Data: 2004-02-15 21:05:28
Temat: Re: grapefruit
Od: La Luna <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sun, 15 Feb 2004 20:48:11 +0100, na pl.sci.medycyna, Anka Łazowska
napisał(a):
> Nie przesadzajmy - swieze jest i smaczniejsze i zdrowsze.
Swieze a swieze - to dwie rozne sprawy.
Polskie owoce i warzywa roznia sie troszke nafaszerowaniem chemia od owocow
cytrusowych tudziez np. holenderskich jablek ktore miesiacami moga lezec na
stole i nawet nie ma na nich sladu uplywu czasu. A holenderskie truskawki?
Ktore przez 2 miesiace po zerwaniu, lezac w pudeleczku wygladaja jak
plastikowe? Jakims kosztem sie to osiaga.
Oczywiscie ze owoce i warzywa sa zdrowe - ale trzeba tez zachowac zdrowy
rozsadek. U niektorych, w celu maksymalnego przedluzenia ich trwalosci
stosuje sie dosyc drastyczne metody polegajace na faszerowaniu chemia, Nie
zawsze obojetna dla organizmu.
I przy jedzeniu danego owoca co jakis czas - zazwyczaj nie ma problemu. Ale
jesli ktos sie zajada codziennie - to problem moze sie pojawic.
Np. pod postacia rozwolnienia, podrazneinia sluzowki, wysypki.
Nie widze powodu by temu przeczyc.
--
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka Mockałło
http://www.zwierzeta.cisza.pl/
Odpisując na priv, wytnij USUN_TO z adresu.
|