« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-04 16:04:39
Temat: makaron al dentejak porzadnie ugotowac makaron? (ile minut, czy wrzuca sie na wrzaca wode,
czy wode sie soli)?
--
Rena
Wegetariańska Książka Kucharska http://puszkkka.vege.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-04 18:12:08
Temat: Re: makaron al denteOn Mon, 4 Jun 2001 18:04:39 +0200, "Rena" <r...@p...pl> wrote:
>jak porzadnie ugotowac makaron? (ile minut, czy wrzuca sie na wrzaca wode,
>czy wode sie soli)?
wode solic, wrzucac do wrzatku (niekoniecznie sol, ale na pewno
makaron). Jak dlugo gotowac zalezy od tego, co na torbie napisane
stoi ;)
Swiezy, domowej roboty - bardzo krotko.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 06:54:56
Temat: Re: makaron al denteUzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:gpjnhtsc55cpl57vqe0dvtogm0q45g78mq@4ax.com...
> On Mon, 4 Jun 2001 18:04:39 +0200, "Rena" <r...@p...pl> wrote:
>
> >jak porzadnie ugotowac makaron? (ile minut, czy wrzuca sie na wrzaca
wode,
> >czy wode sie soli)?
>
> wode solic, wrzucac do wrzatku (niekoniecznie sol, ale na pewno
> makaron). Jak dlugo gotowac zalezy od tego, co na torbie napisane
> stoi ;)
> Swiezy, domowej roboty - bardzo krotko.
>
Kupny najlepiej probowac co jakis czas.
Jader.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 09:05:16
Temat: Re: makaron al denteprobowac gotowac? Probowac jesc?
Krysia
>> >jak porzadnie ugotowac makaron? (ile minut, czy wrzuca sie na wrzaca
>wode,
>> >czy wode sie soli)?
>>
>> wode solic, wrzucac do wrzatku (niekoniecznie sol, ale na pewno
>> makaron). Jak dlugo gotowac zalezy od tego, co na torbie napisane
>> stoi ;)
>> Swiezy, domowej roboty - bardzo krotko.
>>
>
>Kupny najlepiej probowac co jakis czas.
>
> Jader.
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 10:12:00
Temat: Re: makaron al denteUzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:c58pht4sjkcq0nt9o00m1stku00v49rjom@4ax.com...
> probowac gotowac? Probowac jesc?
>
Oj no wyciagac jednego kawalka z gara i ladowac do paszczy, coby orzec,
czy jest juz ten aldente.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 10:29:42
Temat: Re: makaron al dente
>> probowac gotowac? Probowac jesc?
>>
>
> Oj no wyciagac jednego kawalka z gara i ladowac do paszczy, coby orzec,
>czy jest juz ten aldente.
>
> Jader
to raczej chyba pyrgnac o sciane! Jak sie przyklei to juz gotowe
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 10:55:54
Temat: Re: makaron al denteUzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:73dpht4a12ta6drfs5392jpu4j25n4lj8v@4ax.com...
>
> to raczej chyba pyrgnac o sciane! Jak sie przyklei to juz gotowe
>
Mozna i tak, ale sciany maja bardzo rozne powierzchnie - kafelki,
tapety, farby itp, to moze wypaczyc rezultaty. Mysle, ze pewniejsza metoda
jest prygniecie o glace znajomego lysola. :)
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 11:10:23
Temat: Re: makaron al denteGeneralna zasada ( przynajmniej jesli chodzi o sphagetti ) - litr wody na
sto gram makaronu, na litr wody lyzeczka soli ( z lekkim czubkiem ).
Nie dodajemy zadnego tluszczu.
Po ugotowaniu makaron jalepiej wrzucic do michy z sosem i dokladnie
wymieszac ( przynajmniej jesli chodzi o sphagetti ;)
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 12:01:30
Temat: Re: makaron al dente a jeszcze jakby byl w okularkach, to rezultat murowany (to dla
tych, co nie maja cela!)
Krysia
>>
>> to raczej chyba pyrgnac o sciane! Jak sie przyklei to juz gotowe
>>
>
> Mozna i tak, ale sciany maja bardzo rozne powierzchnie - kafelki,
>tapety, farby itp, to moze wypaczyc rezultaty. Mysle, ze pewniejsza metoda
>jest prygniecie o glace znajomego lysola. :)
>
> Jader
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 12:03:05
Temat: Re: makaron al denteNo to wloska Mamma by Ci przywalila przetakiem czy innym walkiem
do ciasta. Makaron dostaje sos, a nie do niego idzie!!!!
Krysia
>Generalna zasada ( przynajmniej jesli chodzi o sphagetti ) - litr wody na
>sto gram makaronu, na litr wody lyzeczka soli ( z lekkim czubkiem ).
>Nie dodajemy zadnego tluszczu.
>Po ugotowaniu makaron jalepiej wrzucic do michy z sosem i dokladnie
>wymieszac ( przynajmniej jesli chodzi o sphagetti ;)
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |