Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed0
0.sul.t-online.de!t-online.de!feeder.news-service.com!ecngs!feeder.ecngs.de!nx0
2.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.n
eostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mai
l
From: "Panslavista" <p...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
References: <i02b9i$ksb$1@inews.gazeta.pl> <i0i4b8$bi5$1@inews.gazeta.pl>
Subject: Re: frytkownica ktora lepsza
Date: Fri, 2 Jul 2010 14:25:51 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5931
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Lines: 35
Message-ID: <4c2ddad2$0$2582$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.6.220.187
X-Trace: 1278073554 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2582 83.6.220.187:1076
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:121038
Ukryj nagłówki
"zlotowinfo" <u...@g...pl> wrote in message
news:i0i4b8$bi5$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "zlotowinfo" <u...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:i02b9i$ksb$1@inews.gazeta.pl...
>> która gofrownica będzie lepsza do zastosowań domowych
>> jedna jakby typowo gastronomiczna
>> http://allegro.pl/item1092373164.html
>>
>> druga jakby dla domu
>> http://allegro.pl/item1072677732.html
>>
>>
>> nie wszystko da się wyczytac, jak w praktyce:
>> - zapach
>> - parowanie tłuszczu
>> - wymiary
>> - wydajnosc a ilosc oleju
>> - wydajnosc a ilosc energii elektrycznej
>>
>
> no cóż kupiłem złom, frytkownica totalna porażka
>
> "wydajnosc a ilosc oleju"
> ok. 1.5l trzeba by zakryc same grzałki a w czym piec frytki?
Kupiłem taką 2 x 3 litry, korzystam z jednej połowy jak dotąd, naczynie
na olej ma przetłoczenie na bocznej ściance - do tego miejsca ma sięgać
olej. Olej, jeżeli uzywać własnoręcznie przygotowanych frytek spłukanych po
cięciu wodą dla pozbycia się skrobii i osączonych, wystarczy na dość długo.
Drugiej połowy nie używałem - nie miałem gości. Zresztą przeznaczyłem ją
na smażenie w głębokim tłuszczu mięsa do frytek - obie mają osobno ustawianą
temperaturę. Dla frytek spokojnie wystarcza 130-160°C.
|