Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: Anka Łazowska <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dla wielbicieli szpinaku:)
Date: Sat, 7 Feb 2004 21:53:23 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 34
Sender: a...@p...onet.pl@chello081018199010.chello.pl
Message-ID: <c03j6r$t38$1@news.onet.pl>
References: <c03gdt$1l4e$1@mamut.aster.pl> <5...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: chello081018199010.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1076187163 29800 81.18.199.10 (7 Feb 2004 20:52:43 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Feb 2004 20:52:43 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:190946
Ukryj nagłówki
Użytkownik <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:5bdd.00001556.40254b93@newsgate.onet.pl...
> > fantastyczny przepis!!! niebo w gebie to malo powiedziane - nie dosc, ze
sie
> > robi blyskiem, to jeszcze tak pieknie i efektownie wyglada na talerzu,
> > jakbym pol dnia spedzila w kuchni, a nie 10 minut:)
> >
> > http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=133
> >
> >
> Łał, wygląda super, uwielbiam szpinak, czosnek i sery plesniowe. Jutro TO
> zrobię. Dzięk.
> Pozdrowionka - Agnieszka
> P.S. Ale bez makaronu
Mam bardzo podobny przepis (a, ze uwieeeeeelbiam szpinak, to jeden z paru).
Tylko, ze najpierw posmaza sie pokrojona w drobna kostke cebule z czosnkiem
(wg gustu i uznania), nastepnie dodaje sie szpinak (najlpeszy jest ten w
kawalkach, nie desce). Po rozmrozeniu doprawia sie sola i pieprzem,
nastepnie dodaje smietany wg uznania i smaku. Na koniec dodac tartego sera
lub sera plesniowego.
Drugi przepis:
Szpinak rozmrozic w garnku. Na patelni przygotowac biala zasmazke. Dodac do
szpinaku, porzadnie wymieszac, zeby nie zrobily sie grudy. Doprawic sola i
pieprzem do smaku, dodac mleka (wg uznania i smaku).
Przepis trzeci:
jw. bez mleka
Pozdrowienia,
Anka
|