« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-06-21 17:03:24
Temat: Re: fenomen Majonezu KieleckiegoBumba Bumbinska napisał(a):
> Moze mi ktos wyjasnic na czym polega niebywaly smak m.
> kieleckiego?
No tego, dla mnie polega na tym, że jest kwaskowaty ;)))))))) Do innych
majonezów zazwyczaj dodaję cytryny, domowego majonezu nie trawię (za
tłusty i za jajeczny dla mnie) a Winiary dekoracyjny IMO nadaje się
jedynie do dekoracji produktów niespożywczych.
--
oshin, fanka kieleckiego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-06-21 17:10:18
Temat: Re: fenomen Majonezu KieleckiegoBumba Bumbinska wrote:
> Moze mi ktos
> wyjasnic na czym polega niebywaly smak m. kieleckiego? Podobno nawet
> polonia w Stanach go uwielbia...
Nie wiem jak w tej chwili smakuje majonez Kielecki, ale swego czasu
kupowałam go, bo był ostrzejszy od innych.
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
***** www.madej.master.pl **************** http://skocz.pl/bmhh *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-06-21 17:22:21
Temat: Re: fenomen Majonezu Kieleckiegooshin dorota bugla <oshin@no_spam.engram.psych.uw.edu.pl> napisał(a):
> No tego, dla mnie polega na tym, że jest kwaskowaty ;)))))))) Do innych
> majonezów zazwyczaj dodaję cytryny, domowego majonezu nie trawię (za
> tłusty i za jajeczny dla mnie) a Winiary dekoracyjny IMO nadaje się
> jedynie do dekoracji produktów niespożywczych.
Dzieki.
Pozdrawiam majonezowo (copyright by Iwon(k)a :))
A.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-06-21 17:29:50
Temat: Re: fenomen Majonezu KieleckiegoIn article <e7bu4q$v8g$1@achot.icm.edu.pl>,
oshin dorota bugla <oshin@no_spam.engram.psych.uw.edu.pl> wrote:
> Bumba Bumbinska napisał(a):
> > Moze mi ktos wyjasnic na czym polega niebywaly smak m.
> > kieleckiego?
>
> No tego, dla mnie polega na tym, że jest kwaskowaty ;)))))))) Do innych
> majonezów zazwyczaj dodaję cytryny, domowego majonezu nie trawię (za
> tłusty i za jajeczny dla mnie)
Majonez nie może być zarazem za tłusty i za jajeczny.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2006-06-21 18:23:47
Temat: Re: fenomen Majonezu Kieleckiego"Bumba Bumbinska" <a...@g...pl> wrote in message
news:e7brk2$kl3$1@inews.gazeta.pl...
>> aha, to musi byc tego spoooooro.... :>
>
> A mialo byc?
> Ile grup lub opinii by Cie satysfakcjonowalo?
ile? tyle ile bylo. te kilka ;))
>> i czemu nie chcialas wczesniej tego swiatu oglosic?
>
> Poniewaz chcialam pozniej.
czemu? (tak dociekliwa jestem ;)))
>
>> na zadane mi pytanie odpowiedzialam, reszty nie zauwazylam. to gdzie
>> jeszcze pytalas?
>
> OK. Rozumiem, ze znajduje sie teraz na kozetce psychoanalityka. Dzis
> pytalam
> na danej grupie, a takze na grupie pl.rec.dziecistarsze. Na innych grupach
> czytalam peany nt. kieleckiego, natomiast chyba nie zadawalam tam pytan
> (aczkolwiek nie jestem o tym do konca przekonana), bowiem chcialam sie
> przekonac, czy naprawde jest taki rewelacyjny. Wystarczy?
w zupelnosci. mozesz zeskoczyc z kozetki.
> O tempore... Kupa smiechu z przewaga kupy. Przy zdrowych zmyslach trzyma
> mnie jedynie swiadomosc, ze inni grupowicze potraktowali moje pytanie
> literalnie, nie jako przyczynek do tworzenia kolejnej komisji sledczej.
komisje sledcza zalozylas Ty, z gory wiedzac jaki bedzie wynik :))
przy zdrowych zmyslach trzyma mnie fakt, ze innni grupowicze
nie traktuja gustow innych w zakresach zboczenstwa, a raczej
zrowoworozsadkowo podchodza do tego zagadnienia. mozesz dalej
wiec babrac sie w kupie ;))))
>> pozdrawiam majonezowo.
>
> Oby nie kielecko.
jak najbardziej kielecko.
iwon(K)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2006-06-21 18:25:59
Temat: Re: fenomen Majonezu Kieleckiego"oshin dorota bugla" <oshin@no_spam.engram.psych.uw.edu.pl> wrote in message
news:e7bu4q$v8g$1@achot.icm.edu.pl...
> Bumba Bumbinska napisał(a):
>> Moze mi ktos wyjasnic na czym polega niebywaly smak m. kieleckiego?
>
> No tego, dla mnie polega na tym, że jest kwaskowaty ;))))))))
dokaldnie! kwaskowosc dodaje wlasnie tego cos czego innym
majonezom brakuje. ale "coz zboczenia sa rozne" (copyright by
Bumba Bumbinska :)))
iwon(K)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2006-06-21 18:34:56
Temat: Re: fenomen Majonezu KieleckiegoIn news:q7ii9214ffe4hp6deusluqsqu3hagjifto@4ax.com, Krysia Thompson
wrote:
> K.T. - starannie opakowana
Krysia, a jaki majonez jadasz w Anglii? Ja kupuję Hellmansa, którego nie
lubię, ale oprócz niego w sklepach są tylko "own brand", które są jeszcze
gorsze. A już największą porażką był majonez czosnkowy Tesco z
granulowanym czosnkiem, ohydztwo. :-(
Hania
--
***
What is a detour? A wrong way to the right place. [Laurel & Hardy]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2006-06-21 19:14:23
Temat: Re: fenomen Majonezu KieleckiegoBumba Bumbinska napisał(a):
> Winiary tez wypuscily serie majonezu na bazie oliwy, niestety od jakiegos
> czasu nie mozna go dostac w sklepach.
Nie przesadzajmy z tą bazą oliwy. Samej oliwy jest tam tyle, co kot
napłakał, a robiony jest na bazie oleju (sądząc po składzie na
etykiecie). Owszem, oliwę się tam wyczuwa, ale chyba głównie dzięki
aromatowi identycznemu z naturalnym ;-).
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2006-06-21 19:37:18
Temat: Re: fenomen Majonezu Kieleckiego
Bumba Bumbinska napisał(a):
> Juz na kilku grupach spotkalam sie z peanami na czesc owego majonezu.
> Zanabylam go 2 razy. Dla pewnosci w dwoch roznych miastach i roznych
> sieciach handlowych, bo po pierwszym razie nie zyskal mojej aprobaty. W obu
> byl kwasny i bez smaku. Nie bede tu pisac jakiego majonezu jestem fanka, bo
> probowalam ich wiele (majonez moge jesc nawet z ciastem), ale tak niedobrego
> jeszcze nie jadlam. Moze mi ktos wyjasnic na czym polega niebywaly smak m.
> kieleckiego? Podobno nawet polonia w Stanach go uwielbia...
>
> A. niekoneserka MKA
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
Kielecki jest bardzo słaby :(
Nam najbardziej smakuje majonez ,,Pomorski" z Grudziądza.
Pychotka :)
Pozdrawiam
Jollen
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2006-06-21 20:10:22
Temat: Re: fenomen Majonezu Kieleckiegoa to nie mozesz sobie sama robic majonezu? toz to prostsze niz
pierdolenie...
ze wybaczycie brzydkie slowo. a mozna sobie samemu doprawic w smak i w
rozkosz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |