« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-17 08:41:05
Temat: jezynywitajcie,
wlasnie robilam remament w zamrazarce mamy i odkrylam ogroooomne poklady
jezyn. blagam! wrzuccie kilka pomyslow/przepisow, bo mi slinka cieknie a
rozmrozone nie sa zbyt dobre do szamania na surowizne. jednoczesnie szkoda
mi surowca wrzucac w koktaile mleczne...
dominika.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-05-17 12:36:33
Temat: Re: jezynyKnedle z jezynami:
70 dag ziemniakow,30 dag sera bialego, 2 jajka, 2/3 szklanki maki pszennej,
1-2 lyzki maki ziemniaczanej, 50 dag jezyn, 1/2 szklanki cukru.
Ziemniaki ugotowac i zemlec razem z serem. Po zmieleniu dodac make, jajka
szczypte soli i zagniesc ciasto. Z ciasta zrobic walek i kroic na krazki,
rozplaszczac je w dloni i klasc na srodku jezyny ( mozna posypac cukrem ale
wtedy gorzej sie zlepiaja, lepiej pocukrzyc po ugotowaniu), lepic okragle
knedle. Gotowac az wyplyna. Polac maselkiem i pocukrzyc.
Smacznego
Agnieszka Zawadzka
----- Original Message -----
From: kianit <k...@v...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, May 17, 2000 10:41 AM
Subject: jezyny
> witajcie,
> wlasnie robilam remament w zamrazarce mamy i odkrylam ogroooomne poklady
> jezyn. blagam! wrzuccie kilka pomyslow/przepisow, bo mi slinka cieknie a
> rozmrozone nie sa zbyt dobre do szamania na surowizne. jednoczesnie szkoda
> mi surowca wrzucac w koktaile mleczne...
> dominika.
>
>
>
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-17 13:01:28
Temat: Re: jezynyCóż, mój szanowny rodzic z owoców leśnych robił "dżem" - polegałó to na tym,
że uciwerał w makutrze te owoce z cukrem ( kryształem ) na jednolitą masę -
trwało to trochę i wymagało sporo pracy ale efekty nie do zastąpienia
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-17 16:39:32
Temat: Re: jezyny
Użytkownik kianit <k...@v...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:BWsU4.77894$O...@n...tpnet.pl...
> witajcie,
> wlasnie robilam remament w zamrazarce mamy i odkrylam ogroooomne poklady
> jezyn. blagam! wrzuccie kilka pomyslow/przepisow, bo mi slinka cieknie a
> rozmrozone nie sa zbyt dobre do szamania na surowizne. jednoczesnie szkoda
> mi surowca wrzucac w koktaile mleczne...
> dominika.
moze sok (mniam) albo dzem czy konfitury.mmmm....
--
--
peace,
fire
Anna
m...@h...com
a...@r...fm
ICQ# 38981612
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-17 16:58:38
Temat: Re: jezynyMakaron z jezynami
Jezyny z cukrem zagotowac na malym ogniu, przelac przez sito dla usuniecia
pestek, makaron ugotowac, zalac sosem jezynowym i podac ze smietana.
Moje dzieci do dzis to kochaja, a jaki jezyk sie robi niebieski!
Magdalena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-23 11:52:39
Temat: Re: jezynymoze pierogi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-27 14:21:39
Temat: Re: jezyny
>>>>>>>>>>>>>>>>>> Original Message <<<<<<<<<<<<<<<<<<
On 5/17/00, 9:41:05 AM, "kianit" <k...@v...pl> wrote regarding
jezyny:
> witajcie,
> wlasnie robilam remament w zamrazarce mamy i odkrylam ogroooomne
poklady
> jezyn. blagam! wrzuccie kilka pomyslow/przepisow, bo mi slinka cieknie
a
> rozmrozone nie sa zbyt dobre do szamania na surowizne. jednoczesnie
szkoda
> mi surowca wrzucac w koktaile mleczne...
> dominika.
Sorbet jezynowo cytrynowy - jesli jestes zainreresowana przepis na
priva - moj wlasny z tych ktorych zazdrosnie strzege wiec nie na grupe
:) .
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |