« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-17 18:30:59
Temat: kurki..Witam mam troche kurek tak mysle 0.5 kg :)
i pytanko co z tego mozna zrobic jakis sos
moze zupe? prosze o jakis sprawdzony przepis
Pozd.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-17 18:38:55
Temat: Re: kurki..Uduś je;)
Pozdr. Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-17 21:01:37
Temat: Re: kurki..
> Uduś je;)
leza na sobie to sie juz pewnie same udusily :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-17 21:41:54
Temat: Re: kurki..
proponuje:
oczyscic...oplukac.. wrzucic do wody, po solic..obgotowac...Gdy beda juz
miekkie a wody nadal za duzo zlac.. wrzucic cebulke pokrojona w kostke
lekko zrumieniona na patelni.. za gescic maka a nst dodac smietany.. mojej
rodzinie tak smakuje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-08-18 01:04:24
Temat: Re: kurki..bla napisał(a):
> proponuje:
>
> oczyscic...oplukac.. wrzucic do wody, po solic..obgotowac...Gdy beda juz
> miekkie a wody nadal za duzo zlac.. wrzucic cebulke pokrojona w kostke
> lekko zrumieniona na patelni.. za gescic maka a nst dodac smietany.. mojej
> rodzinie tak smakuje.
Oczyścić maksymalnie jak sie da na sucho, nie płukać w wodzie, nie
obgotowywać, drobno pokroić, wrzucić do gara z masłem i pokrojoną w
kostkę cebulką, dusić, na koniec dodać sól i pieprz do smaku. Śmietana
też może byc ale na końcu.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-08-18 03:53:19
Temat: Re: kurki..
> oczyscic...oplukac.. wrzucic do wody, po solic..obgotowac...Gdy beda juz
> miekkie a wody nadal za duzo zlac.. wrzucic cebulke pokrojona w kostke
Gotowanie grzybów a zwłaszcza kurek to marnotrastwo smaku i treści. Dusić na
maśle i na koniec śmietana.
Smaku Jacenty
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-08-18 07:56:08
Temat: Re: kurki..Użytkownik "iwona" <b...@b...pl> napisał w wiadomości
news:ddvvoq$nc6$1@inews.gazeta.pl...
> Witam mam troche kurek tak mysle 0.5 kg :)
> i pytanko co z tego mozna zrobic jakis sos
> moze zupe? prosze o jakis sprawdzony przepis
>
> Pozd.
Witam w najnowszym wydaniu gazety Tele Tydzień jest fajny przepis z
wykorzystaniem kurek. Wydaje się bardzo smaczny.
Pozdrawiam
Kri$P
--
----------------------------------------------------
pologk[MaUpa]wp(kropka)pl
*** Usuń z adresu co nie potrzebne ***
----------------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-08-18 09:37:28
Temat: Re: kurki..> Oczyścić maksymalnie jak sie da na sucho, nie płukać w wodzie, nie
> obgotowywać, drobno pokroić, wrzucić do gara z masłem i pokrojoną w
> kostkę cebulką, dusić, na koniec dodać sól i pieprz do smaku. Śmietana
> też może byc ale na końcu.
>
A jakby tak jeszcze z boczusiem to już wogóle rozpusta zupełna :-))) Mniaaam
pozdrowionka znad zatoki
Sławek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-08-18 17:53:34
Temat: Re: kurki..Sławomir Lewandowski napisał(a):
>>Oczyścić maksymalnie jak sie da na sucho, nie płukać w wodzie, nie
>>obgotowywać, drobno pokroić, wrzucić do gara z masłem i pokrojoną w
>>kostkę cebulką, dusić, na koniec dodać sól i pieprz do smaku. Śmietana
>>też może byc ale na końcu.
>>
>
>
> A jakby tak jeszcze z boczusiem to już wogóle rozpusta zupełna :-))) Mniaaam
> pozdrowionka znad zatoki
> Sławek
Z boczusiem podwędzonym naturalnie to juz zupełne zboczenie i lepiej
takowe posadzić na jajach.
;-)
pozd. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-08-19 07:26:05
Temat: Re: kurki..
Użytkownik "jacenty" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:de10v6$pm0$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> oczyscic...oplukac.. wrzucic do wody, po solic..obgotowac...Gdy beda juz
>> miekkie a wody nadal za duzo zlac.. wrzucic cebulke pokrojona w kostke
>
> Gotowanie grzybów a zwłaszcza kurek to marnotrastwo smaku i treści. Dusić na
> maśle i na koniec śmietana.
> Smaku Jacenty
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO tak
:)
CAT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |