« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-01-26 18:22:27
Temat: Re: cos takiego znalazlem na pl.rec.kuchniastrasznie sie czepiasz :P
Malina
jak nie chesz to nie rób!!!
Użytkownik "tomolek" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dra9mq$m6m$1@inews.gazeta.pl...
> malo to ma wspolnego z tiramisu...
> pzdr
> t
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-01-26 19:13:25
Temat: Re: cos takiego znalazlem na pl.rec.kuchnia
Użytkownik "Michal" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:drb40v$kue$1@news.onet.pl...
> strasznie sie czepiasz :P
>
> Malina
> jak nie chesz to nie rób!!!
w sumie sie czepiam... chory jestem i zly. robie ale inaczej...
odpowiadaj prosze pod postem.
pzdr
t.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-01-26 20:21:45
Temat: Re: cos takiego znalazlem na pl.rec.kuchniaKrysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomości
news:news:1scht1pb50oecfesoqovov1j053lkoom1a@4ax.com napisał(a):
> On Thu, 26 Jan 2006 11:53:01 +0100, "tomolek" <t...@o...pl>
> wrote:
>> malo to ma wspolnego z tiramisu...
>> pzdr
>> t
> Dlaczego? Wg mnie jest to bardzo tiramisu-podobne
Równie podobne do panna cotty, o ile mascarpone nie będzie zastąpione
"śmietaną Knorra"...
--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
k...@b...com Stranded in my mind
www.brywczynscy.com Electric raven met me there
GG:1528179 To see what we could find
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-01-26 20:56:57
Temat: Re: cos takiego znalazlem na pl.rec.kuchniatomolek napisal(a):
> malo to ma wspolnego z tiramisu...
Przeciez to nie jest przepis na tiramisu a na Tiraminu - więc nie rozumiem
dlaczego się czepiasz :P
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-01-26 21:00:38
Temat: Re: cos takiego znalazlem na pl.rec.kuchniaMichal napisal(a):
> Użytkownik "Pin&Mar" <pi23atWp.pl> napisał w wiadomości
> news:43d89d20$0$17951$f69f905@mamut2.aster.pl...
>> sorki cos mi sie wywalilo
>>
>> mialem to przeslac do brata
>>
> aha bo już się trochę zakręcilam!
A dlaczego się zakręciłaś? Przecież zdaje się, że Twój (wysłany przez
Ciebie) przepis wykorzystał...
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-01-27 00:25:48
Temat: Re: cos takiego znalazlem na pl.rec.kuchniaOn Thu, 26 Jan 2006 20:13:25 +0100, "tomolek" <t...@o...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "Michal" <c...@p...onet.pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:drb40v$kue$1@news.onet.pl...
>> strasznie sie czepiasz :P
>>
>> Malina
>> jak nie chesz to nie rób!!!
>
>w sumie sie czepiam... chory jestem i zly. robie ale inaczej...
>odpowiadaj prosze pod postem.
>pzdr
>t.
>
No wreszcie jak czlowiek napisales :PP
Nawet chory, ale czlowiek
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-01-27 00:26:26
Temat: Re: cos takiego znalazlem na pl.rec.kuchniaOn Thu, 26 Jan 2006 21:21:45 +0100, Konrad Brywczyński
<http://cerbermail.com/?EPpJiWnVOQ> wrote:
>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomości
>news:news:1scht1pb50oecfesoqovov1j053lkoom1a@4ax.co
m napisał(a):
>> On Thu, 26 Jan 2006 11:53:01 +0100, "tomolek" <t...@o...pl>
>> wrote:
>>> malo to ma wspolnego z tiramisu...
>>> pzdr
>>> t
>> Dlaczego? Wg mnie jest to bardzo tiramisu-podobne
>
>Równie podobne do panna cotty, o ile mascarpone nie będzie zastąpione
>"śmietaną Knorra"...
Do panna cotty dodajesz kawe i biszkopty??
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-01-27 16:11:37
Temat: Re: cos takiego znalazlem na pl.rec.kuchnia> Przeciez to nie jest przepis na tiramisu a na Tiraminu - więc nie
rozumiem
> dlaczego się czepiasz :P
wiesz a to jest, ze tak powiem salomonowe rozwiazanie :)
pzdr
t.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-01-27 19:28:20
Temat: Re: cos takiego znalazlem na pl.rec.kuchniaKrysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomości
news:news:v4qit19m3ggsicucs5obfnhh1fai3irbb7@4ax.com napisał(a):
>
>>> Dlaczego? Wg mnie jest to bardzo tiramisu-podobne
>> Równie podobne do panna cotty, o ile mascarpone nie będzie zastąpione
>> "śmietaną Knorra"...
> Do panna cotty dodajesz kawe i biszkopty??
Nie, ale do tiramisu nie daję pokruszonych San, tylko twarde włoskie, nie
daję kawy rozpuszczalnej, a espresso, nie "ewentualnie likier kawowy", a
marsalę, nie "śmietanę Knorra", a wyłącznie mascarpone, kakao nie może, a na
pewno. W przepisie rozpoczynającym wątek tylko mascarpone, jeśli nie
zostanie zastąpione erzacem, zgadza się z przepisem na tiramisu. To jest
tyle samo, ile wspólne z panna cottą. Kiepski procent.
--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |