Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!not-for-mail
From: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dobry przepis
Date: Fri, 19 May 2006 14:14:14 +0200
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 25
Message-ID: <4...@u...de>
References: <e4i8cc$12k9$1@node1.news.atman.pl> <e4kc9e$c5e$1@nemesis.news.tpi.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
xnZhVkchtj2t6vb25VYNoQa5z3LM7qT+onfh2EnOh7HgpiPS5GKqlaay1bbYAHxXcxn0dyx29B
User-Agent: Thunderbird 1.5 (Windows/20051201)
In-Reply-To: <e4kc9e$c5e$1@nemesis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:269147
Ukryj nagłówki
kraf101 schrieb:
> EB wrote:
>
>> ugotowac makaron, polac oliwa i serwowac
>
>
> Sprostaczyłeś sprawę, bo można nie wiele więcej dodać, a efekt
> będzie powalający.
>
> Wlewamy oliwę i rozdrobnioną czuszkę na patelnie i rozgrzewamy.
> Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i kiedy zacznie pięknie
> pachnieć wrzucamy w to ugotowaną kluche, zamieszamy i
> zdejmujemy z ognia - koniec kropa. Eefekt gotowania będzie
> powalający. Po włosku to się nazywa Spaghetti-olio-aglio e
> poperoncino. Podobno włoszki to wpieprzaja podczas odchudzania.
> Jak posypiesz parmezanem podasz z białym chłodnym winem, każda
> baba będzie twoją włoszką.
zamiast czuszki, która jest jednak dość ostra można dać normalne
peperoni, czerwone i zielone i mamy trochę kolorów na talerzu. Nawiasem
mówiąc tą potrawą żywiłem dzieci w Chorwacji. Za mięsem nie przepadają,
ryb nie jedzą wogóle (prawie), no i to się ostało. Ostre było jak
brzytwa, ale im smakowało.
Waldek
|