Data: 2004-02-16 22:42:22
Temat: Re: jak wybudować grilla
Od: s...@s...pl (Tadeusz Smal)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl>
>
> Tzatziki : 500g serka homo starty długi ogórek, 3-4 ząbki czosnku, sól.
> Nic więcej nie dodawać !
:)
sos czosnkowy to standart
tylko ten ogorek (surowy czy kiszony) jest nowoscia
:)
> >czy marynaty
> No to bach : filet z indyka w mar. jogurtowej -
> 0,7 kg piersi, pocięte na 5 płatów, 200ml jogurtu i 150 oleju słonecznik,
> 10Ł soku z cytryny,
> po 2ł. papryki i kminku rzymskiego, 1ł. kurkumy i soli, 1/2ł imbiru, 4z
> czosnku.Wszystkie składniki należy wymieszać w emulsję Marynować się
powinno
> min. 24 godziny.
:)
drob zjadam
ale byle nie za czesto bo dostaje od tego gesiej skorki
:)
zdecydowanie wole ryby lub normalne mieso
:))
> > w ubr roku bylem zachwycony cukiniami z rusztu
> >
> To wytnij środek pomidora, włóż ser feta i zawiń w posmarowaną oliwą i
> posypaną bazylią
> alufolię (mat na wierzch)
:)
pomidory to byla stala przystawka
:)
pieklo sie je rozkrojone na pol
a po upieczeniu polewalo oliwka z oliwek
i posypywalo raczej zielonym czabrem czy estragonem niz bazylia
:))))
mieso
choc robione na rozne sposoby
przejadalo sie w koncu
w odroznieniu od warzyw czy owoce
:))))
> Obiecuję, że o kuchni więcej tyko na priv ;-)
:)
grupa jest bardzo tolerancyjna
hehe
o ile nie gada sie o jedzeniu w porze obiadu
gdy ludziska siedza jeszcze w pracy na suchej kromce chleba
:))))
w kuchni wloskiej jest bardzo duzo zieleniny
co czyni rozmowy o niej TG
:))))))
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
>
>
>
>
>
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
|