Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "aliali " <a...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
Date: Sun, 18 Oct 2009 17:07:56 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 24
Message-ID: <hbfi1c$k3g$1@inews.gazeta.pl>
References: <hbetpk$vai$1@node1.news.atman.pl> <s...@t...ceti.pl>
NNTP-Posting-Host: localhost
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1255885676 20592 172.20.26.239 (18 Oct 2009 17:07:56 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 18 Oct 2009 17:07:56 +0000 (UTC)
X-User: aliali1
X-Forwarded-For: 88.220.66.166
X-Remote-IP: localhost
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:115566
Ukryj nagłówki
Jacek Osiecki <j...@c...pl> napisał(a):
> Nie tylko - choć oszczędności są też istotne. Kuchnia indukcyjna ma to do
> siebie, że dno garnka robi się gorące w momemcie uruchomienia kuchenki
> i przestaje grzać w momencie gdy wyłączysz grzanie - czyli mniej więcej
> tak jak przy kuchni gazowej. Dzięki temu ma sens np. użycie timera
> (ja używam zawsze przy podgrzewaniu mleka do płatków czy gotowania jajek
> na miękko) - przy kuchence ceramicznej wyłączenie prądu niewiele da :)
> Poza tym jeszcze pozostaje szybkość - na indukcyjnej zagotujesz wodę i
> ugotujesz spaghetti al dente zanim na ceramicznej woda zacznie się gotować.
>
> Mimo wad kuchenki indukcyjnej (przynajmniej mojego modelu - słyszalny wysoki
> pisk podczas pracy) nawet bym nie pomyślał już o kuchni ceramicznej
> (halogenowej) czy gazowej...
>
> Pozdrawiam,
Do powyższych argumentów dodałbym to, że nic nie przypala się i nie przywiera
do płyty bo ta się nie nagrzewa do czerwoności i przez to jest też
bezpieczniejsza.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|