« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-20 16:59:56
Temat: co z bialek?Witam!
Po weekendowych szalenstwach kulinarnych zostalo mi chyba z 10 albo i wiecej
bialek z jaj kurzych. Zastanawiam sie czy oprocz bez mozna jeszcze z nich
cos przyzwoitego stworzyc....
Pzdr
yenefer
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-20 17:05:40
Temat: Re: co z bialek?
Użytkownik "Yenefer" <y...@N...wp.pl> napisał w wiadomości
news:bn14ah$j26$1@news.onet.pl...
> Witam!
> Po weekendowych szalenstwach kulinarnych zostalo mi chyba z 10 albo i
wiecej
> bialek z jaj kurzych. Zastanawiam sie czy oprocz bez mozna jeszcze z nich
> cos przyzwoitego stworzyc....
Jak masz w domu sportowca, to białka ugotuj i daj mu na kolację. Wspaniałe
źródło białka praktycznie pozbawione tłuszczu. Oczywiście podawać bez soli
;-)))
mangha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-20 17:13:42
Temat: Re: co z bialek?
Użytkownik "mangha" napisał w wiadomości
> Jak masz w domu sportowca, to białka ugotuj i daj mu >na kolację.
Przyznam iz sportowca akurat nie posiadam, jedynie miesozerce z gatunku
leniwcow :)
>Wspaniałe
> źródło białka praktycznie pozbawione tłuszczu. >Oczywiście podawać bez
soli
Zdaje sobie sprawe, w dodatku bez zbednych kalorii, ale... no wlasnie
przyznam ze u mnie w domu niestety nie przepadamy za bialkiem solo.... tzn
jest dobre ale razem z zoltkiem, a jak zostanie go pozbawione to zalega w
lodowce az do chwili porzadkow :) Pomyslalam ze moze moglabym wreszcie je
jakos spozytkowac w sposob jeszcze mi nieznany ;)
Pzdr
Yenefer
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-20 17:16:04
Temat: Re: co z bialek?
Użytkownik "Yenefer" napisała :
> Po weekendowych szalenstwach kulinarnych zostalo mi chyba z 10 albo i
wiecej
> bialek z jaj kurzych. Zastanawiam sie czy oprocz bez mozna jeszcze z nich
> cos przyzwoitego stworzyc....
Jakis czas temu podawalam przepis na ciasto. Jest w nim co prawda
przwidziane zuzycie czterech bialek, ale zawsze mozesz chciec miec jeszcze
wiecej masy w ciescie;) albo dwa ciasta:).
http://tinylink.com/?xqhjoYHmQt
pozdrawiam
almadka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-20 17:21:14
Temat: Re: co z bialek?Użytkownik Yenefer napisał:
> Witam!
> Po weekendowych szalenstwach kulinarnych zostalo mi chyba z 10 albo i wiecej
> bialek z jaj kurzych. Zastanawiam sie czy oprocz bez mozna jeszcze z nich
> cos przyzwoitego stworzyc....
Nugat, mniam, mniam :)
Mazurek na białakach, bardzo zacny.
Makaroniki rózne...
--
smacznego, BasiaBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-20 17:56:21
Temat: Re: co z bialek?Dnia Mon, 20 Oct 2003 18:59:56 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Yenefer*, w
wiadomości news:<bn14ah$j26$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
> Po weekendowych szalenstwach kulinarnych zostalo mi chyba z 10 albo i wiecej
> bialek z jaj kurzych. Zastanawiam sie czy oprocz bez mozna jeszcze z nich
> cos przyzwoitego stworzyc....
oprócz bez, można, ale po co marnować białko na coś innego niż bezy :D
bezomaniaczka rozpustna :D
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-20 20:13:51
Temat: Re: co z bialek? - cycuszki murzynkiYenefer wrote:
> Witam!
> Po weekendowych szalenstwach kulinarnych zostalo mi chyba z 10 albo i wiecej
> bialek z jaj kurzych. Zastanawiam sie czy oprocz bez mozna jeszcze z nich
> cos przyzwoitego stworzyc....
> Pzdr
> yenefer
>
Jak z bialek to koniecznie cycuszki murzynki :)
http://www.kuchnia.com.pl/DiD/cycuszki.html
Ten przepis byl tu podawany juz wiele razy, wiec wklejam tylko link.
W archiwum znajdziesz jeszcze wiecej o tym.
Pozdrawiam
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-20 21:02:44
Temat: Re: co z bialek?Yenefer wrote:
> Witam!
> Po weekendowych szalenstwach kulinarnych zostalo mi chyba z 10 albo i wiecej
> bialek z jaj kurzych. Zastanawiam sie czy oprocz bez mozna jeszcze z nich
> cos przyzwoitego stworzyc....
Jak jestes ambitna sprobuj zrobic suflet. Pewnie pierwszy raz nie
wyjdzie, ale jakos trzeba zaczac.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-21 10:12:26
Temat: Re: co z bialek?"Yenefer" <y...@N...wp.pl> skrev i meddelandet
news:bn14ah$j26$1@news.onet.pl...
> Witam!
> Po weekendowych szalenstwach kulinarnych zostalo mi chyba z 10 albo i
wiecej
> bialek z jaj kurzych. Zastanawiam sie czy oprocz bez mozna jeszcze z nich
> cos przyzwoitego stworzyc....
mnie w trakcie ostatniej wizyty mojej mamy i zwiazanymi z nia (pozytywnymi)
szalenstwami w kuchni zostalo tez pare bialek. Dodalam do nich troche cukru,
opakowanie wiorkow kokosowych, i wsadzilam na wyschniecie do pieca cieplego
po ostatnim ciescie. Wyszly bardzo dobre kokosanki, ukochane mojej mamy,
wiec niechcacy zrobilam Jej ogromna frajde. Pozostale ciasta zostaly dla
nas... ;-)
Pozdrawiam,
magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-22 10:35:58
Temat: Re: co z bialek?
Użytkownik "Yenefer" <y...@N...wp.pl> napisał w wiadomości
news:bn154b$l4h$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "mangha" napisał w wiadomości
> > Jak masz w domu sportowca, to białka ugotuj i daj mu >na kolację.
>
> Przyznam iz sportowca akurat nie posiadam, jedynie miesozerce z gatunku
> leniwcow :)
>
> >Wspaniałe
> > źródło białka praktycznie pozbawione tłuszczu. >Oczywiście podawać bez
> soli
>
> Zdaje sobie sprawe, w dodatku bez zbednych kalorii, ale... no wlasnie
> przyznam ze u mnie w domu niestety nie przepadamy za bialkiem solo.... tzn
> jest dobre ale razem z zoltkiem, a jak zostanie go pozbawione to zalega w
> lodowce az do chwili porzadkow :) Pomyslalam ze moze moglabym wreszcie je
> jakos spozytkowac w sposob jeszcze mi nieznany ;)
> Pzdr
> Yenefer
a próbowałaś robić bezy z białek? Ubija się białka na sztywno z cukrem( tak
na oko żeby były słodkie) i układa na folii albo papierze na blaszce. Piecze
w piekarniku w temperaturze ok 140 st. właściwie suszy aż stwardnieją.
Wychodzą takie jak w cukierniach. Polecam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |