Data: 2003-12-09 14:10:40
Temat: Re: kapusta
Od: "Krystyna*Opty*" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Adamo 2." <a...@c...com> napisał w wiadomości
news:br4eag$1p1$1@opal.futuro.pl...
> Użytkownik "Krystyna*Opty*" <k...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:br49sm$e8g$1@news.onet.pl...
>
> > Muszę w tym miejscu się pochwalić... ;)
> > NARESZCIE trafiłam na dobre, wiejskie jajka!!! :)
> > Przypadkiem trafiłam na sklep mięsny, w którym jest regał z napisem:
> > "Świeże jajka z gospodarstwa wiejskiego", z jajkami zapakowanymi
> > w zwykłe, szare torby papierowe (kto by się spodziewał jajek w
mięsnym?).
>
> Gratulacje!
Dzięki :)
> Choć ja właściwie myślałem, że "optymalni" innych jajek poprostu nie
> jedzą;))
Żartowniś... ;>
Nie miałam żadnego wyboru :( Wychodziłam z przymusowego założenia, że nawet
jajka "ze sklepu" są wartościowsze od - powiedzmy (żeby nikogo nie urazić na
innej diecie ;)) - innego rodzaju pożywienia... ;)
Ale od początku szukałam możliwie najlepszych.
> A swoją drogą, to wczoraj w Carrefour'ze widziałem kilka rodzajów
"świeżych
> jajek z gospodarstwa wiejskiego karmionych tradycyjną mieszanką zbożową",
> ciekawe w ilu procentach?
Generalnie producenci zaczynają się budzić i doceniać jakość tego, co
produkują. Oczywiście prawa rynku, konkurencja i popyt będą miały na tę
jakość wpływ. To klient wymusza swymi oczekiwaniami jakość produktu.
Nadchodzą czasy, że producent zacznie o to dbać. :)
Optymistka
Krystyna
|