Data: 2008-11-25 21:34:47
Temat: Re: nalewka z pigwowca czy robić????Robić z pigwy!!
Od: Krycha <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marex pisze:
(...)
> Przecież do
> wyciagu spirytusowego z kawałków pigwy dodajemy syrop(odcedzone owoce pigwy
> są zasypane na dwa tygodnie cukrem) i dopiero do tej bazy dodajemy miód
> akacjowy, rum, sok z pomarańczy, skórkę pomarańczy i korzeń
> arcydzięgiela.(...)
Coś podejrzewam, że dodanie tych składników, które wymieniasz
zabijają smak pigwy czy pigwówek w tej nalewce.
W nalewce robionej przeze mnie jest: alkohol, owoce, miód wielokwiatowy,
cukier i czasami woda przegotowana.
Owoce po zlaniu nalewki znajdują zastosowanie w ciastach.
Pozdrawiam Krycha.
|