Data: 2004-02-16 20:41:48
Temat: Re: jak wybudować grilla
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Tadeusz Smal <s...@s...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:011f01c3f4b5$5e1e2e40$317e63d9@d3h6c1...
> :)
> w sieci pare fotek dostepnych pod linkiem
> ktory podalem
> :)
> nowsze mam w siebie
> moge podeslac
>
> > W rewanżu mogę stosik przepisów na wędzenie, pieczenie i.... rusztowanie
> z rusztu to chyba powinno byc pieczenie
może być
> :)
> ale zawsze dobrze poprobowac czegos nowego
> jakies nowe sosy
Tzatziki : 500g serka homo starty długi ogórek, 3-4 ząbki czosnku, sól.
Nic więcej nie dodawać !
>
>czy marynaty
No to bach : filet z indyka w mar. jogurtowej -
0,7 kg piersi, pocięte na 5 płatów, 200ml jogurtu i 150 oleju słonecznik,
10Ł soku z cytryny,
po 2ł. papryki i kminku rzymskiego, 1ł. kurkumy i soli, 1/2ł imbiru, 4z
czosnku.Wszystkie składniki należy wymieszać w emulsję Marynować się powinno
min. 24 godziny.
> :)
> na nauke nigdy nie jest za pozno
> naprzyklad wczoraj u Maklowicza dowiedzialem sie
> ze ryby przed pieczeniem nie powinno sie solic
>
nikt nie jest nieomylny ( na długo przed pieczeniem nie powinno się solić)
> :)
> w ubr roku bylem zachwycony cukiniami z rusztu
>
To wytnij środek pomidora, włóż ser feta i zawiń w posmarowaną oliwą i
posypaną bazylią
alufolię (mat na wierzch)
Obiecuję, że o kuchni więcej tyko na priv ;-)
pozdr.Alex
|