Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dobry przepis

Grupy

Szukaj w grupach

 

dobry przepis

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-05-18 16:43:42

Temat: dobry przepis
Od: "EB" <W...@e...pl> szukaj wiadomości tego autora



ugotowac makaron, polac oliwa i serwowac


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-05-18 18:15:23

Temat: Re: dobry przepis
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

EB wrote:

> ugotowac makaron, polac oliwa i serwowac
>
>
Szalenie to prowokujace. Czy moglbys rozszerzyc pomysl?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-05-18 20:03:44

Temat: Re: dobry przepis
Od: Falka <n...@m...x> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 18 May 2006 19:15:23 +0100, Magdalena Bassett
<n...@b...com> wrote:

>> ugotowac makaron, polac oliwa i serwowac
>>
> Szalenie to prowokujace. Czy moglbys rozszerzyc pomysl?

Można do tego dorzucić jeszcze gotowanych brokuł i posypać całość
parmezanem.

--
pzdr, Falka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-05-19 11:58:24

Temat: Re: dobry przepis
Od: kraf101 <C...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

EB wrote:

> ugotowac makaron, polac oliwa i serwowac


Sprostaczyłeś sprawę, bo można nie wiele więcej dodać, a efekt
będzie powalający.

Wlewamy oliwę i rozdrobnioną czuszkę na patelnie i rozgrzewamy.
Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i kiedy zacznie pięknie
pachnieć wrzucamy w to ugotowaną kluche, zamieszamy i
zdejmujemy z ognia - koniec kropa. Eefekt gotowania będzie
powalający. Po włosku to się nazywa Spaghetti-olio-aglio e
poperoncino. Podobno włoszki to wpieprzaja podczas odchudzania.
Jak posypiesz parmezanem podasz z białym chłodnym winem, każda
baba będzie twoją włoszką.

Pozdrawiam
RAF

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-05-19 12:14:14

Temat: Re: dobry przepis
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de> szukaj wiadomości tego autora

kraf101 schrieb:
> EB wrote:
>
>> ugotowac makaron, polac oliwa i serwowac
>
>
> Sprostaczyłeś sprawę, bo można nie wiele więcej dodać, a efekt
> będzie powalający.
>
> Wlewamy oliwę i rozdrobnioną czuszkę na patelnie i rozgrzewamy.
> Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i kiedy zacznie pięknie
> pachnieć wrzucamy w to ugotowaną kluche, zamieszamy i
> zdejmujemy z ognia - koniec kropa. Eefekt gotowania będzie
> powalający. Po włosku to się nazywa Spaghetti-olio-aglio e
> poperoncino. Podobno włoszki to wpieprzaja podczas odchudzania.
> Jak posypiesz parmezanem podasz z białym chłodnym winem, każda
> baba będzie twoją włoszką.

zamiast czuszki, która jest jednak dość ostra można dać normalne
peperoni, czerwone i zielone i mamy trochę kolorów na talerzu. Nawiasem
mówiąc tą potrawą żywiłem dzieci w Chorwacji. Za mięsem nie przepadają,
ryb nie jedzą wogóle (prawie), no i to się ostało. Ostre było jak
brzytwa, ale im smakowało.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-05-19 12:22:11

Temat: Re: dobry przepis
Od: "Pandżdżownica" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "kraf101" <C...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e4kc9e$c5e$1@nemesis.news.tpi.pl...

> Jak posypiesz parmezanem podasz z białym chłodnym winem, każda
> baba będzie twoją włoszką.

Antonio, Antonio dormire?

d.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-05-20 04:55:24

Temat: Re: dobry przepis
Od: Mikus <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



kraf101 wrote:

> EB wrote:
>
> > ugotowac makaron, polac oliwa i serwowac
>
> Sprostaczyłeś sprawę, bo można nie wiele więcej dodać, a efekt
> będzie powalający.
>
> Wlewamy oliwę i rozdrobnioną czuszkę na patelnie i rozgrzewamy.
> Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i kiedy zacznie pięknie
> pachnieć wrzucamy w to ugotowaną kluche, zamieszamy i
> zdejmujemy z ognia - koniec kropa. Eefekt gotowania będzie
> powalający. Po włosku to się nazywa Spaghetti-olio-aglio e
> poperoncino. Podobno włoszki to wpieprzaja podczas odchudzania.
> Jak posypiesz parmezanem podasz z białym chłodnym winem, każda
> baba będzie twoją włoszką.
>
> Pozdrawiam
> RAF

Faktyczne efekt bedzie powalajacy jak sie zblizysz do dziewczyny ktora
wlasnie najadla sie czosnku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-05-20 10:03:21

Temat: Re: dobry przepis
Od: kraf101 <C...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mikus wrote:


> Faktyczne efekt bedzie powalajacy jak sie zblizysz do
> dziewczyny ktora wlasnie najadla sie czosnku.


Jeżeli nie pasuje ci panna po czosnku, to może wolisz dziewczynę
po grochu. Dla mnie nie jest to cecha najważniejsza, więc mogą
być i te po czosnku i te po grochu.

Pozdrawiam
RAF

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-05-20 11:06:56

Temat: Re: dobry przepis
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"kraf101" <C...@p...onet.pl> wrote in message
news:e4mpqk$6r0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Mikus wrote:
>
>
>> Faktyczne efekt bedzie powalajacy jak sie zblizysz do
>> dziewczyny ktora wlasnie najadla sie czosnku.
>
>
> Jeżeli nie pasuje ci panna po czosnku, to może wolisz dziewczynę
> po grochu. Dla mnie nie jest to cecha najważniejsza, więc mogą
> być i te po czosnku i te po grochu.
>
> Pozdrawiam
> RAF

He..he, niewybredny. To i koza starczy.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-05-20 12:29:02

Temat: Re: dobry przepis
Od: "logit" <l...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e4mt94$hbr$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Jeżeli nie pasuje ci panna po czosnku, to może wolisz dziewczynę
>> po grochu. Dla mnie nie jest to cecha najważniejsza, więc mogą
>> być i te po czosnku i te po grochu.
>>
>> Pozdrawiam
>> RAF
>
> He..he, niewybredny. To i koza starczy.

to chyba pierwszy post, który napisałes na tej grupie, a który jest na miarę
potencjału tej grupy

logit

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

coś w rodzaju langusty
Co z RPA
foremka silikonowa
folia kuchenna
kielki rzodkiewki - pyt

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »