Data: 2004-02-16 19:33:48
Temat: Re: jak wybudować grilla
Od: s...@s...pl (Tadeusz Smal)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "boletus" <b...@o...pl>
> > naprzyklad wczoraj u Maklowicza dowiedzialem sie
> > ze ryby przed pieczeniem nie powinno sie solic
> > ?????
>
> Mówił o śledziach twierdząc, że ma
> w sobie wystarczającą ilość soli:-)))
> (Pewno dlatego, że żyje w morzu.):-X
:)
nie tylko czytasz po lebkach
ale rowniez ogladasz niezbyt dokladnie
:(
o sledziach mowil w drugiej czesci na stoku narciarskim
:)
w pierwszej czesci piekl/wedzil ryby i wieprzowine
na jakiejs polanie
:)
przy okazji porcjowania lososia powiedzial to
ze ryby niepowinno sie ani zbytnio przyprawiac
bo smakowac jak ryba
ani solic przed tym smazeniem/wedzeniem
:)
w odroznieniu od miesa
ktore dobrze jest wpierw na godzine czy dwie zamoczyc w marynacie
:)
wyszedlem na chwile po drewno do kominka
i przegapilem jak przyprawial te bulke
:)
pamieta ktos ten przepis
byla tam cos mowa o oliwie
czosnku i tymianku
?
z popzdrowieniami i usmiechami
_hehehe
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
|