Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia makaron al dente

Grupy

Szukaj w grupach

 

makaron al dente

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-06-04 16:04:39

Temat: makaron al dente
Od: "Rena" <r...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

jak porzadnie ugotowac makaron? (ile minut, czy wrzuca sie na wrzaca wode,
czy wode sie soli)?

--
Rena

Wegetariańska Książka Kucharska http://puszkkka.vege.pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-06-04 18:12:08

Temat: Re: makaron al dente
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 4 Jun 2001 18:04:39 +0200, "Rena" <r...@p...pl> wrote:

>jak porzadnie ugotowac makaron? (ile minut, czy wrzuca sie na wrzaca wode,
>czy wode sie soli)?

wode solic, wrzucac do wrzatku (niekoniecznie sol, ale na pewno
makaron). Jak dlugo gotowac zalezy od tego, co na torbie napisane
stoi ;)
Swiezy, domowej roboty - bardzo krotko.

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-05 06:54:56

Temat: Re: makaron al dente
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:gpjnhtsc55cpl57vqe0dvtogm0q45g78mq@4ax.com...
> On Mon, 4 Jun 2001 18:04:39 +0200, "Rena" <r...@p...pl> wrote:
>
> >jak porzadnie ugotowac makaron? (ile minut, czy wrzuca sie na wrzaca
wode,
> >czy wode sie soli)?
>
> wode solic, wrzucac do wrzatku (niekoniecznie sol, ale na pewno
> makaron). Jak dlugo gotowac zalezy od tego, co na torbie napisane
> stoi ;)
> Swiezy, domowej roboty - bardzo krotko.
>

Kupny najlepiej probowac co jakis czas.

Jader.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-05 09:05:16

Temat: Re: makaron al dente
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

probowac gotowac? Probowac jesc?

Krysia



>> >jak porzadnie ugotowac makaron? (ile minut, czy wrzuca sie na wrzaca
>wode,
>> >czy wode sie soli)?
>>
>> wode solic, wrzucac do wrzatku (niekoniecznie sol, ale na pewno
>> makaron). Jak dlugo gotowac zalezy od tego, co na torbie napisane
>> stoi ;)
>> Swiezy, domowej roboty - bardzo krotko.
>>
>
>Kupny najlepiej probowac co jakis czas.
>
> Jader.

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-05 10:12:00

Temat: Re: makaron al dente
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:c58pht4sjkcq0nt9o00m1stku00v49rjom@4ax.com...
> probowac gotowac? Probowac jesc?
>

Oj no wyciagac jednego kawalka z gara i ladowac do paszczy, coby orzec,
czy jest juz ten aldente.

Jader

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-05 10:29:42

Temat: Re: makaron al dente
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> probowac gotowac? Probowac jesc?
>>
>
> Oj no wyciagac jednego kawalka z gara i ladowac do paszczy, coby orzec,
>czy jest juz ten aldente.
>
> Jader

to raczej chyba pyrgnac o sciane! Jak sie przyklei to juz gotowe

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-05 10:55:54

Temat: Re: makaron al dente
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:73dpht4a12ta6drfs5392jpu4j25n4lj8v@4ax.com...
>
> to raczej chyba pyrgnac o sciane! Jak sie przyklei to juz gotowe
>

Mozna i tak, ale sciany maja bardzo rozne powierzchnie - kafelki,
tapety, farby itp, to moze wypaczyc rezultaty. Mysle, ze pewniejsza metoda
jest prygniecie o glace znajomego lysola. :)

Jader

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-05 11:10:23

Temat: Re: makaron al dente
Od: "Lilly was here" <M...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Generalna zasada ( przynajmniej jesli chodzi o sphagetti ) - litr wody na
sto gram makaronu, na litr wody lyzeczka soli ( z lekkim czubkiem ).
Nie dodajemy zadnego tluszczu.
Po ugotowaniu makaron jalepiej wrzucic do michy z sosem i dokladnie
wymieszac ( przynajmniej jesli chodzi o sphagetti ;)


--
Lilly was here


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-05 12:01:30

Temat: Re: makaron al dente
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

a jeszcze jakby byl w okularkach, to rezultat murowany (to dla
tych, co nie maja cela!)

Krysia
>>
>> to raczej chyba pyrgnac o sciane! Jak sie przyklei to juz gotowe
>>
>
> Mozna i tak, ale sciany maja bardzo rozne powierzchnie - kafelki,
>tapety, farby itp, to moze wypaczyc rezultaty. Mysle, ze pewniejsza metoda
>jest prygniecie o glace znajomego lysola. :)
>
> Jader

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-05 12:03:05

Temat: Re: makaron al dente
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

No to wloska Mamma by Ci przywalila przetakiem czy innym walkiem
do ciasta. Makaron dostaje sos, a nie do niego idzie!!!!

Krysia

>Generalna zasada ( przynajmniej jesli chodzi o sphagetti ) - litr wody na
>sto gram makaronu, na litr wody lyzeczka soli ( z lekkim czubkiem ).
>Nie dodajemy zadnego tluszczu.
>Po ugotowaniu makaron jalepiej wrzucic do michy z sosem i dokladnie
>wymieszac ( przynajmniej jesli chodzi o sphagetti ;)

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jaka mąka do czego
Konfitura z płatków róży
mleczko pszenne??? - czym zamienic
Dieta potasowa
słodki sorbet ziołowy - re. rafinada

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »