Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czym nadziac canelloni?

Grupy

Szukaj w grupach

 

czym nadziac canelloni?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-25 11:12:17

Temat: czym nadziac canelloni?
Od: "Pedro" <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

witam
jak zrobic nadzienie do canneloni w oparciu o szpinak, chociaz inne pomysly
rowniez mile widziane

P.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-09-25 11:51:56

Temat: Re: czym nadziac canelloni?
Od: "maciej debski" <m...@s...killer> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Pedro" <p...@g...pl> napisał...

> jak zrobic nadzienie do canneloni w oparciu o szpinak

po prostu: szpinak dusisz na masle, solisz (sporo) + pieprzysz, pod koniec
dodajesz
spora ilosc czosnku, troche mleka, czekasz az zgestnieje, zoltko, mieszasz i
wylaczasz.

jako opcja: dodajesz w proporcjach 1/3 1/4 ze szpinakiem ser plesniowy typu
blue
(rokpol moze byc).

nabijasz canelloni, ukladasz w naczyniu, polewasz sosem beszamelowym
posypujesz
serem zoltym (parmezan najlepszy ofkorz), zapiekasz.

opcja: sos pomidorowy na szybko:
przecier, woda, pomidory pare sztuk (drobno pokrojone), bazylia swieza, ocet
winny,
cukier, sol, pieprz. montujesz ze skladnikow dosc rzadki sos - polewasz
makaron, zapiekasz.

wersja z sosem pomidorowym daje ciekawe zestawienie - szpinak + pomidory
warto sprobowac.

z moich doswiadczen wynika ze ubarwianie szpinaku dodatkami w stylu
kurzęciny,
cebulki duszonej, duzych ilosci ziol itp, sprawia tylko tyle ze szpinak robi
sie mniej szpinakowy,
wiec odradzam.

mac.






› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-25 12:26:36

Temat: Re: czym nadziac canelloni?
Od: "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pedro <p...@g...pl> napisał/a:
> witam
> jak zrobic nadzienie do canneloni w oparciu o szpinak,

Przepis pochodzi ze strony: www.szpinak.prv.pl


CANNELLONI ZE SZPINAKIEM

Przede wszystkim kup sobie makaron cannelloni...

1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
Pokrój w kostkę 10 dkg boczku i usmaż bez tłuszczu. Dodaj 2 posiekane
szalotki. Podduś. Dołóż 60 dkg posiekanego szpinaku i duś do miękości.
Wymieszaj 10 dkg gęstej śmietany z 5 łyżeczkami pestek słonecznika.
Przypraw, połącz ze składnikami na patelni...

2. FASZEROWANIE CANNELLONI:

Uzbroiwszy się w cierpliwość nałóż ostygnięty farsz do rurek
cannelloni...

3. PRZYRZĄDZANIE SOSU:

Stop 4 dkg masła, dodaj 4 dkg mąki, zasmaż, nie rumieniąc. Rozprowadź
250 ml mleka i taką samą ilość śmietany. Dodaj 1 kostkę rosołową,
zagotuj. Utrzyj 2 żółtka, mieszając, wlewawj powoli gorący sos. Dosyp
5 dkg startego parmezanu....

4. ZAPIEKANIE:

Faszerowany makaron ułóż w formie żaroodpornej. Zalej przygotowanym
sosem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200C. Zapiekaj 40min...


--
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-25 17:01:07

Temat: Re: czym nadziac canelloni?
Od: "g...@k...pl" <g...@k...pl> szukaj wiadomości tego autora


> witam
> jak zrobic nadzienie do canneloni w oparciu o szpinak, chociaz inne
pomysly
> rowniez mile widziane

A ostatni zrobilem poprostu z serkiem bialym
Poddusilem szpinak troszke poprawilem, zmiksowalem z serkiem
bialym+mleko+oliwa (co by za suchy nie wyszedl), dodalem czosneczek.
Nafaszerowalem tym c. (najlepiej mi wyszlo tym co sie kremy na tort uklada),
ulozylem w formie, beszamelik i do pieca.
pzdr
gm



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wiśnie
Potrzebny przepis - zupka brukselka-krem Ramzesa
Mięso inaczej
Jak zagęścić zupę?
No i padło na paellę

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »