« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-04 16:09:51
Temat: faszerowany dróbProsze o przepis na faszerowany drób najchętniej kurę lub kurczaka lubcos
innego opierzonego, farsz najchętniej miesny chodzi m i o składniki i sposob
przygotowania
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-04 23:01:11
Temat: Re: faszerowany dróbUżytkownik milka6000 napisał:
> Prosze o przepis na faszerowany drób najchętniej kurę lub kurczaka lubcos
> innego opierzonego, farsz najchętniej miesny chodzi m i o składniki i sposob
> przygotowania
> Pozdrawiam
>
>
Z miesnym farszem ci nie pomoge, ale robilem kiedys kurczaka pieczonego,
faszerowanego kasza krakowska - bardzo dobry. Farsz to rzeczona kasza,
zatarta i wypieczona, zmieszana z duszona z szafranem cebulka, sola i
pieprzem. Kurczaka nalezy pozbawic kosci, natrzec czosnkiem, sola i
pieprzem, dac odpoczac z godzine, napchac farszem biorac poprawke na
fakt pecznienia kaszy, zaszyc i piec do skutku, polewajac wlasnym
(kurczaka) sokiem.
Proste i smaczne.
D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-05 07:02:26
Temat: Re: faszerowany dróbmilka6000 napisał(a):
> Prosze o przepis na faszerowany drób najchętniej kurę lub kurczaka
> lubcos innego opierzonego, farsz najchętniej miesny chodzi m i o
> składniki i sposob przygotowania
> Pozdrawiam
===
Pieczona kaczka z farszem z wątróbek. Mniam. Jeśli Cię interesuje mogę
gdzieś wygrzebać przepis. Dawno nie robiłem - może na święta?
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-05 08:32:59
Temat: Re: faszerowany drób
Użytkownik "milka6000" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c4pc0r$9q6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Prosze o przepis na faszerowany drób najchętniej kurę lub kurczaka
lubcos
> innego opierzonego, farsz najchętniej miesny chodzi m i o składniki i
sposob
> przygotowania
> Pozdrawiam
>
Ja robię taki szybki farsz, ale mi smakuje. Wątróbki drobiowe (tyle ile
wejdzie do kurczaka, spora garść rodzynek, natka pietruszki (ile kto lubi,
ale nie czuć jej prawie wcale więc można dać sporo), trochę bulki tartej,
jajko, sól pieprz do smaku. Wątróbki drobno kroimy (ja najpierw trochę
podmarazam w zamrażalniku, łatwiej się kroi), dodajemy rodzynki, natkę
posiekana, trochę bulki tartej i jajko (jak się komuś chce może białko ubić
i dopiero dodać), posolić, popieprzyć (z tego wyjdzie taka papka), nadziać
kurczaka, zaszyć albo spiąć wykałaczkami, jak farszu trochę za dużo to
położyć obok kurczaka. Wstawić do naczynia i do piekarnika.Upiec.
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-05 09:04:17
Temat: Re: faszerowany drób
Użytkownik "milka6000" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c4pc0r$9q6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Prosze o przepis na faszerowany drób najchętniej kurę lub kurczaka
lubcos
> innego opierzonego, farsz najchętniej miesny chodzi m i o składniki i
sposob
> przygotowania
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/mieso.htm
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-05 09:21:29
Temat: Re: faszerowany dróbJoanna Duszczyńska napisał(a):
> Użytkownik "milka6000" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:c4pc0r$9q6$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Prosze o przepis na faszerowany drób najchętniej kurę lub kurczaka
>> lubcos innego opierzonego, farsz najchętniej miesny chodzi m i o
>> składniki i sposob przygotowania
>
> http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/mieso.htm
===
...
Wkładamy do nadzienie - połowa do szyjki, a połowa do środka
...
Składniki nadzienia:
jedna wątróbka z kurczaka,
jedno jajko rozdzielone,
sucha bułeczka - kajzerka, albo maślana lub bułka tarta z tej samej
objętości
....
Przepraszam, czy możesz wyjaśnić, jak nadziać kurczaka połową wątróbki i
połową bułki? :-)))
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-05 09:30:13
Temat: Re: faszerowany drób
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c4r8dg$6fo$1@inews.gazeta.pl...
> Joanna Duszczyńska napisał(a):
> > Użytkownik "milka6000" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> > news:c4pc0r$9q6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >> Prosze o przepis na faszerowany drób najchętniej kurę lub kurczaka
> >> lubcos innego opierzonego, farsz najchętniej miesny chodzi m i o
> >> składniki i sposob przygotowania
> >
> > http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/mieso.htm
> ===
> ...
> Wkładamy do nadzienie - połowa do szyjki, a połowa do środka
> ...
> Składniki nadzienia:
> jedna wątróbka z kurczaka,
> jedno jajko rozdzielone,
> sucha bułeczka - kajzerka, albo maślana lub bułka tarta z tej samej
> objętości
> ....
>
> Przepraszam, czy możesz wyjaśnić, jak nadziać kurczaka połową wątróbki i
> połową bułki? :-)))
>
Jak to jak? tego i tak jest za dużo - zdarza mi się, ze kurczak mi pęka bo
nadzienie (piana z białek) rośnie w czasie pieczenia tak jak ciasto
biszkoptowe...
Wiesz ile to jest pęczek natki pietruszki?
Ile to jest po parę deko rodzynek i migdałów?
To ma swoją objętość i na dodatek ja używam małych kurczaków - na stronie
napisałam po kilo dwadzieścia. Jak weźmiesz kurczaka dwukilogramowego to
jasne, że nadzienia musi być więcej.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-05 10:02:53
Temat: Re: faszerowany dróbJoanna Duszczyńska napisał(a):
> Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:c4r8dg$6fo$1@inews.gazeta.pl...
>> Joanna Duszczyńska napisał(a):
>>> Użytkownik "milka6000" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
>>> news:c4pc0r$9q6$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>> Prosze o przepis na faszerowany drób najchętniej kurę lub
>>>> kurczaka lubcos innego opierzonego, farsz najchętniej miesny
>>>> chodzi m i o składniki i sposob przygotowania
>>>
>>> http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/mieso.htm
>> ===
>> ...
>> Wkładamy do nadzienie - połowa do szyjki, a połowa do środka
>> ...
>> Składniki nadzienia:
>> jedna wątróbka z kurczaka,
>> jedno jajko rozdzielone,
>> sucha bułeczka - kajzerka, albo maślana lub bułka tarta z tej samej
>> objętości
>> ....
>>
>> Przepraszam, czy możesz wyjaśnić, jak nadziać kurczaka połową
>> wątróbki i połową bułki? :-)))
>>
>
> Jak to jak? tego i tak jest za dużo - zdarza mi się, ze kurczak mi
> pęka bo nadzienie (piana z białek) rośnie w czasie pieczenia tak jak
> ciasto biszkoptowe...
> Wiesz ile to jest pęczek natki pietruszki?
> Ile to jest po parę deko rodzynek i migdałów?
> To ma swoją objętość i na dodatek ja używam małych kurczaków - na
> stronie napisałam po kilo dwadzieścia. Jak weźmiesz kurczaka
> dwukilogramowego to jasne, że nadzienia musi być więcej.
===
A, to przepraszam. Myślałem, że to farsz wątróbkowy z dodatkami, i że jest
błąd w przepisie. A tu okazuje się, że wątróbka jest tylko małym dodatkiem.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-05 11:06:48
Temat: Re: faszerowany dróbWszystkim którzy zechcieli poddzielic sie przepisami bardzo bardzo dziekuje
m
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-05 13:05:13
Temat: Re: faszerowany dróbWitam.
Użytkownik "Anet" <a...@t...net> napisał w wiadomości
news:c4r5kc$34u$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ja robię taki szybki farsz, ale mi smakuje....
Ja mam takie pytanie. Moze nieco lajkoniczne ale co tam;) Rozumiem ze kosci
sie wyjmuje. Ale jak? Ma ktos na to patent?
--
Pozdrawiam
:D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |