« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-20 10:16:37
Temat: kabaczek, czyli ciąg dalszy mojego cyklu:-)Kolejną potrawą a raczej dodatkiem do obiadu był kabaczek z tartą bułką.
Kabaczka po obraniu pokroiłam w kostkę, wrzuciłam na głęboką patelnię na
rozgrzany olej i tak się smażył az się zezłocił.
Do tego zrobiłam tartą bułkę (susze sobie grahamki) z masłem - tak jak do
polania kalafiora czy fasolki.
Taki kabaczek podsmażony na rozgrzanym tłuszczu bez dolewania wody nie
rozmięka i jest bardzo smaczny.
Jak ktoś liczy kalorie to może go zjeść bez bułki, tylko trochę posolić.
pozdrawiam i dalej myslę co dalej robic z tych potworów;-)))
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-20 13:56:54
Temat: Re: kabaczek, czyli ciąg dalszy mojego cyklu:-)A probowalas na taki w kostce podsmazony kabaczek wrzucic kilka jajek i
doprawic ziolami?
Dla mnie pycha.
Pozdr. - Basia
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9lqog3$aau$1@news.tpi.pl...
> Kolejną potrawą a raczej dodatkiem do obiadu był kabaczek z tartą bułką.
> Kabaczka po obraniu pokroiłam w kostkę, wrzuciłam na głęboką patelnię na
> rozgrzany olej i tak się smażył az się zezłocił.
> Do tego zrobiłam tartą bułkę (susze sobie grahamki) z masłem - tak jak do
> polania kalafiora czy fasolki.
>
> Taki kabaczek podsmażony na rozgrzanym tłuszczu bez dolewania wody nie
> rozmięka i jest bardzo smaczny.
> Jak ktoś liczy kalorie to może go zjeść bez bułki, tylko trochę posolić.
>
> pozdrawiam i dalej myslę co dalej robic z tych potworów;-)))
> Basia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 18:06:11
Temat: Re: kabaczek, czyli ciąg dalszy mojego cyklu:-)Basiu! Jak tak dalej będziesz pisać o tych kabaczkach to polecę i kupię na
rynku a moja chl;opina będzie miała zmartwioną minę.
pozdrawiam
Mechcia, dzis w pracy więc pogoda na medal...
wrr
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9lqog3$aau$1@news.tpi.pl...
> Kolejną potrawą a raczej dodatkiem do obiadu był kabaczek z tartą bułką.
> Kabaczka po obraniu pokroiłam w kostkę, wrzuciłam na głęboką patelnię na
> rozgrzany olej i tak się smażył az się zezłocił.
> Do tego zrobiłam tartą bułkę (susze sobie grahamki) z masłem - tak jak do
> polania kalafiora czy fasolki.
>
> Taki kabaczek podsmażony na rozgrzanym tłuszczu bez dolewania wody nie
> rozmięka i jest bardzo smaczny.
> Jak ktoś liczy kalorie to może go zjeść bez bułki, tylko trochę posolić.
>
> pozdrawiam i dalej myslę co dalej robic z tych potworów;-)))
> Basia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-21 05:20:26
Temat: Re: kabaczek, czyli ciąg dalszy mojego cyklu:-)
Użytkownik "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:9lrji3$4f4$1@news.tpi.pl...
> Basiu! Jak tak dalej będziesz pisać o tych kabaczkach to polecę i kupię na
> rynku a moja chl;opina będzie miała zmartwioną minę.
> pozdrawiam
> Mechcia, dzis w pracy więc pogoda na medal...
> wrr
Jak cos wymyśle nowego, to będę pisać i już!
W sumie 6 takich maczug leży pod ławą w kuchni a inne dalej rosną...
Mam inne wyjście niz myśleć co z nimi zrobić?
zamyślona Basia pozdrawia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-21 07:06:14
Temat: Re: kabaczek, czyli ciąg dalszy mojego cyklu:-)Moj "chlopina" (marne 192 cm) sam nalegal zeby wziac troche tych warzywek od
jego mamy i je przyrzadzac...
Moze i Twoj sie przekona.
Pozdrawiam - Basia
Użytkownik "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:9lrji3$4f4$1@news.tpi.pl...
> Basiu! Jak tak dalej będziesz pisać o tych kabaczkach to polecę i kupię na
> rynku a moja chl;opina będzie miała zmartwioną minę.
> pozdrawiam
> Mechcia, dzis w pracy więc pogoda na medal...
> wrr
>
> Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:9lqog3$aau$1@news.tpi.pl...
> > Kolejną potrawą a raczej dodatkiem do obiadu był kabaczek z tartą bułką.
> > Kabaczka po obraniu pokroiłam w kostkę, wrzuciłam na głęboką patelnię na
> > rozgrzany olej i tak się smażył az się zezłocił.
> > Do tego zrobiłam tartą bułkę (susze sobie grahamki) z masłem - tak jak
do
> > polania kalafiora czy fasolki.
> >
> > Taki kabaczek podsmażony na rozgrzanym tłuszczu bez dolewania wody nie
> > rozmięka i jest bardzo smaczny.
> > Jak ktoś liczy kalorie to może go zjeść bez bułki, tylko trochę posolić.
> >
> > pozdrawiam i dalej myslę co dalej robic z tych potworów;-)))
> > Basia
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-21 07:19:52
Temat: Re: kabaczek, czyli ciąg dalszy mojego cyklu:-)A "Barbara" <b...@p...onet.pl> na to:
> Mam inne wyjście niz myśleć co z nimi zrobić?
jeść! ;-)
--
wojmat
cisza dla Gandalfa
http://ipolska.pl/test/klepsydra.gif
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-21 07:54:51
Temat: Re: kabaczek, czyli ciąg dalszy mojego cyklu:-)
Użytkownik "wojmat" <w...@v...pl> napisał w wiadomości
news:Xns91045EF647B14wojmat@212.244.123.3...
> A "Barbara" <b...@p...onet.pl> na to:
>
> > Mam inne wyjście niz myśleć co z nimi zrobić?
>
> jeść! ;-)
no tak, ale w tym przypadku jedzenie jest skutkiem myslenia - jak cos
wymyślę, to potem muszę zjeść ;-))
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-21 14:39:34
Temat: Re: kabaczek, czyli ciąg dalszy mojego cyklu:-)niestety nie:(((
Mechcia
Użytkownik "Barbara Jarosik" <b...@a...pl> napisał w wiadomości
news:9lt198$71r$1@news.tpi.pl...
> Moj "chlopina" (marne 192 cm) sam nalegal zeby wziac troche tych warzywek
od
> jego mamy i je przyrzadzac...
> Moze i Twoj sie przekona.
>
> Pozdrawiam - Basia
>
> Użytkownik "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.NOSPAM> napisał w
wiadomości
> news:9lrji3$4f4$1@news.tpi.pl...
> > Basiu! Jak tak dalej będziesz pisać o tych kabaczkach to polecę i kupię
na
> > rynku a moja chl;opina będzie miała zmartwioną minę.
> > pozdrawiam
> > Mechcia, dzis w pracy więc pogoda na medal...
> > wrr
> >
> > Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> > news:9lqog3$aau$1@news.tpi.pl...
> > > Kolejną potrawą a raczej dodatkiem do obiadu był kabaczek z tartą
bułką.
> > > Kabaczka po obraniu pokroiłam w kostkę, wrzuciłam na głęboką patelnię
na
> > > rozgrzany olej i tak się smażył az się zezłocił.
> > > Do tego zrobiłam tartą bułkę (susze sobie grahamki) z masłem - tak jak
> do
> > > polania kalafiora czy fasolki.
> > >
> > > Taki kabaczek podsmażony na rozgrzanym tłuszczu bez dolewania wody nie
> > > rozmięka i jest bardzo smaczny.
> > > Jak ktoś liczy kalorie to może go zjeść bez bułki, tylko trochę
posolić.
> > >
> > > pozdrawiam i dalej myslę co dalej robic z tych potworów;-)))
> > > Basia
> > >
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |