« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-04-04 15:59:33
Temat: gołąbki inaczej (z modyfikacjami)... poniewaz tematyka jest inna wiec zaczynam nowy,drugi watek.
robiłem dzisiaj gołąbki inaczej w poniżej opisany sposób, i zastanawiałem
sie nad pewnymi modyfikacjami - które zawarłem w nawiasie, proszę o opinie
fachowców:
do zmielonego miesa dodałem, szatkowanej kapusty pekinskiej i ugotowanej
marchewki,selera,pora, (zastanawiam sie czy nie mozna by dodac troche
grzybków np suszonych ale nie wiem jak je przygotować, i hm... moze by
jeszcze raz przemielic ale nie wiem czy nie straci swoich walorów i
odpowiedniej konsystencji???)
obsmazyłem i wrzuciłem do wywaru (po warzywach) z którego po dodaniu
koncentratu pomidorowego, przypraw i śmietany zrobiłem sosik,
podałem z ugotowanym ryżem
jaka sałatka jest odpowiednia do takiego dania?
Podzdrawiam
bodi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-04-04 16:02:05
Temat: Re: gołąbki inaczej (z modyfikacjami)ps tam było jeszcze jajko, pieprz, sól i bółka tarta w tym mielonym
ps1 prosze sie nie smiac jesli któres z uwag byłyby głupie ale dopiero
zaczynam swoją przygodę z kuchnia i nie bardzo sie jeszcze orientuje co z
czym..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-04-04 21:21:51
Temat: Re: gołąbki inaczej (z modyfikacjami)bodzio wrote:
> ... poniewaz tematyka jest inna wiec zaczynam nowy,drugi watek.
>
> robiłem dzisiaj gołąbki inaczej w poniżej opisany sposób, i
> zastanawiałem sie nad pewnymi modyfikacjami - które zawarłem w nawiasie,
> proszę o opinie fachowców:
Najwazniejsze jest to, czy one Tobie smakowaly.
>
> do zmielonego miesa
wolowina, wieprzowina, czy mieszanka?
dodałem, szatkowanej kapusty pekinskiej i ugotowanej
> marchewki,selera,pora, (zastanawiam sie czy nie mozna by dodac troche
> grzybków np suszonych ale nie wiem jak je przygotować, i hm... moze by
> jeszcze raz przemielic ale nie wiem czy nie straci swoich walorów i
> odpowiedniej konsystencji???)
Mozna. Suszone grzyby namoczyc w malej ilosci goracej wody. Po pol
godzinie odcisnac i poszatkowac nozem i dodac do nadzienia. Bardzo
dobrze sie komponuja z mielonym miesem
>
> obsmazyłem i wrzuciłem do wywaru (po warzywach) z którego po dodaniu
> koncentratu pomidorowego, przypraw i śmietany zrobiłem sosik,
Nastepnym razem omin koncentrat (zabija swoim ostrym smakiem delikatny
smak golabkow), i do sosu dodaj wode z odcisnietych suszonych grzybow.
Mozesz zaciagnac smietana, albo zasmazka (ja wole zasmazke). Koniecznie
dodaj swiezego koperku.
>
> podałem z ugotowanym ryżem
Jesli mozna jesc sushi nori z ryzem na wierzchu, to czemu nie golabki?
>
> jaka sałatka jest odpowiednia do takiego dania?
Kolorowa. Papryka pokrojona w paski. Marchewka duszona w masle.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-04-05 01:13:47
Temat: Re: gołąbki inaczej (z modyfikacjami)
Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości news:13185nhs8oabl07@corp.supernews.com...
> bodzio wrote:
>> ... poniewaz tematyka jest inna wiec zaczynam nowy,drugi watek.
>>
>> robiłem dzisiaj gołąbki inaczej w poniżej opisany sposób, i zastanawiałem
>> sie nad pewnymi modyfikacjami - które zawarłem w nawiasie, proszę o
>> opinie fachowców:
>
> Najwazniejsze jest to, czy one Tobie smakowaly.
>
>>
>> do zmielonego miesa
>
> wolowina, wieprzowina, czy mieszanka?
>
dzieki, był to karczek jak sądzę wieprzowy
Bodi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-04-05 05:29:12
Temat: Re: gołąbki inaczej (z modyfikacjami)bodzio said the following on 07-04-04 17:59:
> robiłem dzisiaj gołąbki inaczej w poniżej opisany sposób, i
> zastanawiałem sie nad pewnymi modyfikacjami - które zawarłem w nawiasie,
Ja robię takie gołabki z kapustą białą (drobniutko poszatkowaną), ale
może spróbuję z pekińską ;) ?
--
Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |