Data: 2009-01-10 21:13:22
Temat: Re: dynia
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 10 Jan 2009 21:40:01 +0100, dziadek2 napisał(a):
> Dirko pisze:
>> W wiadomości news:gkakch$u13$1@mx1.internetia.pl michalek
>> <m...@g...com> napisał(a):
>>> Chętnie bym to kupił i nasiał w tym roku.
>>>
>> Hejka. A my mamy zamiar poeksperymentować i zasiać w tym roku dynię
>> makaronową. :-) Może ktoś z szanownych forumowiczów ma jakieś doświadczenia
>> z tym warzywem?
>> Pozdrawiam kulinarnie Ja...cki
>>
> Normalna dynia zwyczajna. U mnie dorastała do kilograma. Podłużna,
> żółta, stosunkowo dużo owoców na długim pędzie. Dojrzałą gotowana np. w
> mleku rozpada się na dość grube nitki. Czas gotowania po zagotowaniu
> mleka w garnku z podwójnym dnem kilkanaście minut.
> dziadek2
Też miałam ją kiedyś, tę, o której piszesz. Nie byłam zachwycona - cos tam
próbowalam z niej ugotować, ale nie sensacja. Natomiast lubie zwykłą,
pomarańczową - w formie deseru i jako dodatek do dżemów.
|