Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak ukisić kapustę w słoikach?

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak ukisić kapustę w słoikach?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 7


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-10-23 16:10:27

Temat: jak ukisić kapustę w słoikach?
Od: "Maria" <m...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
słoikach.
Maria


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-10-23 17:29:29

Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Maria" <m...@n...pl> napisał w wiadomości
news:djgcm1$p1e$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
> słoikach.
> Maria
>
>

Owszem....

Bierze sie gar beczke do kiszenia kapusty...

w porywach to moze byc nawet plastikowe wiaderko...i sie w tym kisi
kapuste...

a jak sie ukisie to sie przekłada do słoików...mozna je pasteryzować..a
mozna trzymac
w chłodnym miejscu..lodówka, piwnica itp..

a w garze mozna zakisic kolejna partie kapusty do szybkiej konsumpcji

bo zwykle jest tak ze pierwsza partia jest zjadana błyskawicznie

Pozdrawiam

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-10-24 06:59:15

Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

Maria napisał(a):
> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
> słoikach.
> Maria
>
>

w sloikach ???
to pewnie tak samo jak kiszenie w glinianym garncu tyle ze na mniejsza
skale...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-10-25 21:29:00

Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?
Od: "AniaM" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Maria" <m...@n...pl> wrote in message
news:djgcm1$p1e$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
> słoikach.
> Maria
>
>
Polecam sprawdzony przepis:
5 dkg soli na 2 kg szadkowanej kapusty
marchew
ziele angielskie
liść laurowy
kminek
1 cebula
Poszadkowaną kapuste z przyprawami ubic w garnku /najlepiej kamiennym/, az
pusci sok. Przykryc talerzykiem, obciazyc. Po 5-7 dniach przebic kapuste
kijem, aby wyszla gorycz. Po 7-8 dniach od zakiszenia wlozyc do sloikow i
pasteryzowac.
Anna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-10-25 21:58:51

Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?
Od: "@nn" <ann@post> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "AniaM" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:djm83r$1t7$1@news.onet.pl...
>>
>>
> Polecam sprawdzony przepis:
> 5 dkg soli na 2 kg szadkowanej kapusty

A dlaczego nie kapusdy??

> Poszadkowaną kapuste z przyprawami ubic w garnku /najlepiej
> kamiennym/, az

A dlaczego nie kapusde?

> pusci sok. Przykryc talerzykiem, obciazyc.

A dlaczego nie dalerzykiem?

> Po 7-8 dniach od zakiszenia wlozyc do sloikow i pasteryzowac.

A dlaczego nie pasderyzować?

Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Seks jest jedną z dziewięciu rzeczy potrzebnych do reinkarnacji,
pozostałe osiem nie ma znaczenia.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-10-25 22:46:24

Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

@nn napisał(a):
> Użytkownik "AniaM" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:djm83r$1t7$1@news.onet.pl...
>

> Ania

sie czepia AnDzia jedna...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-10-26 06:56:52

Temat: Re: jak ukisić kapustę w słoikach?
Od: "AniaM" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


"AniaM" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:djm83r$1t7$1@news.onet.pl...
>
> "Maria" <m...@n...pl> wrote in message
> news:djgcm1$p1e$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów poda przepis na kiszenie kapusty w
>> słoikach.
>> Maria
>>
>>
> Polecam sprawdzony przepis:
> 5 dkg soli na 2 kg szadkowanej kapusty
> marchew
> ziele angielskie
> liść laurowy
> kminek
> 1 cebula
> Poszadkowaną kapuste z przyprawami ubic w garnku /najlepiej kamiennym/, az
> pusci sok. Przykryc talerzykiem, obciazyc. Po 5-7 dniach przebic kapuste
> kijem, aby wyszla gorycz. Po 7-8 dniach od zakiszenia wlozyc do sloikow i
> pasteryzowac.
> Anna
>Oczywiscie kapusta ma byc szatkowana a nie szadkowana
Anna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kurczak na butelce - PILNE!!!!
Muffinki z kiszona kapustą (P)
[OT] Drożdże winiarskie w Warszawie- gdzie?
pigwa
kabaczek marynowany jak?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »