« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-10-02 13:32:37
Temat: Re: czy rozmrazac> mam male pytanko: czy rozmrazacie filety rybne przed smazeniem? czy
> zamrozone panierujecie i wrzucacie na tluszcz?
Kupne czy wlansego sporzadzenia ?
> slyszalam gdzies kiedys, ze powinno sie smazyc zamrozone i nie daje mi
> to spokoju...
Na kazdej paczce kupnych stoi napisane ze zamrozone :)
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-10-02 13:35:09
Temat: Re: czy rozmrazac
Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
news:39D89AA3.4B0C4AEC@se.com.pl...
> witam:)
>
> mam male pytanko: czy rozmrazacie filety rybne przed smazeniem? czy
> zamrozone panierujecie i wrzucacie na tluszcz?
> slyszalam gdzies kiedys, ze powinno sie smazyc zamrozone i nie daje mi
> to spokoju...
Mozna zamrozone - tak robie tylko "alarmowo" a wyglad i smak
sa takie sobie.
Rozmrozone z kolei pozwola Ci na "gre" przyprawami i panierka.
Wybor nalezy do Ciebie
jedrus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-02 13:47:29
Temat: Re: czy rozmrazac> glownie chodzi o to zeby sie nie rozpadala podczas smazenia. a podobno
> dzieki smazeniu gdy jest zamrozona mozna tego uniknac. blabla;))))
A to juz w znacznej mierze zalezy od gatunku ryby. Dorsze sa np. bardzo
kruche, a morszczuk ( albo mintaj - nigdy nie pamietam:) mniej.
A jak chcesz rybke rozmrazac, to wlasciwie najlepszym wyjsciem bedzie olanie
panierki i upieczenie ryby w piekarniku ( jesli mowa o filetach a nie
kostce )
Taki filecik na blaszcze mozesz oblozyc maslem posypac przyprawami, dodac
"rózne inne takie co lubisz" i do pieca - rybka bedzie smaczna, nie rozwali
sie w czasie przygotowywania, nabierze aromatów itd......
Dawalem kiedys przepis na sole - jesli grupa polzwoli sie powtarzac to jutro
napisze :)
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-02 14:05:21
Temat: Re: czy rozmrazac
Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
news:39D89E3F.7F4D534D@se.com.pl...
> dziekuje i tobie i ostremu za szybka reakcje:))))
> glownie chodzi o to zeby sie nie rozpadala podczas smazenia. a podobno
> dzieki smazeniu gdy jest zamrozona mozna tego uniknac. blabla;))))
Hmmmm, tzw. "szybka" bo zmrozona rybka niestety rozpadala sie
i dlatego teraz odczekuje na mozliwosc dobrego polaczenia z panierka.
Jest smaczna, dobrze usmazona no i najwazniejsze w jednym kawalku.
pzdr
jedrus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-02 14:24:34
Temat: czy rozmrazacwitam:)
mam male pytanko: czy rozmrazacie filety rybne przed smazeniem? czy
zamrozone panierujecie i wrzucacie na tluszcz?
slyszalam gdzies kiedys, ze powinno sie smazyc zamrozone i nie daje mi
to spokoju...
dzieki za pomoc
ewa
--
***********************
mailto:p...@s...com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-02 14:39:59
Temat: Re: czy rozmrazac
jedrus wrote:
> Mozna zamrozone - tak robie tylko "alarmowo" a wyglad i smak
> sa takie sobie.
> Rozmrozone z kolei pozwola Ci na "gre" przyprawami i panierka.
>
> Wybor nalezy do Ciebie
>
> jedrus
dziekuje i tobie i ostremu za szybka reakcje:))))
glownie chodzi o to zeby sie nie rozpadala podczas smazenia. a podobno
dzieki smazeniu gdy jest zamrozona mozna tego uniknac. blabla;))))
jeszcze raz dzieki
pozdrawiam
ewa
--
***********************
mailto:p...@s...com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-02 16:27:35
Temat: Re: czy rozmrazacJa zawsze rozmrazam, staram sie jednak, aby nie bylyone w srodku zupelnie
miekkie - w ten sposob nie rozpadaj asie tak szybko. Pamietaj tylko, aby
takie rozmrozone filety czy kostki dobrze osuszyc z tej rozmrozonej wody.
Pozdr.,
Danka
"ewa" <p...@s...com.pl> schreef in bericht
news:39D89AA3.4B0C4AEC@se.com.pl...
> witam:)
>
> mam male pytanko: czy rozmrazacie filety rybne przed smazeniem? czy
> zamrozone panierujecie i wrzucacie na tluszcz?
> slyszalam gdzies kiedys, ze powinno sie smazyc zamrozone i nie daje mi
> to spokoju...
>
> dzieki za pomoc
> ewa
>
> --
> ***********************
> mailto:p...@s...com.pl
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-02 18:09:40
Temat: Re: czy rozmrazac
jedrus <b...@s...com.pl> wrote in message
news:39d88ef9@news.vogel.pl...
>
> Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
> news:39D89AA3.4B0C4AEC@se.com.pl...
> > witam:)
> >
> > mam male pytanko: czy rozmrazacie filety rybne przed smazeniem? czy
> > zamrozone panierujecie i wrzucacie na tluszcz?
> > slyszalam gdzies kiedys, ze powinno sie smazyc zamrozone i nie daje mi
> > to spokoju...
>
>
> Mozna zamrozone - tak robie tylko "alarmowo" a wyglad i smak
> sa takie sobie.
> Rozmrozone z kolei pozwola Ci na "gre" przyprawami i panierka.
>
> Wybor nalezy do Ciebie
>
> jedrus
>
Ja rozmrazam, ale powoli w lodowce. Kazde zamrozone mieso rozmrazane wolno
ma lepszy smak. Po prostu nie wycieka z niego tyle plynu. Duzego indyka
trzeba nieraz rozmrazac pare dni ( 3-4 ), ale warto.
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-03 06:52:03
Temat: Re: czy rozmrazac> mam male pytanko: czy rozmrazacie filety rybne przed smazeniem?
Ja filety przed smazeniem rozmrazam tylko czesciowo- tak 20- 30 min. przed
smazeniem . Mozna je wtedy poporcjowac ewentualnie panierowac .
Jola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-03 16:32:48
Temat: Re: czy rozmrazac
ewa napisał(a) w wiadomości: <3...@s...com.pl>...
>witam:)
>
>mam male pytanko: czy rozmrazacie filety rybne przed smazeniem? czy
>zamrozone panierujecie i wrzucacie na tluszcz?
>slyszalam gdzies kiedys, ze powinno sie smazyc zamrozone i nie daje mi
>to spokoju...
>
>dzieki za pomoc
>ewa
>nie rozmnazac
>--
>***********************
>mailto:p...@s...com.pl
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |