Data: 2002-12-13 09:47:46
Temat: Re: mm i tosty
Od: "Kafka" <i...@N...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Juz samo pieczywo tostowe ma wysoki IG,a opiekaniem go raczej
> podniesiesz.Poza tym po doniesieniach szwedow o akrylamidzie ,tworzacym
sie
> podaczas opikeania pieczywa,smazenia ziemniakow ,tostow itp. wydaje mi
> sie,ze powinnismy raczej unikac tego typu specjalow.A poza tym nie pasuja
> doMM.Pozdraiwam Hafsa
Nie mam pewnosci, ale gdzies wyczytalam, ze opiekanie pieczywa obniza jego
ig. Poszukam - jak znajde ten zapis to przytocze.
Z tym ze dotyczylo to pieczywa zgodnego z MM - tzn z pełnego przemiału - co
do pieczywa tostowego to nie wiem - mysle ze nawet jesli troche obniza, to
nie zmienia to faktu, ze i tak ma stanowczo za wysoki ig jak na MM.
Pozdr
Kafka
|