« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-04 21:31:15
Temat: Ło Jezzu..Moja st..
uszczęsliwiła mnie reklaówką (na oko: 2,5 kg) z kurkami
Co mozna z tego na szybko? poza nieśmiertelną jajecznicą :))
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-04 21:53:50
Temat: Re: Ło Jezzu..
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3B954823.75DF44E0@poczta.onet.pl...
> Moja st..
>
> uszczęsliwiła mnie reklaówką (na oko: 2,5 kg) z kurkami
> Co mozna z tego na szybko? poza nieśmiertelną jajecznicą :))
zamarynować,
zrobić sosik do mięsa... albo nie do mięsa... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-04 22:03:35
Temat: Re: ?o Jezzu..On Tue, 04 Sep 2001 23:31:15 +0200, sadyl <s...@p...onet.pl>
wrote:
>Moja st..
>
>uszcz?sliwi?a mnie reklaówk? (na oko: 2,5 kg) z kurkami
>Co mozna z tego na szybko? poza nie?mierteln? jajecznic? :))
>
>sadyl
zapakowac w paczuszke i przyslac do Krysi, nie bedzie marudzic.
Krysia (przypadek czy co?)
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 00:51:53
Temat: Re: Ło Jezzu..
sadyl wrote:
> Moja st..
>
> uszczęsliwiła mnie reklaówką (na oko: 2,5 kg) z kurkami
> Co mozna z tego na szybko? poza nieśmiertelną jajecznicą :))
>
> sadyl
Pasztet grzybowy zapiekany w ciescie (lub nie). Puszkkka pewnie ma
przepis na jakis grzybowy pasztet.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 02:45:59
Temat: Re: Ło Jezzu..sadyl <s...@p...onet.pl> wrote:
>Moja st..
>
>uszczesliwi3a mnie reklaowk? (na oko: 2,5 kg) z kurkami
>Co mozna z tego na szybko? poza nie?mierteln? jajecznic? :))
>
>sadyl
Wyslij do mnie....;-))))
Art(Gruby).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 05:53:11
Temat: Re: Ło Jezzu..
>>Moja st..
>>
>>uszczesliwi3a mnie reklaowk? (na oko: 2,5 kg) z kurkami
>>Co mozna z tego na szybko? poza nie?mierteln? jajecznic? :))
>>
>>sadyl
>
>Wyslij do mnie....;-))))
>Art(Gruby).
przepraszam, ja bylam pierwsza, wiec jak on juz do mnie wysle, ja
zabiore troche i wysle reszte do Ciebie (zapytaj mojego dziecka -
jestem niezwykle sprawiedliwa)
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 07:20:30
Temat: Re: Ło Jezzu..
"Joanna Duszczyńska" wrote:
>
> Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:3B954823.75DF44E0@poczta.onet.pl...
> > Moja st..
> >
> > uszczęsliwiła mnie reklaówką (na oko: 2,5 kg) z kurkami
> > Co mozna z tego na szybko? poza nieśmiertelną jajecznicą :))
>
> zamarynować,
Tak po prostu? woda, ocet i warzywka?
czy masz jakis lepszy przepisik pod ręką?
> zrobić sosik do mięsa... albo nie do mięsa... ;-)
Wiem, że z wyglądu mam potecjalnie duże możliwości
Ale sosik z 2,5 kg kurek?
Chyba jednak mnie przeceniasz :)))
pozdrówka
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 07:23:17
Temat: Re: ?o Jezzu..
Krysia Thompson wrote:
> zapakowac w paczuszke i przyslac do Krysi, nie bedzie marudzic.
Nie mam przekonania, jak kurki zniosą transport
Najlepiej byłoby zamrozić - ale technicznie to chyba mało realne
Może jednak warto spróbować?
adresik pocztowy proszę na priv
(jakaś szczątkowa forma wdzięczności za wszystkie gifty - a za łapki w
szczególności :))
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 07:33:40
Temat: Re: Ło Jezzu..Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3B954823.75DF44E0@poczta.onet.pl...
> Moja st..
>
> uszczęsliwiła mnie reklaówką (na oko: 2,5 kg) z kurkami
> Co mozna z tego na szybko? poza nieśmiertelną jajecznicą :))
Jest teraz taka gazeta z przepisami grzybowymi, a w niej m.in:
kurki duszone z koperkiem, taki "pieróg"- grzyby zawinięte w
mrożone
ciasto francuskie, zupki (mniam), jako nadzienie do drobiu i
sznycli, zapiekane,
w śmietanie, w pasztecikach i pierogach i smażone w cieście.
Pozdrawiam
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 07:56:47
Temat: Re: Ło Jezzu..
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3B95D23E.FAD889B6@poczta.onet.pl...
>
>
> "Joanna Duszczyńska" wrote:
> >
> > Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> > news:3B954823.75DF44E0@poczta.onet.pl...
> > > Moja st..
> > >
> > > uszczęsliwiła mnie reklaówką (na oko: 2,5 kg) z kurkami
> > > Co mozna z tego na szybko? poza nieśmiertelną jajecznicą :))
> >
> > zamarynować,
>
> Tak po prostu? woda, ocet i warzywka?
> czy masz jakis lepszy przepisik pod ręką?
Szczerze mówiąc - ugotować kurki, zalać zalewą - woda +ocet (zawsze próbuję
i nie potrafię podać stężenia) + ziele angielskie i listek laurowy,
zapasteryzować.
> > zrobić sosik do mięsa... albo nie do mięsa... ;-)
>
> Wiem, że z wyglądu mam potecjalnie duże możliwości
> Ale sosik z 2,5 kg kurek?
> Chyba jednak mnie przeceniasz :)))
Zrobić półprodukt do sosiku na zimę...
Zagotować kurki w małej ilości osolonej wody. Wlać do słoików pasteryzować 3
razy w 3 kolejne dni...
Pozdruffka
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |