może będzie kiedyś okazja - zjemy przy jednym stole
Reszta na dotlenieniu...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
58. Data: 2007-11-01 19:43:55
Temat: Re: co jecie 1 listopada?Panslavista pisze:
> Nie wysyłaj. Może będzie kiedyś okazja - zjemy przy jednym stole
Możliwe :-)
> Reszta na dotlenieniu...
OK.
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
59. Data: 2007-11-01 20:05:32
Temat: Re: co jecie 1 listopada?
Użytkownik "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:fgd8o4$gbe$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Jaksa" <j...@p...pl> napisał
>>
>> Tylko prawie nikt nie napisał co na tym stole.
>> O! Był kulebiak, barszcz i Ciotka co już nie ma sił.
>
> Mogę prosić przepis na to trzecie?
>
:-DDDDDDDD
jak to bywa ze zbitkami myślowymi :-DDD
Jaksa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
60. Data: 2007-11-01 20:15:38
Temat: Re: co jecie 1 listopada?
Użytkownik "Ikselka" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:fgcqj2$2n0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> A ja dziś niczego nie gotowałam: śledzie i podpłomyk. I wódeczka, kiszone
> opieńki od Slaviego.
Ja też CHCĘ!
> Nadmienię, że mój mąż (koneser!) powiedział, że w kategorii "pikantne
> dodatki" plasują się one obecnie na pierwszym miejscu.
Slavi jako pikantny dodatek na pierwszym miejscu?
Każdy mąz dla kochajacej baby jest koneser.
Inny by nie przetrzymał całości.
Ale, ze Slavi na pierwszym miejscu.???
> Tak jak wędzona paprykowana słonina
hmmm - mam gdzieś linka do rosyjskiej strony kulinarnej i tam jest przepis
na sało - robiłem. Toż to jakieś były delikatesy.
Jaksa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |