« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-25 12:33:50
Temat: pierogi - mrozeniebede robil ruskie i chce czesc zamrozic,
czy przez wsaadzeniem do zamrazarki obgotowac je, czy mrozic takie
syrowe po skelejeniu ???
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-25 13:06:06
Temat: Re: pierogi - mrozenie
wiku:
> bede robil ruskie i chce czesc zamrozic,
> czy przez wsaadzeniem do zamrazarki obgotowac je, czy mrozic takie
> syrowe po skelejeniu ???
ugotować i zamrozić gotowe. Zawsze tak robię. Jak nie masz przemysłowej
zamrażarki wysokiej mocy, to ci się chyba nie uda zamrozić pierogów tak,
jak "przemysłowe".
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-25 13:06:47
Temat: Re: pierogi - mrozenie
Uzytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisal w wiadomosci
news:bkunbe$bdr$1@SunSITE.icm.edu.pl...
> bede robil ruskie i chce czesc zamrozic,
> czy przez wsaadzeniem do zamrazarki obgotowac je, czy mrozic takie
> syrowe po skelejeniu ???
Ja mroze surowe.
Ukladam luzno, a potem juz zamrozone pakuje do woreczków.
Przetestowalam tez, ze do mrozenia warto zrobic troche grubsze ciasto, zeby
potem nie pekalo przy gotowaniu.
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-25 13:31:43
Temat: Re: pierogi - mrozenieUz.ytkownik wiku napisa?:
> bede robil ruskie i chce czesc zamrozic,
> czy przez wsaadzeniem do zamrazarki obgotowac je, czy mrozic takie
> syrowe po skelejeniu ???
Moz.na surowe, tylko trzeba zamrozic' np. na tacy, lez.a;ce osobno,
i dopiero zamroz.one zsypac' do woreczków czy pude?ek.
Pozdrawiam,
Evva
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-26 06:55:17
Temat: Re: pierogi - mrozenie
Uzytkownik "Ewa Dacko" <e...@k...pl> napisal w wiadomosci
news:bkuqnt$6691p$1@ID-193986.news.uni-berlin.de...
> Uz.ytkownik wiku napisa?:
>
> > syrowe po skelejeniu ???
>
> Moz.na surowe, tylko trzeba zamrozic' np. na tacy, lez.a;ce osobno,
> i dopiero zamroz.one zsypac' do woreczków czy pude?ek.
>
robie tak samo
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-26 08:35:29
Temat: Re: pierogi - mrozenieA ja najpierw sparzam w gotujacej wodzie . potem studze i dopiero
zamrazam.Podobno w ten sposób jeast zdrowiej. Tzn, wyklucza sie ryzyko
zatruc pokarmowych.
Kasia -Rzeszów
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-26 08:58:55
Temat: Re: pierogi - mrozenie
Kasia wrote:
> A ja najpierw sparzam w gotujacej wodzie . potem studze i dopiero
> zamrazam.
a jak dlugo je sparzasz ???
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-26 13:58:29
Temat: Re: pierogi - mrozenie
> a jak dlugo je sparzasz ???
> wiku
>
tak do wyplyniecia na powierzchnie i do pierwszych babelków gdy woda zaczyna
sie gotowac.
Kasia- Rzeszów
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |