Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news-fra1.dfn.de
!newsfeed.ision.net!newsfeed2.easynews.net!ision!newsfeed.freenet.de!feeder.new
s-service.com!138.199.65.86.MISMATCH!sn-xt-ams-06!sn-xt-ams-03!sn-ams!sn-feed-a
ms-03!sn-post-ams-02!sn-post-ams-01!sn-post-sjc-02!sn-post-sjc-01!supernews.com
!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: gołąbki inaczej (z modyfikacjami)
Date: Wed, 04 Apr 2007 14:21:51 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <1...@c...supernews.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en
MIME-Version: 1.0
References: <ev0i0v$ito$1@inews.gazeta.pl>
In-Reply-To: <ev0i0v$ito$1@inews.gazeta.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 43
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:294474
Ukryj nagłówki
bodzio wrote:
> ... poniewaz tematyka jest inna wiec zaczynam nowy,drugi watek.
>
> robiłem dzisiaj gołąbki inaczej w poniżej opisany sposób, i
> zastanawiałem sie nad pewnymi modyfikacjami - które zawarłem w nawiasie,
> proszę o opinie fachowców:
Najwazniejsze jest to, czy one Tobie smakowaly.
>
> do zmielonego miesa
wolowina, wieprzowina, czy mieszanka?
dodałem, szatkowanej kapusty pekinskiej i ugotowanej
> marchewki,selera,pora, (zastanawiam sie czy nie mozna by dodac troche
> grzybków np suszonych ale nie wiem jak je przygotować, i hm... moze by
> jeszcze raz przemielic ale nie wiem czy nie straci swoich walorów i
> odpowiedniej konsystencji???)
Mozna. Suszone grzyby namoczyc w malej ilosci goracej wody. Po pol
godzinie odcisnac i poszatkowac nozem i dodac do nadzienia. Bardzo
dobrze sie komponuja z mielonym miesem
>
> obsmazyłem i wrzuciłem do wywaru (po warzywach) z którego po dodaniu
> koncentratu pomidorowego, przypraw i śmietany zrobiłem sosik,
Nastepnym razem omin koncentrat (zabija swoim ostrym smakiem delikatny
smak golabkow), i do sosu dodaj wode z odcisnietych suszonych grzybow.
Mozesz zaciagnac smietana, albo zasmazka (ja wole zasmazke). Koniecznie
dodaj swiezego koperku.
>
> podałem z ugotowanym ryżem
Jesli mozna jesc sushi nori z ryzem na wierzchu, to czemu nie golabki?
>
> jaka sałatka jest odpowiednia do takiego dania?
Kolorowa. Papryka pokrojona w paski. Marchewka duszona w masle.
MB
|