« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-26 14:00:35
Temat: małosolne - jak zużyćzasypało mnie (mama) małosolnymi. chrupać można, owszem, ale po nastym
już jakby entuzjazm mniejszy. podrzućcie proszę jakiś pomysł na
sałatkę, żeby się nie zmarnowały i nie obrzydły dokumentnie.
z góry dziękuję :-)
--
hmmm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-26 17:47:43
Temat: Re: małosolne - jak zużyćhmmm napisał(a):
> zasypało mnie (mama) małosolnymi. chrupać można, owszem, ale po nastym
> już jakby entuzjazm mniejszy. podrzućcie proszę jakiś pomysł na
> sałatkę, żeby się nie zmarnowały i nie obrzydły dokumentnie.
Z pomidorem, cebulą i oliwą? A może do kartofel salad, czy jak to się
tam pisze?
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-27 08:54:47
Temat: Re: małosolne - jak zużyć
Użytkownik "hmmm" <k...@I...com> napisał w wiadomości
news:q4dtb1dvddo0n6kf4kmp48j2j9va7qv043@4ax.com...
> zasypało mnie (mama) małosolnymi.
>... podrzućcie proszę jakiś pomysł ...
>żeby się nie zmarnowały i nie obrzydły dokumentnie.
>
Znam dwa przepisy:
- 50 i ogóreczek (powtarzać wielokrotnie aż do wyczerpania się jednego ze
składników)
- 100 i ogóreczek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-06-27 09:07:29
Temat: Re: małosolne - jak zużyćUżytkownik hmmm napisał:
> zasypało mnie (mama) małosolnymi.
mniaam:) my właśnie czekamy aż się trochę domałosolni
następna porcja, bo po poprzedniej ani śladu.
> podrzućcie proszę jakiś pomysł na
> sałatkę, żeby się nie zmarnowały i nie obrzydły dokumentnie.
do sałatek rybnych wszelakiej maści, np. makrela wędzona, albo tuńczyk,
albo filety ze śledzia(mogą być z puszki), do tego trochę sera
potartego, może być jajko na twardo, trochę cebulki(białej albo zielonej
czyli naci znaczy się) lub koperku, łyżeczka musztardy, albo majonezu no
i ogórki w kostkę pokrojone, pychaa :D
papatki
kanta(czekająca na małosolne)
ps: zawsze można zupę ogórkową zrobić ;)
--
czy to nie czas na małe conieco?
tak to jest właśnie ten czas..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-06-27 09:20:04
Temat: Re: małosolne - jak zużyć> zasypało mnie (mama) małosolnymi. chrupać można, owszem, ale po nastym
> już jakby entuzjazm mniejszy. podrzućcie proszę jakiś pomysł na
> sałatkę, żeby się nie zmarnowały i nie obrzydły >dokumentnie.
- ogórki małosolne pokrojone w kostke
- schab pokrojony w kostke usmażony bez tłuszczu, może być grillowany
- mnóstwo posiekanej natki pietruszki
- łyżeczka majonezu
Wymieszać wszystko i sie objadać :-)
Przepis wprawdzie z diety, ale mi wyjątkowo podpasował, często jadam na
obiad z pieczywem chrupkim albo ciemnym.
Zamiast małosolnych można użyć kiszonych albo konserwowych, ze wszystkimi
odmianami smakuje znakomicie.
Pozdrawiam i życzę smacznego
Bunny
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |