« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-23 16:10:27
Temat: jak ukisić kapustę w słoikach?Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
słoikach.
Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-23 17:29:29
Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?
Użytkownik "Maria" <m...@n...pl> napisał w wiadomości
news:djgcm1$p1e$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
> słoikach.
> Maria
>
>
Owszem....
Bierze sie gar beczke do kiszenia kapusty...
w porywach to moze byc nawet plastikowe wiaderko...i sie w tym kisi
kapuste...
a jak sie ukisie to sie przekłada do słoików...mozna je pasteryzować..a
mozna trzymac
w chłodnym miejscu..lodówka, piwnica itp..
a w garze mozna zakisic kolejna partie kapusty do szybkiej konsumpcji
bo zwykle jest tak ze pierwsza partia jest zjadana błyskawicznie
Pozdrawiam
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-10-24 06:59:15
Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?Maria napisał(a):
> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
> słoikach.
> Maria
>
>
w sloikach ???
to pewnie tak samo jak kiszenie w glinianym garncu tyle ze na mniejsza
skale...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-25 21:29:00
Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?
"Maria" <m...@n...pl> wrote in message
news:djgcm1$p1e$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
> słoikach.
> Maria
>
>
Polecam sprawdzony przepis:
5 dkg soli na 2 kg szadkowanej kapusty
marchew
ziele angielskie
liść laurowy
kminek
1 cebula
Poszadkowaną kapuste z przyprawami ubic w garnku /najlepiej kamiennym/, az
pusci sok. Przykryc talerzykiem, obciazyc. Po 5-7 dniach przebic kapuste
kijem, aby wyszla gorycz. Po 7-8 dniach od zakiszenia wlozyc do sloikow i
pasteryzowac.
Anna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-10-25 21:58:51
Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?Użytkownik "AniaM" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:djm83r$1t7$1@news.onet.pl...
>>
>>
> Polecam sprawdzony przepis:
> 5 dkg soli na 2 kg szadkowanej kapusty
A dlaczego nie kapusdy??
> Poszadkowaną kapuste z przyprawami ubic w garnku /najlepiej
> kamiennym/, az
A dlaczego nie kapusde?
> pusci sok. Przykryc talerzykiem, obciazyc.
A dlaczego nie dalerzykiem?
> Po 7-8 dniach od zakiszenia wlozyc do sloikow i pasteryzowac.
A dlaczego nie pasderyzować?
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Seks jest jedną z dziewięciu rzeczy potrzebnych do reinkarnacji,
pozostałe osiem nie ma znaczenia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-10-25 22:46:24
Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?@nn napisał(a):
> Użytkownik "AniaM" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:djm83r$1t7$1@news.onet.pl...
>
> Ania
sie czepia AnDzia jedna...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-10-26 06:56:52
Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?
"AniaM" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:djm83r$1t7$1@news.onet.pl...
>
> "Maria" <m...@n...pl> wrote in message
> news:djgcm1$p1e$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
>> słoikach.
>> Maria
>>
>>
> Polecam sprawdzony przepis:
> 5 dkg soli na 2 kg szadkowanej kapusty
> marchew
> ziele angielskie
> liść laurowy
> kminek
> 1 cebula
> Poszadkowaną kapuste z przyprawami ubic w garnku /najlepiej kamiennym/, az
> pusci sok. Przykryc talerzykiem, obciazyc. Po 5-7 dniach przebic kapuste
> kijem, aby wyszla gorycz. Po 7-8 dniach od zakiszenia wlozyc do sloikow i
> pasteryzowac.
> Anna
>Oczywiscie kapusta ma byc szatkowana a nie szadkowana
Anna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |