« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-07 20:05:23
Temat: dla wielbicieli szpinaku:)fantastyczny przepis!!! niebo w gebie to malo powiedziane - nie dosc, ze sie
robi blyskiem, to jeszcze tak pieknie i efektownie wyglada na talerzu,
jakbym pol dnia spedzila w kuchni, a nie 10 minut:)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=133
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-07 20:33:24
Temat: Re: dla wielbicieli szpinaku:)> fantastyczny przepis!!! niebo w gebie to malo powiedziane - nie dosc, ze sie
> robi blyskiem, to jeszcze tak pieknie i efektownie wyglada na talerzu,
> jakbym pol dnia spedzila w kuchni, a nie 10 minut:)
>
> http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=133
>
>
Łał, wygląda super, uwielbiam szpinak, czosnek i sery plesniowe. Jutro TO
zrobię. Dzięk.
Pozdrowionka - Agnieszka
P.S. Ale bez makaronu
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-07 20:53:23
Temat: Re: dla wielbicieli szpinaku:)
Użytkownik <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:5bdd.00001556.40254b93@newsgate.onet.pl...
> > fantastyczny przepis!!! niebo w gebie to malo powiedziane - nie dosc, ze
sie
> > robi blyskiem, to jeszcze tak pieknie i efektownie wyglada na talerzu,
> > jakbym pol dnia spedzila w kuchni, a nie 10 minut:)
> >
> > http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=133
> >
> >
> Łał, wygląda super, uwielbiam szpinak, czosnek i sery plesniowe. Jutro TO
> zrobię. Dzięk.
> Pozdrowionka - Agnieszka
> P.S. Ale bez makaronu
Mam bardzo podobny przepis (a, ze uwieeeeeelbiam szpinak, to jeden z paru).
Tylko, ze najpierw posmaza sie pokrojona w drobna kostke cebule z czosnkiem
(wg gustu i uznania), nastepnie dodaje sie szpinak (najlpeszy jest ten w
kawalkach, nie desce). Po rozmrozeniu doprawia sie sola i pieprzem,
nastepnie dodaje smietany wg uznania i smaku. Na koniec dodac tartego sera
lub sera plesniowego.
Drugi przepis:
Szpinak rozmrozic w garnku. Na patelni przygotowac biala zasmazke. Dodac do
szpinaku, porzadnie wymieszac, zeby nie zrobily sie grudy. Doprawic sola i
pieprzem do smaku, dodac mleka (wg uznania i smaku).
Przepis trzeci:
jw. bez mleka
Pozdrowienia,
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-07 21:08:34
Temat: Re: dla wielbicieli szpinaku:)>
>(najlpeszy jest ten w
> kawalkach, nie desce). Po rozmrozeniu doprawia sie sola i pieprzem,
>
Noo, jasne. Ja nazywam ten szpinak "w brykietach", ale rzeczywiście jest
znaaacznie lepszy. Prawie, prawie taki jak świeży w lisciach.
Pozdrowionka - Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-07 23:04:16
Temat: Re: dla wielbicieli szpinaku:)Użytkownik "rena" <r...@a...pl> napisał w wiadomości
news:c03gdt$1l4e$1@mamut.aster.pl...
> fantastyczny przepis!!! niebo w gebie to malo powiedziane - nie dosc, ze
sie
> robi blyskiem, to jeszcze tak pieknie i efektownie wyglada na talerzu,
> jakbym pol dnia spedzila w kuchni, a nie 10 minut:)
>
> http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=133
Ja do tej mikstury szpinakowej zamiast oregano dodaje galki muszkatulowej
(ktora wedlug mnie jest nieodzowna przyprawa jesli chodzi o potrawy ze
szpinaku) oraz zoltko. A zeby polepszyc efekt przy serwowniu potrawy, biore
naczynie zarodoporne, spod smaruje maslem oraz czescia sosu szpinakowego, na
to klade ugotowany makaron o twardosci al dente (nie nitki) i polewam reszta
sosu, na wierzch (zamiast do sosu) rozsypuje rzeczony ser plesniowy
(pokrojony w kostke, IMHO najlepiej nadaje sie rokpol) lub zwykly zotly ser,
a nastepnie zapiekam ok 20-25 min.w temp. ok 180-200st.C.
Polecam. Niebo w ustach.
--
Pozdrawiam
Garyf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-08 13:46:50
Temat: Re: dla wielbicieli szpinaku:)Użytkownik "Garyf" <g...@S...poczta.onet.pl.invalid> napisał w
wiadomości news:c03qto$22uj$1@mamut.aster.pl...
> Ja do tej mikstury szpinakowej zamiast oregano dodaje galki muszkatulowej
> (ktora wedlug mnie jest nieodzowna przyprawa jesli chodzi o potrawy ze
> szpinaku) oraz zoltko. A zeby polepszyc efekt przy serwowniu potrawy,
biore
> naczynie zarodoporne, spod smaruje maslem oraz czescia sosu szpinakowego,
na
> to klade ugotowany makaron o twardosci al dente (nie nitki) i polewam
reszta
> sosu, na wierzch (zamiast do sosu) rozsypuje rzeczony ser plesniowy
> (pokrojony w kostke, IMHO najlepiej nadaje sie rokpol) lub zwykly zotly
ser,
> a nastepnie zapiekam ok 20-25 min.w temp. ok 180-200st.C.
Robię dokładnie tak samo.. tyle, że zamiast spagetti używam kolanka lub
penne. Ten przepis kiedyś podejrzałem w nocnych powtórkach Kuronia;)))
Pozdrawiam,
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-10 14:00:35
Temat: Re: dla wielbicieli szpinaku:)
rena:
> fantastyczny przepis!!! niebo w gebie to malo powiedziane - nie dosc, ze sie
> robi blyskiem, to jeszcze tak pieknie i efektownie wyglada na talerzu,
> jakbym pol dnia spedzila w kuchni, a nie 10 minut:)
>
> http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=133
jeszcze można zamiast spaghetti ww masę wpakować jako farsz do ciasta
(takie jak do rogali lub francuskie). Oczywiście farsz nie może być tak
rzadki jak sos. Polecam, jest świetne.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-12 19:19:49
Temat: Re: dla wielbicieli szpinaku:)
> fantastyczny przepis!!! niebo w gebie to malo powiedziane - nie dosc, ze
sie
> robi blyskiem, to jeszcze tak pieknie i efektownie wyglada na talerzu,
> jakbym pol dnia spedzila w kuchni, a nie 10 minut:)
Gdyby tak jeszcze dusić to na wytopionym boczusiu wędzonym :)
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |