Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: co to takiego?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: co to takiego?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-25 17:29:46

Temat: Re: co to takiego?
Od: "siwy13" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Zbychu" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b3g1su$2ec$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> Jasne ze kalmary, mmiam , polecam pierscienie klamarow smazone w ciescie
> :):)
> Zbychu
>
No panie Zbychu a moze tak przepis by Pan udostepnił bo ja probowalem z
ksiazek ale ciasto to mi wyszlo ze... a cala reszta to jedynie na
przemiał...


siwy13
***nie jem, nie pije, a mysle***


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-02-25 20:25:05

Temat: Re: co to takiego?
Od: "Dorota***" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> No panie Zbychu a moze tak przepis by Pan udostepnił bo ja probowalem z
> ksiazek ale ciasto to mi wyszlo ze... a cala reszta to jedynie na
> przemiał...

Ja robię je tak:
Kalmary po rozmrożeniu kroję w kółka, obtaczam w mące i wrzucam na gorący
olej (smażenie głębokie). Nie wolno smażyć długo, bo będą gumowate albo
wręcz twarde! Czas smażenia - to ok. 1 minuty, aż się leciutko mąka zazłoci.
I tyle, można posolić, podawać np. z frytkami i sałatką grecką lub
pomidorami z cebulką.
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Nienawidzę TEGO jeść
Re: SoS do spagethi?
Re: imbir - pytanko
Lukier - jak go zrobic...?
robot - melakser

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »