« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-21 12:24:23
Temat: faworki - dajcie przepisik proszębądż tak dobry(a) i podeślij przepisik na faworki
dzięki bardzo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-21 12:28:10
Temat: Re: faworki - dajcie przepisik proszęUżytkownik "Rafik" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:970bqc$i5l$1@news.tpi.pl...
> bądż tak dobry(a) i podeślij przepisik na faworki
> dzięki bardzo
>
Trochę niżej. Pod datą 18.02.2001 r. Przepis reny.
KM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-21 12:34:33
Temat: Re: faworki - dajcie przepisik proszę
"Rafik" <b...@p...onet.pl> wrote in message
news:970bqc$i5l$1@news.tpi.pl...
> bądż tak dobry(a) i podeślij przepisik na faworki
> dzięki bardzo
Zobacz u Dany:
www.kuchnia.com.pl/DiD/paczki-chrust.html
znajdziesz tam kilka przepisów do wyboru
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-21 12:44:01
Temat: Re: faworki - dajcie przepisik proszębardzo bardzo dzięki
Użytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:970cg8$lbg$1@news.tpi.pl...
>
> "Rafik" <b...@p...onet.pl> wrote in message
> news:970bqc$i5l$1@news.tpi.pl...
> > bądż tak dobry(a) i podeślij przepisik na faworki
> > dzięki bardzo
>
> Zobacz u Dany:
> www.kuchnia.com.pl/DiD/paczki-chrust.html
> znajdziesz tam kilka przepisów do wyboru
>
> Jola L-L
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-21 14:34:56
Temat: Re: faworki - dajcie przepisik proszęKilka przepisow na faworki znajdziesz pod adresem www.kuchniaonline.pl
Oto jeden z nich:
SKŁADNIKI:
30 dag (1 1/2 szklanki) mąki 4 żółtka,
2 łyżki śmietany,
5 dag (2 czubate łyżki) cukru pudru,
1 łyżka spirytusu lub octu,
50 dag tłuszczu do smażenia,
cukier puder i cukier waniliowy do posypania
Z przesianej mąki, żółtek śmietany, cukru i Octu zagnieść ciasto jak na
pierogi. Dokładnie wyrobić i wybić wałkiem, by się napowietrzyło. Ciasto
pozostawić na godzinę do wypoczęcia. Rozwałkować cienko, pokroić radełkiem
na pasy długości 10-12 cm i szerokości 2-3 cm. Naciąć wzdłuż przez środek,
przez otwór przewlec jeden koniec i przeciągnąć. Wkładać faworki na
rozgrzany tłuszcz i zrumienić po obu stronach. Po usmażeniu ułożyć na bibule
dla osączenia, przełożyć na półmisek i posypać cukrem pudrem wymieszanym z
cukrem waniliowym
Mider
Użytkownik "Rafik" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:970bqc$i5l$1@news.tpi.pl...
> bądż tak dobry(a) i podeślij przepisik na faworki
> dzięki bardzo
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |