Data: 2002-04-15 19:22:00
Temat: Re: jadalne kwiaty
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Posadź [wysiej] sobie Carlina acaulis. Potrawka z niej/niego (z masłem
> > czosnkowym i żółtym serem) to coś dla prawdziwych smakoszów.
>
> Nie kluje w jezyk?
Nie, bynajmniej. Bierzesz kilka sztuk dna kwiatowego i gotujesz do
miękkości w osolonej wodzie. Masło rozpuszczasz i dodajesz do niego
rozgnieciony czosnek. Posypujesz utartym serem i polewasz tymże masłem.
Podajesz z grzankami lub (sic!) warzywami. Smaku ci nie opiszę bo nie wiem
do czego porównać.
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Remember that ignorance is expensive. Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
|