| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-25 17:29:46
Temat: Re: co to takiego?
Użytkownik "Zbychu" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b3g1su$2ec$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> Jasne ze kalmary, mmiam , polecam pierscienie klamarow smazone w ciescie
> :):)
> Zbychu
>
No panie Zbychu a moze tak przepis by Pan udostepnił bo ja probowalem z
ksiazek ale ciasto to mi wyszlo ze... a cala reszta to jedynie na
przemiał...
siwy13
***nie jem, nie pije, a mysle***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-25 20:25:05
Temat: Re: co to takiego?
> No panie Zbychu a moze tak przepis by Pan udostepnił bo ja probowalem z
> ksiazek ale ciasto to mi wyszlo ze... a cala reszta to jedynie na
> przemiał...
Ja robię je tak:
Kalmary po rozmrożeniu kroję w kółka, obtaczam w mące i wrzucam na gorący
olej (smażenie głębokie). Nie wolno smażyć długo, bo będą gumowate albo
wręcz twarde! Czas smażenia - to ok. 1 minuty, aż się leciutko mąka zazłoci.
I tyle, można posolić, podawać np. z frytkami i sałatką grecką lub
pomidorami z cebulką.
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |